fbpx

1-op-1 Ouder kind workshop bij de paarden: Oprechte aandacht voor elkaar

Versterk jullie band

Oprechte aandacht voor elkaar

Je kent het wel… De week vliegt voorbij. Er gebeurt van alles in jullie gezin, maar eigenlijk is er te weinig tijd om echt even bij elkaar stil te staan.

Tijdens de ouder kind workshop bij de paarden draait het om oprechte aandacht voor elkaar. Je versterkt de verbinding en komt erachter wat je echt van elkaar nodig hebt. Wat kunnen jullie van elkaar leren?

Hallo lieve mama, papa & kind,

Ik ben Katja. Samen met de paarden begeleid ik jou om weer echt contact te maken met je kind en jullie band te versterken.

Ik weet fijn en soms ook intens de relatie kan zijn met mijn ouders. Mijn vader is een paar jaar geleden overleden en toen stond mijn wereld even stil. Het deed me beseffen dat er iets mocht veranderen in mijn leven. Dat is waarom ik met The Clever Company gestart ben. 

Ik nodig je uit om samen te komen ervaren wat jullie kracht samen is en om echt verbinding met elkaar te maken. Omdat dat vaak vergeten wordt, in de sleur van alledag.

Jullie band is uniek en krachtig. Jullie kunnen veel van elkaar leren. Jullie zijn niet voor niks samen!

Ik hoop jullie binnenkort te ontmoeten bij de paarden.

Liefs,

Katja & de paarden

Wil je de band met je kind versterken? Als je je hierin herkent, is de workshop iets voor jullie!

Jullie hebben een ingrijpende periode achter de rug. Je kunt wel even een moment voor jullie samen gebruiken!
Als ouder wil je graag de verbinding met je kind versterken. Je vraagt je regelmatig af wat er allemaal in het hoofd van je kind gebeurt en zou hem of haar nog veel beter willen leren kennen.
Jij als ouder zit soms niet lekker in je vel omdat je alle ballen hoog wil houden. Je kind heeft het ook lastig met zijn ontwikkeling, bijvoorbeeld op school of met vriendjes / vriendinnetjes. De prestatiedruk is best hoog voor jullie beide.
Jullie hebben allebei veel last van prikkels. Jullie spiegelen elkaar. Je herkent dat je veel in je hoofd bent en ziet dit ook bij je kind. Je weet hoe belangrijk rust voor jullie is, maar soms vind je het moeilijk om dit ook echt te nemen.
Je herkent bij je kind dat hij of zij stiekem wel eens wat onzeker is. Je wil hem dan graag helpen, maar weet niet goed hoe. Stiekem herken je ook wel bij jezelf dat je je soms nog wat steviger zou willen voelen.
Je hebt behoefte aan luchtigheid in je leven. Je beseft ook dat je kind zich veel te vaak druk maakt. Jullie mogen wel wat meer SPELEN! En nu even echt een momentje voor elkaar hebben.

Door met de paarden te werken, kom je meteen bij de kern.

Coaching en therapie met paarden is heel erg effectief. Je komt meteen bij de kern. Hoe komt dit nou? We werken met het natuurlijke gedrag van paarden. Paarden zijn namelijk prooi- en kuddedieren. Ze zijn onwijs gevoelig, wat ervoor zorgt dat ze kunnen overleven. In de kudde is er altijd één de leider, wat zorgt dat paarden goed in te zetten zijn voor persoonlijk leiderschap. Ze spiegelen moeiteloos je gedrag. Omdat paarden zo in het nu zijn, kun je ook met hen oefenen. Als jij NU iets anders doet, reageert een paard daar NU anders op.  Daarnaast komen ze je steunen als jij het echt even moeilijk hebt.

Het werken met paarden zorgt voor snelle inzichten en de verschillende oefeningen kunnen ervoor zorgen dat de relatie tussen jou en je kind versterkt.

Wat we gaan doen tijdens de 1-op-1 workshop

Samen aan de slag met de paarden

Samen met Clever en Gladur gaan we aan de slag met diverse oefeningen met het paard.

Hoe reageert het paard op jou en je kind? Hoe is de taakverdeling als jullie samen een oefening moeten doen? Hoe is het voor jou als ouder om je kind zelf een oefening met het paard te laten doen? En hoe is dat voor je kind?

We gaan samen spelenderwijs onderzoeken hoe jullie allebei meer vanuit je kracht kunnen leven. De oefeningen zorgen voor inzicht in elkaars gedrag en voor een super mooie verbinding.

Hoe een andere moeder het ervaarde:

Samen spelen, leren en plezier maken met de paarden!

Mooie verhalen van ouders & kinderen:

Voor de 3e keer in twee jaar tijd werd door school voorgesteld onze zoon deel te laten nemen aan een weerbaarheidtraining. Ik vroeg me af of de 3e keer dezelfde cursus wel het gewenste resultaat zou op leveren?
We besloten het anders aan te pakken en zochten contact met Katja.
Na een eerste gesprek waren onze zoon en ik er van overtuigd dat dit (spiegelen met paarden, coaching met paarden?) wel kon werken en we gingen aan de slag. Iedere les begint met een gesprekje waarin de week word doorgenomen en ontstaat er een doel om concreet mee aan de slag te gaan. Al in de eerste 10 minuten werken met Gladur werd het onze zoon duidelijk dat zijn houding naar anderen niet het gewenste resultaat op levert. Gladur leert hem stevig te gaan staan, een stabiele ademhaling en te focussen op zijn doel. Ook zelf verantwoording nemen voor je afspraken en taken werd hem op een leuke en fijne manier geleerd. Wij ouders zien dat onze zoon de geleerde vaardigheden in praktijk kan brengen en hebben geleerd dat hij de verantwoordelijkheid aan kan, ook al heeft hij iets nog nooit gedaan of heeft hij echt geen zin om het zelf te doen. We zien het zelfinzicht en zelfvertrouwen in hem groeien. Wat zijn we trots op hem!
Eefke, moeder

In de kerstvakantie hebben mijn 8 jarige dochter en ik de ouder/kindworkshop bij Katja gedaan, als onderdeel van ons weekendje qualitytime. Het was heel bijzonder hoe we samen tot bepaalde inzichten zijn gekomen. Daarnaast was mijn dochter eindelijk van haar buikpijn af door ontspannen en met ogen dicht op Gladur te rijden, meegaand in zijn ritme. Met de inzichten zijn we thuis aan de slag gegaan en proberen we voort te zetten.
Wat zijn paarden toch bijzondere dieren en Katja was een fijne, rustige coach waardoor ze ons vertrouwen snel had veroverd. Het is jammer dat we zo ver weg wonen anders was een Groepstraject voor kinderen zeker iets voor mijn dochter geweest.
Dank je wel Katja en Gladur, en natuurlijk Blitz!🐶💞
Liefs Noeki & Tessa

Moeder

Mijn collega en ik, beide werkzaam in het basisonderwijs, hebben samen bij the clever company mogen ervaren wat je kunt bereiken en ervaren in het werken met de paarden. Door enkele oefeningen zijn we ons bewust geworden van eigen gedrag, denkpatronen en voorkeurssystemen. Het was een hele fijne ervaring, die voor veel leerlingen zeker ook zinvol kan zijn. Dankjewel Gladur en Katja voor deze wijze les! 🐴🐶

Lerares Basisonderwijs

Ik zocht voor mijn dochter een specialist in zowel (uitzonderlijk) hoogbegaafdheid, als op het gebied van traumaverwerking. In mijn zoektocht kwam ik per toeval terecht op de site van Katja. Tijdens het kennismakingsgesprek viel direct op dat Katja vanuit respect en verbinding met mijn dochter sprak. Een eerste sessie met Gladur volgde, waarin een aantal executieve vaardigheden werden aangepakt. Een zeer confronterende sessie, maar door de afwisseling tussen diepgang en humor op gepaste momenten, wilde mijn dochter graag terugkomen! Ook Clever wist met een simpele handeling een levensles te bieden, waar geen gesprek met een hulpverlener in een kamertje tegenop kan. Beide paarden prikken direct door sociaal gewenst gedrag heen en reageren op haar ware gevoel. Hierdoor zie ik mijn dochter iedere keer dichter bij zichzelf komen.

Moeder

Mijn zoon  was heel blij met de middag bij jou en raakte niet uitgepraat erover. Wat ik alle mooiste vond wat hij zei savonds: ‘mama weet je dat het met alles zo is dat je op je doel af moet gaan in je leven, ook met voetbal moet ik denken aan mijn doel en daarnaar toe gaan’

WAUW – denk ik! Wat een prachtige inzicht die hem ver gaat brengen in zijn leven. Dankjewel Katja.

Trotse moeder (van 8 jarige zoon)

Praktische informatie

De Ouder Kind Workshop bij de paarden vindt plaats op mijn locatie in Weert:

Paardensportcentrum Laar
Koenderstraat 1B
6003 PR Weert

We stemmen samen af wat een geschikte datum voor je is! 

Meer dan twee kinderen? Neem even contact op, dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Inschrijven voor de 1-op-1 ouder-kind workshop bij de paarden

Na je inschrijving ontvang je een mail met alle informatie.

Bekijk de Algemene Voorwaarden.

<<< Ik heb liever eerst even persoonlijk contact >>>

Algemene Voorwaarden

Vragen over de workshops met de paarden

Hoe is de locatie te bereiken?
Je bent welkom met de auto. Parkeren kan voor de deur. Ook met het openbaar vervoer kun je de locatie bereiken. Kijk op https://www.9292.nl/.
Hoe oud mag mijn kind zijn?

Je bent welkom met jouw kind vanaf 7 jaar. Is jouw kind jonger, dan nemen we even contact op om te kijken of het past. Als jullie een goed gevoel hebben bij de workshop, zijn jullie van harte welkom.

Ik ben helaas allergisch, kan ik dan toch meedoen?
Wat vervelend zeg! Dat ligt een beetje aan je eigen allergie. Waar ben je precies allergisch voor? We werken in principe buiten, dus er is geen hooi- en of stro in de buurt. Zullen we het er even over hebben? Dan kunnen we samen even naar je situatie kijken. Neem even contact op door te bellen of te mailen.
Hoe werkt de betaling?

Je krijgt een factuur aan het einde van de maand. De 1-op-1 Ouder Kind workshop met de paarden wordt niet vergoed door de verzekering.

Als ik afmeld, moet ik dan betalen?

Als je jouw sessie geboekt heb, reserveer ik tijd en een plek op de manege voor je. Je kunt 48 uur van te voren kosteloos afzeggen. Als je binnen 48 uur afzegt, maar wel een nieuwe afspraak boekt, breng ik 50% van de sessie in rekening. Indien je geen nieuwe afspraak boekt, breng ik het gehele bedrag in rekening. Bij no show of als je korter dan 3 uur van te voren afmeld, dan breng ik het bedrag volledig in rekening (ook als je een nieuwe afspraak boekt). 

Ik ben bang voor paarden, wat nu?
Je bent niet de enige! Er komen veel mensen in therapie of naar de workshops die eigenlijk bang zijn voor paarden. Wat maakt dat je bang bent? Het beste is om eens te komen ervaren. Je zult zien dat je angst wijze lessen met zich meebrengen.