fbpx

Is het een chaos in je hoofd omdat een ingrijpende gebeurtenis je leven op zijn kop heeft gezet?

Het werken met paarden kan je helpen!

Vind de antwoorden in jezelf

Is er de afgelopen tijd veel veranderd in je leven? Zit je niet zo lekker in je vel als je zou willen? Loop je tegen bepaalde gevoelens aan waarbij je niet goed weet wat je ermee moet? En voel je dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij het doorbreken van patronen?

Dan kan ik je begeleiden.

Ik, Katja, geloof namelijk dat jij alle antwoorden al in je hebt. Ik ga je ondersteunen om die antwoorden te vinden.

Hallo mooi mens!

Ik ben Katja. Ik ben al mijn hele leven bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling. Toen mijn vader ziek werd en overleed, kwam ik mezelf pas echt tegen. Ik was mezelf kwijt en het heeft best even geduurd voor ik mezelf teruggevonden had. Ik help jou graag in situaties van plotselinge verandering om jezelf weer te vinden. Dit doe ik met de hulp van mijn geweldige paarden Clever en Gladur.

Het was altijd al mijn droom om uiteindelijk met paarden te gaan werken en nu is die droom werkelijkheid geworden! Paarden hebben mij veel geleerd, want ze hebben mij laten ervaren dat ze je intentie voelen. De paarden laten je meteen naar de kern gaan. Ik mag nu doen wat ik het mooiste vind om te doen: om jou samen met de paarden te ondersteunen bij de zoektocht naar jezelf. 

Liefs,

Katja

Als je je herkent in het volgende, ben je bij mij op de goede plek!

Het voelt alsof je leven een beetje op zijn kop ligt. Er moet iets veranderen, maar je weet niet goed hoe.
Je wil graag verder aan jezelf werken, maar je zou graag hulp willen met het verder uitdiepen van je thema’s.
Het is soms een chaos in je hoofd. Je komt tijd te kort en ruimte voor jezelf. Je wil wel veranderen, maar weet niet waar je moet beginnen.
Je hebt al op verschillende manieren naar patronen gekeken, maar op de een of andere manier raken gebeurtenissen je toch meer dan je zou willen.
Je voelt je moe. Je vraagt je soms af wanneer het nou eens rustiger wordt. De uitdagingen blijven maar op je pad komen. Ondertussen probeer je alle ballen hoog te houden.
Je vindt het stiekem soms eng om aan jezelf te werken. Wat zou er allemaal naar boven komen? Kan je het wel aan?
Je probeert het gewoon leuk te hebben en door te gaan met je leven, maar de gebeurtenissen van de afgelopen tijd trekt je steeds weer terug uit je dagelijkse leven.
Je bent nu echt gemotiveerd om aan de slag te gaan.

Thema’s waar ik je mee ga ondersteunen

Grenzen

Steviger in je schoenen staan? Dat is wel handig, zeker als je net iets ingrijpends hebt meegemaakt.

Minder piekeren

Zit je veel in je hoofd? Blijven je gedachtes zich maar herhalen? Ik onderzoek wat er gebeurt en reik tools aan om minder te piekeren.

Zelfvertrouwen

Als je meer zelfvertrouwen hebt, kun je meer aan in het leven. Ik leer je hoe.

Verbinden met anderen

Het aangaan van relaties kom je overal tegen, maar kan behoorlijk lastig zijn. Samen kijken we naar jouw relaties met familie, partner, vrienden en op werk.

Angsten

Heb je veel angsten die jou belemmeren? We onderzoeken ze en verwerken we door middel van o.a. EMDR.

Stress

Heb je veel stress? Zit je bijna tegen een burnout aan omdat je niet hebt kunnen verwerken wat er allemaal gebeurd is in jouw leven? Je krijgt tools om hiermee om te gaan.

Vermoeidheid & lichamelijke klachten

Kom je maar niet van je vermoeidheid af? Of heb je andere lichamelijke klachten? Wat vervelend! We zoeken de oorzaak en pakken dit aan.

Keuzes

Zijn er belangrijke keuzes in je leven? Blijf je maar twijfelen? Samen onderzoeken we wat de beste keuze is en ondersteun ik je in het maken van de keuze.

Door met de paarden te werken, kom je meteen bij de kern.

Coaching en therapie met paarden is heel erg effectief. Je komt meteen bij de kern. Hoe komt dit nou? We werken met het natuurlijke gedrag van paarden. Paarden zijn namelijk prooi- en kuddedieren. Ze zijn onwijs gevoelig, wat ervoor zorgt dat ze kunnen overleven. In de kudde is er altijd één de leider, wat zorgt dat paarden goed in te zetten zijn voor persoonlijk leiderschap. Ze spiegelen moeiteloos je gedrag. Omdat paarden zo in het nu zijn, kun je ook met hen oefenen. Als jij NU iets anders doet, reageert een paard daar NU anders op. Dit zorgt ervoor dat je oude patronen, familieregels en overtuigingen kunt doorbreken en nieuwe patronen al kunt aanleren tijdens de sessies.

Het werken met paarden zorgt voor snelle inzichten. Vaak zijn er echter trauma’s die toch zorgen dat je steeds weer hetzelfde gedrag toepast. Daarom zetten we ook traumatherapie met de hulp van paarden, zodat je minder last hebt in het heden van wat er vroeger gebeurd is.

Als je met jezelf aan de slag gaat met de hulp van de paarden, bereik je het volgende:

Rust. Rust in je hoofd, omdat je piekergedachtes makkelijker kunt stoppen. Daarnaast rust in je lijf, omdat trauma’s verwerkt worden. Rust, omdat je beter je grens aan kunt geven. Rust, omdat je meer inzicht hebt in waarom je doet wat je doet. 
Voor jezelf kiezen. Je weet op welke momenten je nog niet voor jezelf kiest, en kunt nu liefdevol “nee” zeggen tegen anderen, en “ja” tegen jezelf. Je verdient het!
Balans. Je kiest alleen nog dingen waar je echt achter staat en waar je energie van krijgt. Omdat je weet wat je wil, kun je ook makkelijker keuzes maken.
Lichtheid. Trauma’s zijn verwerkt, waardoor je lichtheid ervaart in je dagelijks leven.

Het groeiproces van anderen

Het moment dat ik besloot om een sessie te volgen deed me beseffen waar ik aan begonnen was: werken aan mezelf en dat was/is ook nodig. Mijn generatie leeft in een drukke tijd waar veel van ons verwacht word althans zo ervaar ik dit. Chaos in mijn hoofd, waardoor ik op ’n onzekere plek geduwd kan worden en zelfs liet gebeuren. Met de sessies van katja en haar kanjers Gladur en Clever en mezelf deed me ogen openen en leer ik om te gaan met mijn onzekerheid ook al zijn niet alle sessies gemakkelijk en soms zelfs zwaar en dacht ik wel eens nu stop ik, juist toen pakte ik ‘m door en sta ik nu waar ik nu ben: Daphne met de voeten steviger op de grond. Mijn advies voor mensen die een sessie overwegen: vraag jezelf af waarom niet?
Daphne

Na vele andere therapieën te hebben gevolgd, heb ik nu ervaren dat paardencoaching echt nog heel veel kan toevoegen.
Door het gedrag van haar paarden te interpreteren, geeft Katja mij echt nog nieuwe inzichten. Waar de therapeut ‘op de stoel’ snel geneigd is af te gaan op mijn ‘ja hoor, het gaat goed’, gaat Katja een stap verder als haar paard het tegendeel aangeeft. Dat heeft voor mij een bijzondere toegevoegde waarde.
Daarbij geeft Katja op een liefdevolle, professionele en doortastende manier blijk van haar kennis en ervaringen. Ik voel me gezien en gehoord door Katja en haar grote vrienden.
Iris

De coaching sessies hebben mij heel veel inzicht gegeven in mijn persoonlijkheid.

Het kwam op mijn pad na een moeilijke periode in mijn leven en het heeft mij geholpen om alles beter te kunnen verwerken en de dingen op een andere manier te bekijken.

Iedere sessie was een bijzonder ervaring en een echte eye opener.

Marjo

Voor de 3e keer in twee jaar tijd werd door school voorgesteld onze zoon deel te laten nemen aan een weerbaarheidtraining. Ik vroeg me af of de 3e keer dezelfde cursus wel het gewenste resultaat zou op leveren?
We besloten het anders aan te pakken en zochten contact met Katja.
Na een eerste gesprek waren onze zoon en ik er van overtuigd dat dit (spiegelen met paarden, coaching met paarden?) wel kon werken en we gingen aan de slag. Iedere les begint met een gesprekje waarin de week word doorgenomen en ontstaat er een doel om concreet mee aan de slag te gaan. Al in de eerste 10 minuten werken met Gladur werd het onze zoon duidelijk dat zijn houding naar anderen niet het gewenste resultaat op levert. Gladur leert hem stevig te gaan staan, een stabiele ademhaling en te focussen op zijn doel. Ook zelf verantwoording nemen voor je afspraken en taken werd hem op een leuke en fijne manier geleerd. Wij ouders zien dat onze zoon de geleerde vaardigheden in praktijk kan brengen en hebben geleerd dat hij de verantwoordelijkheid aan kan, ook al heeft hij iets nog nooit gedaan of heeft hij echt geen zin om het zelf te doen. We zien het zelfinzicht en zelfvertrouwen in hem groeien. Wat zijn we trots op hem!
Eefke, moeder

Een tijdje geleden ben ik begonnen met paardencoaching.

Op manege Laar word ik hartelijk ontvangen door Katja. We starten met een kopje koffie en nemen plaats op de 2 hooibalen in het gangetje bij de stallen, waar haar paarden Gladur en Clever staan.

Ik voel me meteen op mijn gemak.

Katja verteld wat paardencoaching  inhoudt en een stukje achtergrond wat betreft haar paarden.

Ook bespreken we waar ik zoal tegenaan loop en hoe de paarden en Katja me daar in kunnen ondersteunen.

Inmiddels heb ik een aantal sessies achter de rug.

Ik vind het fijn dat ik niet al teveel hoef te praten. Het is vooral “doen” Hierdoor blijft het ook beter hangen.

De paarden voelen je feilloos aan. Oordelen niet, zijn eerlijk en draaien er niet omheen.

Katja observeert goed, stelt de juiste vragen en vertaald de reactie van het paard. Samen maken ze me bewust van mijn gedrag, mijn denken en mijn voelen.

Een leuk voorbeeld:

Tijdens mijn eerste sessie bleef Clever aan mijn schoen snuffelen. Ik had geen idee waarom. Katja vroeg aan mij wat ik graag wilde leren. Juist!! Steviger in mijn schoenen staan. Ongelooflijk. Ik verbaas me er nog steeds over.

De paarden corrigeren mij “tijdens” het uitvoeren van de opdrachten die Katja mij geeft. Dit maakt het voor mij gemakkelijker om het in mijn dagelijks leven in de praktijk te brengen.

Per sessie wordt bekeken wat ik op dat moment het hardst nodig hebt. Ben ik bijvoorbeeld moe of gespannen dan krijg ik ontspanningsoefeningen  (mindfulness) op het paard.

De paardencoaching heeft me vooral meer inzicht in mijn handelen, meer vertrouwen in mijn eigen kunnen en meer rust gebracht. Daarnaast kan ik steeds beter mijn grenzen aangeven.

Het heeft me (onbewust) aangezet om de juiste stappen te ondernemen.

Leanne

Je verdient het om die krachtige persoon te worden die je even kwijtgeraakt bent!

De magische reis naar jezelf

Een traject met mij en de paarden is een magische reis. Uiteraard maakt het dingen bij je los die soms verdrietig zijn, maar omdat we hiermee verder aan de slag gaan zul je daarna een heel ander mens voelen!

Ik werk in principe alleen met trajecten, omdat ik ga voor blijvende verandering. Een traject duurt gemiddeld tussen de 5 en 10 sessies. Een vervolgsessie kost €95 euro per sessie.

Als je andere wensen hebt, of bijvoorbeeld niet in de buurt woont, stel ik graag een traject op maat op.

Zelf ervaren? Kom dan gewoon voor je eerste sessie.

Praktische informatie

De sessies vinden plaats op mijn locatie in Weert:

Paardensportcentrum Laar
Koenderstraat 1B
6003 PR Weert

Een sessie duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Sessies vinden plaats om de twee weken. Op dit moment heb ik beschikbaarheid op maandag t/m donderdag. De sessies vinden meestal buiten plaats. Belangrijk is dat je passende kleding draagt en dichte schoenen in verband met de veiligheid.

Met therapie en coaching met paarden werken we zowel op als naast het paard. Het is heel anders dan paardrijden. Als je paarden leuk vindt, kun je ook besluiten om bij Paardensportcentrum Laar een paardrijles te boeken.

Inschrijven voor eerste sessie bij de paarden.

Na je inschrijving neem ik meteen contact op om kennis te maken en een datum in te plannen voor de eerste sessie.

Bekijk hier de Algemene voorwaarden.

 

<<< Ik heb liever eerst even persoonlijk contact >>>

Algemene voorwaarden

Vragen over therapie met paarden

Ik wil graag eerst kennismaken, kan dat?
Ja, dat kan. Het beste is om meteen een eerste sessie te boeken zodat ik je het ook echt kan laten ervaren. Wil je echt alleen even kennismaken? Dan is dit gratis en kun je gewoon op de locatie komen kijken. We maken dan een afspraak van een half uurtje zodat je even op je gemak langs kunt komen en kennis kunt maken met de paarden en met mij. Uiteraard vertel ik je precies hoe therapie met paarden werkt.
Hoe is de locatie te bereiken?
Je bent welkom met de auto. Parkeren kan voor de deur. Ook met het openbaar vervoer kun je de locatie bereiken. Kijk op https://www.9292.nl/.
Ik ben helaas allergisch, kan ik dan toch meedoen?
Wat vervelend zeg! Dat ligt een beetje aan je eigen allergie. Waar ben je precies allergisch voor? We werken in principe buiten, dus er is geen hooi- en of stro in de buurt. Zullen we het er even over hebben? Dan kunnen we samen even naar je situatie kijken. Neem even contact op door te bellen of te mailen.
Ik ben bang voor paarden, wat nu?
Je bent niet de enige! Er komen veel mensen in therapie die eigenlijk bang zijn voor paarden. Wat maakt dat je bang bent? Het beste is om eens eenmalig te komen ervaren. Je zult zien dat je angst wijze lessen met zich meebrengen.
Hoe werkt de betaling?

Je krijgt een factuur aan het einde van de maand. De therapiesessies met de paarden worden niet vergoed door de verzekering. 

Als ik afmeld, moet ik dan betalen?

Als je jouw sessie geboekt heb, reserveer ik tijd en een plek op de manege voor je. Je kunt 48 uur van te voren kosteloos afzeggen. Als je binnen 48 uur afzegt, maar wel een nieuwe afspraak boekt, breng ik 50% van de sessie in rekening. Indien je geen nieuwe afspraak boekt, breng ik het gehele bedrag in rekening. Bij no show of als je korter dan 3 uur van te voren afmeld, dan breng ik het bedrag volledig in rekening (ook als je een nieuwe afspraak boekt). 

Wat als blijkt dat dit toch niet bij me past?
Als het blijkt dat dit toch niet bij je past, dan kun je uiteraard gewoon stoppen. We bespreken dit dan samen, kijken waarom het niet bij je past en onderzoeken wat dan mogelijk wel past voor jou. Ik heb een netwerk van andere coaches en therapeuten met ieder hun eigen expertise.
Ik heb al zoveel geprobeerd...
Ja, dat hoor ik vaker. Ik geloof dat iedere therapievorm, ieder boek, iedere workshop en ieder goed gesprek bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Het werken met de paarden is heel praktisch. Daarnaast zijn paarden heel erg in het nu en kun je dus NU oefenen om nieuw gedrag te creëren. Omdat ik daarnaast traumatherapie met de paarden inzet, pakken we je patronen echt bij de kern aan. We gaan weinig praten, veel voelen en ervaren. Kom vooral ervaren wat het voor je doet!