fbpx

Weten hoe anderen de coaching en therapie bij de paarden hebben ervaren? Lees hieronder de bijzondere verhalen en reviews. 

 

Ervaring van Anouk: “Ik heb mezelf weer gevonden”

Alsof het zo zou moeten gaan kwam ik tijdens een avondje scrollen op mijn mobiel, de pagina van Katja tegen. De tekst op de site ging over mij! Help! Dit kwam wel erg dichtbij.. Gelukkig nam mijn gevoel het al gauw over. Een beetje uit mijn comfortzone, toch ga ik de stap zetten om hulp te vinden voor mijzelf.

Ik vulde het contactformulier in en een paar dagen later belde Katja mij op. Er was volop ruimte om mijn verhaal te delen. Een lief en warm persoon aan de andere kant van de lijn. De klik was er meteen. Ja dit voelde goed, dat merkte ik aan alles! Onze eerste afspraak was gemaakt.

 

De dag van mijn eerste afspraak had het best wel wat gesneeuwd. Ik reed met de auto naar Weert. Mijn ‘oude ik’ had de afspraak afgezegd. Die was in de angst blijven hangen, de angst dat er iets zou gaan gebeuren. Maar als je nooit geen risico’s neemt en niet vertrouwd op jezelf, dan kom je nergens..

Eenmaal aangekomen gingen Katja en ik eerst gezellig kletsen met een warm kopje thee. Een heerlijke binnenkomer! Ik voelde me meteen op mijn gemak. Katja geeft je echt het gevoel dat je er mag zijn en dat je mag vertrouwen op jezelf.

We praatte over mijn boosheid en het feit dat ik alles zo graag onder controle wil houden. Daarna gingen we aan de slag. Samen met Clever en Katja liep ik naar de wei.

Eenmaal in de wei, liet Clever mij op een hele mooie manier merken dat je zelf de onrust in je omgeving creëert. Als ik dicht bij mezelf bleef, mijn onderbuik gevoel de ruimte gaf, en mezelf vertrouwde, kwam hij naar me toegelopen. Maar wanneer ik met Katja vervelende stukken uit mijn verleden aan het bespreken was reageerde Clever daar meteen op. Hij liep bij me weg, dit was niet echt! Dit was niet de Anouk die ik ben! Zelfs de paarden om ons heen, in de naastgelegen wei, werden heel wild en onrustig. Dat dit alles in mijn binnenwereld speelde, had ik nooit gedacht!

Alles zit in mij, alle onrust, het verdriet, de woede en ook de control freak. Ik keurde mezelf altijd af en bleef in een negatieve spiraal hangen. Ik kwam er zelf niet meer uit!

Door de ervaring met Clever en het vertrouwde gevoel wat Katja mij gaf, weet ik nu wel beter.

Ik ben ik, ik ben niet perfect. Maar dat hoeft ook niet! Perfectie bestaat niet. Perfectie is NIET ECHT.

Wat wel echt is, is dat ik een mens ben. Als mens zijnde wil ik iedereen meegeven, dat ook ik mijzelf weer gevonden heb. Ik ben een liefdevol, warm persoon, die de capaciteiten heeft om volop te genieten van het leven. Die alles aan kan! Mij kun je niet veranderen.

De buitenwereld veranderd continue, de maatschappij raast in een sneltreinvaart aan ons voorbij. Je hoeft niet mee te gaan in deze rat-race!! Dat ga je niet winnen! Je raakt alleen veel meer van jezelf verwijderd. En dat is juist niet wat je wilt.

We zijn allemaal maar mensen. Er is niemand zoals jij. Die ik, je ware, vertrouwde ik, kun je in de loop van je leven kwijt raken. Je kunt even van je pad afraken, een beetje verdwaald zijn. Dat mag en dat kan, gun jezelf ook echt de tijd.. Mijn eigen pad heb ik gelukkig weer kunnen vinden. Samen met hulp van lieve Katja, Linda, Clever, Gladur en Blitz. Daar ben ik eeuwig dankbaar voor!

Hallo ik ben Anouk, ik heb mezelf weer gevonden. Wanneer start jij met het vinden van jezelf?

Ervaring van A. (64 jaar): “De zware rugzak is leeg”

Lieve Katja,

Door alle pijnen in mijn lijf, van de orthopeed naar de neuroloog van de neuroloog naar de hartspecialist, naar een team van fysiotherapeuten voor speciale gevallen alles is geprobeerd.

En toen was het klaar, leer er maar mee leven, we kunnen niets voor u doen, het gaat wel een keer over.
Hahaha ja in een kistje zeker zei ik met mijn galgenhumor !

Met een volle rugzak medische afkeuringen en niet meer te helpen, toen kwam ik via theclevercompagny jullie tegen Katja, Clever, Gladur en Blitz

Niet wetende wat me te wachten zou staan, want het zou toch wel weer op niks uitdraaien, heb ik toch een afspraak gemaakt en luister ….

Zo een blij mensje ben ik lange tijd niet geweest, de zo grote rugzak wat ik met me meegesleept heb jarenlang, gaf me zoveel pijnen waarvan ik niet wist dat deze er zaten en me letterlijk krom lieten lopen en alle spieren blokten.
Natuurlijk kunnen artsen daar niks mee, want ik deed het zonder te weten mezelf aan !

Door de coaching met Katja voel ik me zo zoveel beter, mijn hoofd is leeg en het is een verademing zo vrij als ik me voel, de pijnen zijn weg en de zware rugzak is leeg en deze hangt nu leeg aan de kapstok om leuke dingen in te stoppen zoals een gezellige lunch als we samen gaan fietsen, lekkere plaid in het bos, hondje mee en genieten !

Dankjewel lieve Katja

Ervaringsverhaal: “Ik ben vrijer en lichter en heb mezelf weer teruggevonden.”

Bij toeval kwam ik bij Katja terecht voor de paardencoaching. Tijdens ons telefonisch intake gesprekje voelde ik al dat er een klik was. Wat vond ik het spannend toen ik voor de eerste keer naar Weert reed, maar Katja maakte dat ik me meteen op mijn gemak voelde en dat ik vrij mijn verhaal kon en mocht vertellen.
Ik had de laatste jaren al diverse coachingsgesprekken gehad en dacht dat ik mezelf wel kende en er weinig meer “in de weg” zat. Dat bleek na de eerste sessie met Clever toch niet helemaal het geval.

Ook Blitz gaf aan dat er nog wel het eea “uitgediept” mocht worden.
Ik ben mezelf ook wel even kwijt geweest na de eerste 2 sessies. Toen ik door middel van EMDR met Gladur mocht werken kwam naderhand de opluchting en verlichting. Zat er in het begin nog veel lading op mijn herinnering, dit werd stukje voor stukje steeds meer afgepeld en op het einde leek het een verhaal van iemand anders.
Ik heb ook echt de verlichting en opluchting gevoeld en daar heb ik nu al dagelijks profijt van. Ik ben vrijer en lichter en heb mezelf weer teruggevonden.
Wat ben ik dankbaar dat ik met jullie mag werken lieve Katja, mooie Clever, knuffelbeer Gladur en slimme Blitz, dankjewel!

De ervaring van M. (30 jaar): Be proud of yourself

Een studiekeuze uit het verleden heeft verkeerd uitgepakt en dit hangt al ruim 10 jaar als een blok aan mijn been. Verplichtingen naar banken, een veel te hoog stressniveau, en nog erger, het verliezen van plezier en geluk in je leven!

Katja benaderde mij, aangezien ze op de hoogte was van mijn situatie. Als jonge volwassen man, met veel trots en doorzettingsvermogen, voelde het voor mij zeer ongemakkelijk. Voor zwakte is nooit plaatst geweest, dus hulp aannemen was niet makkelijk. Aangezien ik gelukkig na lange tijd zelf ook in begon te zien dat ieder aanbod tot hulp zeer welkom zou zijn, ben ik op Katja haar uitnodiging ingegaan.

Daar stond ik dan, tegenover een paard. En dat paard stond heel ver weg. De paardenbak was niet groter, maar anders was Clever voorbij het hekwerk gaan staan. Wat voelen deze dieren intens goed aan wat er speelt, en wat reageren ze prachtig op de vragen die Katja stelt, maar met name de antwoorden die ik gaf. Na de eerste sessie wist ik het direct “Ja!, hier gaan we mee door”.

In de vervolgsessies ben ik doormiddel van EMDR mijzelf goed tegengekomen. Met Clever, Gladur, Blitz en de reeds geboren lammetjes aan Katja haar zij, waren het sessies die een diepe indruk op mij hebben gehad.  Gedurende deze sessies zijn er mooie progressies geboekt en nam mijn leven stapje voor stapje een steeds positievere wending. De sessies hebben zeker invloed gehad op de mooie gebeurtenissen momenteel in mijn leven, en daar ben ik Katja erg dankbaar voor.

Inmiddels heb ik de laatste coachsessie achter de rug. Afgesloten op de rug van Gladur, waarbij ik heb gezocht naar meer innerlijke rust (mindfulness op het paard). Met wat handige tools weet ik dit nu toe te passen in het dagelijkse leven.

Ik ben trots op mijzelf dat ik Katja het vertrouwen heb gegeven om deze sessies bij haar te volgen. Trots om mijn eigen trots aan de kant te zetten, om uiteindelijk als een positiever, zelfverzekerder en vrolijker persoon te kunnen leven.

Dank Katja, Clever, Gladur en mijn trouwe vriend Blitz.

En voor alle mannen….Zet je trots voor 1 uurtje even op zij, en probeer in ieder geval de eerste sessie. De rest volgt vanzelf 🙂

Ervaringsverhaal: “Ik vind het een fijne plek waar ik mijn eigen tempo mag werken aan het verwerken van mijn trauma’s”

De advertenties van Katja op Facebook… ik zag ze al langere tijd voorbij komen maar durfde er toch niet op te reageren. Ik zat zo gruwelijk met mezelf in de knoop en wist ook wel dat ik er hulp voor nodig had maar zag er enorm tegenop om weer met de zoveelste ‘specialist’ te praten over gebeurtenissen uit mijn leven. Toen het moment daar kwam dat ik me dag in, dag uit, zo zwaar depressief voelde besloot ik om het toch eens te proberen. Het enigste wat mij over de streep heeft getrokken is de coaching in combinatie met paarden die er geboden wordt. Afijn, ik heb Katja benaderd waarna we vrij snel een prettig telefonisch contact hebben gehad. Ik heb haar uitgelegd dat ik herstellende was van een burn-out en daarnaast nog met andere trauma’s zat uit het verleden. Katja heeft me uitgenodigd voor een kennismaking en dat vond ik super spannend. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten en ik was ergens een beetje bang dat er geen klik zou zijn en dit weer de zoveelste poging tot hulp zou zijn wat niet ging lukken.

Tijdens de kennismaking werd ik warm door Katja ontvangen en ik voelde direct een fijne connectie met haar. Hierdoor vond ik het een stuk minder spannend om te vertellen waar ik op dit moment tegenaan liep in mijn leven. Katja luisterde naar me zonder oordeel en gaf me de ruimte om zelf te ervaren en voelen wat de coaching mij kon bieden. Na lang met elkaar in gesprek te zijn geweest heb ik kennis mogen maken met Clever die mij direct vanaf het eerste moment een grote spiegel voorhield. In eerste instantie was ik nog wat sceptisch, ik probeerde me af te sluiten voor de gevoelens die naar boven kwamen. Ik had mezelf echter geleerd om zo met mijn emoties om te gaan. Doordat Katja mij begeleidde tijdens dit contact moment leerde ik wat een bijzonder effect paarden hebben op onze energie. Direct werd er door Clever bij mij op de zere plek geduwd zonder er omheen te draaien. Super confronterend natuurlijk maar voor mij een zekere bevestiging dat dit de plek was waar ik passende hulp zou vinden. Onbewust heb ik mijzelf in vorige trajecten aangeleerd om mijn verhaal tot aan een bepaalde grens te vertellen maar zodra deze bereikt was sloot ik me ervoor af. Er was nog niemand geweest die hierdoor heen wist te prikken totdat ik Clever ontmoette.

Tijdens de daaropvolgende EMDR sessies heb ik samen mogen werken met Gladur, Blitz en Katja. Ook al was het voor mij erg moeilijk om tot het gaatje te gaan, ik voelde me veilig bij hen. Er was ruimte, rust en vertrouwen. Ook heb ik nog een keer met Clever mogen werken aan een opdracht waarin ik leerde hoe ik op energetisch niveau mijn grenzen aan kan geven. Ik vind het een fijne plek waar ik opnieuw mezelf mag leren kennen, waar ik mag zijn wie ik ben en waar ik op mijn eigen tempo mag werken aan het verwerken van mijn trauma’s.

Evaringsverhaal: “Ik moest leren angst en de controle los te laten en dat was een hele pittige oefening.”

Beste Katja,

Hierbij wil ik mijn anonieme ervaring delen over de sessies coaching met behulp van paarden die ik bij je heb gevolgd. Ik ging er in eerste instantie naar toe uit interesse, eens kijken hoe het werkt bij mij.

Als snel merkte ik dat ik zelf beter moet leren mijn grens aan te geven. Zonder dat ik het in de gaten had ging ik zelf over mijn eigen grens en zet ik anderen of andere zaken voor mij zelf. Dit pakte letterlijk veel energie waardoor ik veel meer moe was.

Samen met jou, Gladur en Blitz hebben we hier aan gewerkt en kwam ik erachter hoe moeilijk het is om duidelijk grenzen aan te geven. Ik leerde anders te kijken naar de omgeving en te luisteren. Eerst denken, laten relativeren en dan pas reageren of niet.  Het is onmogelijk om het voor iedereen goed te doen en daar hoort nee zeggen zonder schuldgevoel ook bij. Soms kom ik nog in deze situatie en denk ik terug aan het moment van de sessie waardoor ik bewust ben geworden van mijn valkuil en daar beter mee om kan gaan.

Angst loslaten is ook een ding, samen met jou, Gladur en Blitz zijn we letterlijk op straat gaan wandelen. Ik moest leren angst en de controle los te laten en dat was een hele pittige oefening. Was zelfs zo ver dat ik niet meer verder durfde, zweet stond in mijn handen en wilde stoppen. Na enige tijd heb je me kunnen overtuigen dat ik de controle los moest laten en dat mijn angst zal verdwijnen. Er gebeurd niets, ik was al in de toekomst aan het denken wat er wel niet kan gebeuren. Dit lukte me, Gladur werd direct kalm en ik kreeg het vertrouwen terug. Deze oefening ben ik gaan gebruiken in de dagelijkse dingen. Het heeft me geleerd bewust te worden van nu en niet te denken wat misschien gaat gebeuren. Op het moment dat er een situatie is denk ik terug aan dit moment wat me heel goed helpt om in het nu te blijven.

Dankjewel Katja, Gladur, Clever, Blitz

Ervaringsverhaal: “Ik zie mijn hoogbegaafde dochter iedere keer dichter bij zichzelf komen.”

Ik zocht voor mijn dochter een specialist in zowel (uitzonderlijk) hoogbegaafdheid, als op het gebied van traumaverwerking. In mijn zoektocht kwam ik per toeval terecht op de site van Katja. Tijdens het kennismakingsgesprek viel direct op dat Katja vanuit respect en verbinding met mijn dochter sprak. Een eerste sessie met Gladur volgde, waarin een aantal executieve vaardigheden werden aangepakt. Een zeer confronterende sessie, maar door de afwisseling tussen diepgang en humor op gepaste momenten, wilde mijn dochter graag terugkomen! Ook Clever wist met een simpele handeling een levensles te bieden, waar geen gesprek met een hulpverlener in een kamertje tegenop kan. Beide paarden prikken direct door sociaal gewenst gedrag heen en reageren op haar ware gevoel. Hierdoor zie ik mijn dochter iedere keer dichter bij zichzelf komen.

Ervaringsverhaal: “Ik was het plezier in het leven kwijt en dat heb ik nu weer teruggevonden.” (man, 20-25 jaar)

Na veel twijfel had ik toch besloten om de stap te zetten om aan mezelf te werken. Ik zat flink in de put door dat ik in korte tijd veel mee had gemaakt. Ik was het plezier in het leven kwijt dankzij Katja, clever, gladur en Blitz heb ik het geluk weer terug gevonden en ben ik er sterker uitgekomen ook kan ik nu beter omgaan met tegen slagen en ben ik mentaal sterker geworden.

Ervaringsverhaal: “EMDR hielp goed bij mijn angststoornis” 

Ik ben Thed, 24 jaar, ik heb autisme en werk als helpende in de zorg met dementerenden. Ik heb een angststoornis gehad. Op de dagen dat ik de dag erna vroeg moest werken kreeg ik paniekaanvallen. Ik was bang om weinig te slapen en heel moe te zijn en slecht te functioneren. Ik voelde constant een hele extreme vorm van stress en ging dan schokken en hyperventileren. Ik was naar een psycholoog gegaan, dat hielp mij niet. Ik ben toen verder gaan zoeken en kwam bij paarden coaching uit. Daar kreeg ik er emdr voor. Dat hielp mij heel goed. Wat ik ook fijn vond was dat Katja haar hond Blitz meenam. Dat is een heel fijn en lief beest. Die kwam mij troosten als de sessie heftig was. Ik draai nu weer vroege diensten. Dat gaat heel goed.

Ervaringsverhaal: “Ik heb iedere keer weer een diepere verbinding met mezelf ervaren.”

Katja is helder, creatief en haalt snel de kern uit je verhaal. In contact met de paarden ontvouwt zich het verhaal, waarbij ik iedere keer weer een diepere verbinding met mezelf heb ervaren. Dankbaar kijk ik terug op deze verrijking. Een aanrader voor iedereen die niet alleen wil weten maar ook voelen.

Ervaringsverhaal moeder-kind workshop: “Mijn dochter was eindelijk van haar buikpijn af”

In de kerstvakantie hebben mijn 8 jarige dochter en ik de ouder/kindworkshop bij Katja gedaan, als onderdeel van ons weekendje qualitytime. Het was heel bijzonder hoe we samen tot bepaalde inzichten zijn gekomen. Daarnaast was mijn dochter eindelijk van haar buikpijn af door ontspannen en met ogen dicht op Gladur te rijden, meegaand in zijn ritme. Met de inzichten zijn we thuis aan de slag gegaan en proberen we voort te zetten.
Wat zijn paarden toch bijzondere dieren en Katja was een fijne, rustige coach waardoor ze ons vertrouwen snel had veroverd. Het is jammer dat we zo ver weg wonen anders was een Groepstraject voor kinderen zeker iets voor mijn dochter geweest.
Dank je wel Katja en Gladur, en natuurlijk Blitz!🐶💞
Liefs Noeki & Tessa

Ervaringsverhaal: “In deze tijd van het corona-virus biedt ze zelfs hulp bij het omgaan met de financiële gevolgen hiervan.”

Katja weet goede en prikkelende gesprekken te voeren, waardoor je in beweging komt. Ze is sterk in het begeleiden bij het maken van stappen en het verleggen van je grenzen. We hebben pittige EMDR-sessies gehad en hele bijzondere oefeningen met de paarden.
Terwijl ik echt bang was voor paarden, gaf ze mij veel vertrouwen in het werken met Clever, Gladur en Blitz. Daardoor heb ik in de afgelopen maanden belangrijke stappen gemaakt. Inmiddels heb ik zelfs op Gladur gereden en daarmee voor mezelf een behoorlijke grens verlegd!

In deze tijd van het corona-virus biedt ze zelfs hulp bij het omgaan met de financiële gevolgen hiervan. Wat kun je zelf doen en hoe pak je dit dan aan? Hierbij combineert ze haar kennis en ervaring in coaching met haar achtergrond in de accountancy wereld.

Katja weet het goed te vertalen, steunt je en prikkelt je en daagt je uit als het nodig is. En ze brengt het allemaal bij elkaar, waardoor jij de groei kunt maken die voor jou op dat moment nodig is!

Ervaringsverhaal Basisonderwijs: “Het was een hele fijne ervaring, die voor veel leerlingen zeker ook zinvol kan zijn.” 

Mijn collega en ik, beide werkzaam in het basisonderwijs, hebben samen bij the clever company mogen ervaren wat je kunt bereiken en ervaren in het werken met de paarden. Door enkele oefeningen zijn we ons bewust geworden van eigen gedrag, denkpatronen en voorkeurssystemen. Het was een hele fijne ervaring, die voor veel leerlingen zeker ook zinvol kan zijn. Dankjewel Gladur en Katja voor deze wijze les! 🐴🐶

Ervaringsverhaal: “Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik? Kortom welke weg wil ik bewandelen?”

Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik? Kortom welke weg wil ik bewandelen? Veel mensen zullen zeggen; 26 jaar nog zo jong en een hele toekomst voor je. Ik zag het eerder als; al 26 jaar en wil ik deze weg blijven bewandelen? Ben ik de gene die ik ook zelf wil zijn? Ik merkte dat dit regelmatig de overhand nam in mijn leven. En daardoor kon ik niet meer genieten van gebeurtenissen, maar was ik alleen bezig met “wil ik dit echt’? Na verschillende trajecten gedaan te hebben had ik nog steeds niet mijn eigen weg gevonden. Op een dag vroeg een collega of ik mee wilde naar een introductieworkshop bij Katja, coaching met hulp van een hond en paarden. Ik als dierenvriend kon daar natuurlijk geen nee tegen zeggen. Vanaf het eerste moment dat ik Katja ontmoette voelde ik me meteen op mijn gemak. Ik ben heel gevoelig voor de energie van andere, Katja straalt een hele fijne energie uit, vrolijk en rustig. Daardoor voelde ik me meteen op mijn gemak. Katja, luistert goed, is begripvol en samen met de paarden komt ze altijd tot de kern. Na een aantal sessies (over zelfvertrouwen, EMDR, mindfulness en opkomen voor mezelf) met Katja, Blitz, Clever en Gladur verdwaal ik niet meer zo snel en weet ik steeds beter welke weg ik wil bewandelen. Het is niet altijd makkelijk en soms neem ik nog de verkeerde afslag. Maar ik weet dat ik dankzij Katja, Blitz, Clever en Gladur steeds vaker mijn eigen weg zal bewandelen en niet die van een andere. Ik ben heel blij dat ik deze afslag heb genomen, want één ding is mij duidelijk geworden: Ik ben de enige die mij gelukkig kan maken!

 

 

Ervaringsverhaal Daphne: “Ik dacht wel eens, ik stop nu, maar juist toen pakte ik ‘m door en daardoor sta ik waar ik nu ben, met mijn voeten steviger op de grond.” 

Het moment dat ik besloot om een sessie te volgen deed me beseffen waar ik aan begonnen was: werken aan mezelf en dat was/is ook nodig. Mijn generatie leeft in een drukke tijd waar veel van ons verwacht word althans zo ervaar ik dit. Chaos in mijn hoofd, waardoor ik op ’n onzekere plek geduwd kan worden en zelfs liet gebeuren. Met de sessies van katja en haar kanjers Gladur en Clever en mezelf deed me ogen openen en leer ik om te gaan met mijn onzekerheid ook al zijn niet alle sessies gemakkelijk en soms zelfs zwaar en dacht ik wel eens nu stop ik, juist toen pakte ik ‘m door en sta ik nu waar ik nu ben: Daphne met de voeten steviger op de grond. Mijn advies voor mensen die een sessie overwegen: vraag jezelf af waarom niet?

 

Ervaringsverhaal Iris: “Na vele andere therapieën te hebben gevolgd, heb ik nu ervaren dat paardencoaching echt nog heel veel kan toevoegen.”

Na vele andere therapieën te hebben gevolgd, heb ik nu ervaren dat paardencoaching echt nog heel veel kan toevoegen.
Door het gedrag van haar paarden te interpreteren, geeft Katja mij echt nog nieuwe inzichten. Waar de therapeut ‘op de stoel’ snel geneigd is af te gaan op mijn ‘ja hoor, het gaat goed’, gaat Katja een stap verder als haar paard het tegendeel aangeeft. Dat heeft voor mij een bijzondere toegevoegde waarde.
Daarbij geeft Katja op een liefdevolle, professionele en doortastende manier blijk van haar kennis en ervaringen. Ik voel me gezien en gehoord door Katja en haar grote vrienden.

Ervaringsverhaal Marjo: “Het geeft mij geholpen om alles beter te kunnen verwerken na een moeilijke periode.”

De coaching sessies hebben mij heel veel inzicht gegeven in mijn persoonlijkheid.

Het kwam op mijn pad na een moeilijke periode in mijn leven en het heeft mij geholpen om alles beter te kunnen verwerken en de dingen op een andere manier te bekijken.

Iedere sessie was een bijzonder ervaring en een echte eye opener.

Ervaringsverhaal Eefke: “We zien het zelfinzicht en zelfvertrouwen bij onze zoon groeien.”

 

Voor de 3e keer in twee jaar tijd werd door school voorgesteld onze zoon deel te laten nemen aan een weerbaarheidtraining. Ik vroeg me af of de 3e keer dezelfde cursus wel het gewenste resultaat zou op leveren?
We besloten het anders aan te pakken en zochten contact met Katja.
Na een eerste gesprek waren onze zoon en ik er van overtuigd dat dit (spiegelen met paarden, coaching met paarden?) wel kon werken en we gingen aan de slag. Iedere les begint met een gesprekje waarin de week word doorgenomen en ontstaat er een doel om concreet mee aan de slag te gaan. Al in de eerste 10 minuten werken met Gladur werd het onze zoon duidelijk dat zijn houding naar anderen niet het gewenste resultaat op levert. Gladur leert hem stevig te gaan staan, een stabiele ademhaling en te focussen op zijn doel. Ook zelf verantwoording nemen voor je afspraken en taken werd hem op een leuke en fijne manier geleerd. Wij ouders zien dat onze zoon de geleerde vaardigheden in praktijk kan brengen en hebben geleerd dat hij de verantwoordelijkheid aan kan, ook al heeft hij iets nog nooit gedaan of heeft hij echt geen zin om het zelf te doen. We zien het zelfinzicht en zelfvertrouwen in hem groeien. Wat zijn we trots op hem! 

Ervaringsverhaal Leanne: “Na vele andere therapieën te hebben gevolgd, heb ik nu ervaren dat paardencoaching echt nog heel veel kan toevoegen.”

Een tijdje geleden ben ik begonnen met paardencoaching.

Op manege Laar word ik hartelijk ontvangen door Katja. We starten met een kopje koffie en nemen plaats op de 2 hooibalen in het gangetje bij de stallen, waar haar paarden Gladur en Clever staan.

Ik voel me meteen op mijn gemak.

Katja verteld wat paardencoaching  inhoudt en een stukje achtergrond wat betreft haar paarden.

Ook bespreken we waar ik zoal tegenaan loop en hoe de paarden en Katja me daar in kunnen ondersteunen. Inmiddels heb ik een aantal sessies achter de rug.

Ik vind het fijn dat ik niet al teveel hoef te praten. Het is vooral “doen” Hierdoor blijft het ook beter hangen. De paarden voelen je feilloos aan. Oordelen niet, zijn eerlijk en draaien er niet omheen.

Katja observeert goed, stelt de juiste vragen en vertaald de reactie van het paard. Samen maken ze me bewust van mijn gedrag, mijn denken en mijn voelen.

Een leuk voorbeeld:

Tijdens mijn eerste sessie bleef Clever aan mijn schoen snuffelen. Ik had geen idee waarom. Katja vroeg aan mij wat ik graag wilde leren. Juist!! Steviger in mijn schoenen staan. Ongelooflijk. Ik verbaas me er nog steeds over.

De paarden corrigeren mij “tijdens” het uitvoeren van de opdrachten die Katja mij geeft. Dit maakt het voor mij gemakkelijker om het in mijn dagelijks leven in de praktijk te brengen.

Per sessie wordt bekeken wat ik op dat moment het hardst nodig hebt. Ben ik bijvoorbeeld moe of gespannen dan krijg ik ontspanningsoefeningen  (mindfulness) op het paard.

De paardencoaching heeft me vooral meer inzicht in mijn handelen, meer vertrouwen in mijn eigen kunnen en meer rust gebracht. Daarnaast kan ik steeds beter mijn grenzen aangeven.

Het heeft me (onbewust) aangezet om de juiste stappen te ondernemen.

Ervaringsverhaal: “ze heeft me laten zien dat ik van mezelf mag houden en dat ik op mezelf en mijn intuïtie mag vertrouwen.”

Niks in het leven is toevallig, zo ook het feit dat Katja en haar dieren op mijn pad gekomen zijn…

Na een heftige scheiding besefte ik dat ik aan mezelf moest gaan werken om op een gezonde manier verder te kunnen. Dus de stoute schoenen aangetrokken en een mailbericht achtergelaten op haar site.

Het eerste telefoongesprek was meteen een eye-opener door haar woorden: “” mooi dat je aan jezelf wil gaan werken en ik ga je daarbij helpen, maar je mag wat milder naar jezelf worden….. “”

Hoe wist ze toen al precies de vinger op de zere plek te leggen?
Alle verdere sessies zijn eigenlijk op dezelfde manier verlopen. Met haar enorme inlevingsvermogen, haar altijd zonnige humeur, haar kennis, haar humor en haar soms strenge woorden weet ze je iedere keer weer aan het denken te zetten.

Ze laat je zien hoe je reageert op situaties en reikt je de gereedschappen aan er zelf mee aan de slag te gaan zonder te (ver)oordelen. Alles wordt vanuit zachtheid aangereikt.

En dan haar dieren: Clever die een meester is in het aanvoelen van emoties en die je een spiegel voorhoudt. Ik zal nooit het moment vergeten dat ik haar uitnodigde om met me naar het terras te gaan een dat ze me glashard afwees…. O, ja, dus zo reageer ik daarop… en waarom voelt dat naar?
En dan lieve Gladur, met zijn brede rug en mooie lange manen die me troostte en die me leerde: je hoeft niks te doen, je hoeft alleen maar te zijn.. je bent precies goed zoals je bent..

En Blitz? Die is altijd vrolijk en nodigt uit tot spel. En soms geeft hij onverwacht hele mooie aanwijzingen..

Ik ben enorm dankbaar dat ik Katja en haar dieren heb mogen leren kennen. Ik heb heel veel over mezelf geleerd en ze heeft me laten zien dat ik van mezelf mag houden en dat ik op mezelf en mijn intuïtie mag vertrouwen. Het leven is mooi en ik leer voetje voor voetje het leven te leven zoals het bedoeld is en dat is zoooooo mooi!!!

Twijfel je nog over wel of niet aanmelden? Niet doen.. volg je gevoel.. we zijn het allemaal waard het licht in onszelf weer te vinden.
Katja, Clever, Gladur en Blitz,
Dankjewel..
Lufjoe all😘

Ervaringsverhaal: angst voor het slapengaan voor je kind

“Wat doe je als je kind onrustig en angstig is voor om het slapen gaan? Zelfs zo gestresst dat ie ervan moet overgeven! Nou dan voel je je als ouder erg machteloos…alle trucjes uit de kast en niets helpt!! We wilde maar wat graag onze lieve Daan helpen. Via via komen we in contact met Katja en we hebben eerst een fijn telefonisch gesprek, waarna we een afspraak maken. Wat onwennig gaan we naar onze eerste afspraak, lekker buiten in het bos in gezelschap van Blitz. Dit is het hondje van Katja en Daan is meteen verkocht, want met balletjes gooien en honden spelen vind ie te gek 🐶 niet tegenover mekaar aan tafel, gewoon lekker buiten en onbevangen een gesprekje voeren. Dat is precies wat hij nodig heeft.

We maken eerst een praatje en we komen al spelenderwijs met Daan steeds dichterbij met wat hem dwarszit en voor het eerst kan ie dat op zijn manier aan Katja duidelijk maken! Daan is erg op zijn gemak en kan na afloop al haast niet wachten op de volgende sessie, dan gaan we ook aan de slag met Gladur, het paard van Katja! Met wat huiswerk gaan we naar huis en we merken dat Daan er echt wat aan heeft. Na een paar dagen merken we echt verschil, hij is veel sneller rustig en gaat beter met zn angsten en gevoelens om.

Wij zijn nu een goeie 4x bij Katja geweest en wat een verschil echt ongelooflijk!! Hij slaapt weer beter, is niet meer zo bang en weet wat ie kan doen als ie zich wel zo dreigt te gaan voelen. Met de tips van Katja kan hij hier veel beter mee omgaan.

Trots op het resultaat 💙🐶🐴”

Ervaringsverhaal Retraite: “Ik straal iedere dag ietsje meer”

Normaal gesproken ben ik niet zo’n vroege vogel. Als het even kan blijf ik zo lang mogelijk in mijn bed liggen, maar dit weekend was dat anders. De prachtige locatie van Soulhorses lokte me tijdens de ochtendschemer al uit bed. Hier stond vroeg opstaan niet gelijk aan een overhaaste confrontatie met de dagelijkse sleur. Vroeg opstaan stond hier gelijk aan zo lang mogelijk genieten van de stilte, de natuur en de paarden (en het zwembad!). Het was een regenachtige ochtend in oktober, een dag waarop ik thuis in de stad misschien liever helemaal niet naar buiten zou zijn gegaan, maar de lichte energie van deze plek haalde het beste in me naar boven. De begeleiding van Katja en Ilaria sloot hier naadloos op aan. Met fijne gesprekken en liefdevolle meditaties creëerden ze een open en intieme sfeer in de groep. Daarnaast voelde ik me door hun gevoeligheid en rake observaties op een dieper level begrepen. Van tevoren had ik niet bedacht dat ik daarvoor naar deze retraite was gekomen, maar het bleek dat de aanmoediging om meer op mijn intuïtie te vertrouwen misschien wel precies was wat ik nodig had. De oefening met Toes, een van de paarden, onderstreepte dat nog eens. Zodra ik in mezelf geloofde, geloofde Toes ook in mij. Dat was een mooie les om het weekend mee af te sluiten. Thuis oefen ik in gedachten verder. Als ik merk dat mijn piekerende brein weer eens als een ongeleid paard aan het rondsnuffelen is, dan pak ik zelfverzekerd de teugels in handen om de onnodige gedachtes achter me te laten. Zo wordt het dagelijks leven stukje bij beetje wat lichter en straal ik elke dag ietsjes meer. Ik kijk er nu al naar uit om nog een keer terug te komen bij Katja, Ilaria en Soulhorses om hier verder in te groeien.

Ervaringsverhaal Retraite: “Met elkaar delen, lachen en huilen.”

Zelfliefde

Het retraite gunde ik mezelf. Even weg uit het dagelijks leven en aandacht voor mezelf.

Alles is goed, alles mag er zijn, niets moet, gewoon mezelf zijn.

In een sfeervol met liefde gevulde warme harmonieuze omgeving kwam ik terecht. Ik voelde me ontzettend welkom.

Een groep verschillende mensen, met zoveel gelijkenissen. Met elkaar delen, huilen en lachen, openstaan om te leren.

Ik ben dankbaar dat het mogelijk was om deel te nemen aan dit weekend.

liefs Chantal.

Ervaringsverhaal: “Ik kreeg het vertrouwen weer terug in mezelf en rust in mijn hoofd.”

Ik liep al langere tijd tegen mezelf aan en had al meerdere dingen geprobeerd om beter in mijn vel te zitten. Niks leek te helpen.

Bij toeval kwam ik uit bij Katja en de paarden (en Blitz natuurlijk!). Paardentherapie, iets was al gelijk mijn interesse had gewekt. Ik ben namelijk dol op dieren. Toch vond ik het stiekem wel eng om de stap te zetten. Gelukkig voelde ik al meteen dat Katja een liefdevol mens is en begeleidde Katja mij om deze stap te zetten.
Voordat ik naar Katja en de paarden toe ging had ik het gevoel mezelf kwijt te zijn. Katja en de paarden leerde mij dat ik mezelf helemaal niet kwijt was, maar dat ik alle antwoorden al in me had. Ze hielpen me om terug te gaan naar mijn gevoel, dat ik al zolang kwijt was en weg gedrukt had. Daarnaast hielpen ze me ook om los te laten en het verleden een plekje te geven.

De sessies bij Katja en de paarden hadden gelijk effect, mede doordat Katja ook handige handvatten mee gaf om ’thuis’ mee aan de slag te gaan. Ik kreeg het vertrouwen weer terug in mezelf, rust in mijn hoofd, leerde betekenis geven aan mijn gevoel en ging mezelf steeds beter leren kennen.
Geen enkele sessie was hetzelfde en iedere sessie voelde weer als op maat gemaakt. Fijn om te ervaren dat Katja niet werkt volgens een boekje, maar echt alle aandacht voor jou heeft.

Katja stelde op een gegeven moment voor om deel te nemen aan het verdiepingstraject. Iets wat precies aansloot op mijn pad. Het verdiepingstraject zorgde voor nog meer diep gang en gaf mijn zelfvertrouwen nog een grotere boost.

Er zijn nog steeds momenten dat ik onzeker ben, chaos in mijn hoofd heb en ik geen idee heb wat ik met mijn gevoel aan moet. Alleen weet ik nu hoe ik hier beter mee om kan gaan. Het is nu in balans.
Dankjewel lieve Katja, Clever, Gladur en Blitz

Ervaringsverhaal Ouder-Kind Weekend Retraite: “Tijd voor elkaar en jezelf.”

Wat een geweldige ervaring gehad met het kind-ouder weekend. Mooie begeleiders die je door en door hebben. Je kunnen helpen met wat jij nodig hebt. En het ook vragen: wat heb jij nodig? Samen met je kind spellen doen waardoor je je kind weer leert kennen en weer vertrouwen ziet dat je een band hebt met je kind. En samen met je kind bezig zijn. Tijd voor elkaar en tijd voor jezelf. Werken met een paard geeft rust en herkenning. Een super mooie omgeving. Heerlijke woonruimte met hele fijne slaapplekken. En het eten is geweldig en biologisch. De mensen en dieren die daar zijn zijn vriendelijk en betrokken. Echt een aanrader als je aan je zelf wilt werken of samen met je kind bezig zijn. Ik heb genoten samen met mijn zoon. Veel geleerd en veel gevoeld.

Ervaringsverhaal Retraite: “Die rugzak is af en ik ga weer leven!”

Sinds mijn weekend weg bij Soulhorses lukt het mij weer om lekker lang te slapen. Vanmorgen werd ik om 8uur pas wakker, zo fijn!! Ik voel me een ander mens sinds dat weekend. Twee dagen me-time en rust hebben mij heel goed gedaan. Wat wil ik en heb ik nodig waren vragen die regelmatig gesteld werden door de coaches. Dat raakte mij zo! De opdrachten en de paardencoaching hebben mij een diepe heling gebracht. De paarden spiegelden mij dat ik me alleen, eenzaam en vaak verdrietig voelde. Dat zijn gevoelens uit mijn kindertijd en zaten mij nog regelmatig dwars als volwassenen. Op de laatste dag moesten we een liefdesbrief schrijven aan ons zelf en daarna voorlezen aan de groep. Nou ik brak volledig maar heb het gedaan. Ik ben trots op mezelf en neem afscheid van de gevoelens die ik als kind had. Dat was toen! Ik ga weer plezier maken in mijn leven en genieten van alles wat op mijn pad komt. Ik heb mijn rugzak geleegd bij de paarden en voel me herboren! Ik ben vrolijk en voel me verlicht. Die rugzak is af en ik ga weer leven!!

Ervaringsverhaal: “Al na drie sessies kon mijn kind weer zelfstandig slapen”

Onze dochter van acht jaar heeft van kleins af aan moeite met inslapen. Door haar angst om alleen te zijn, lag ik elke avond bij haar om haar te helpen ontspannen, dit lukte haar niet zelf. We wilden onze dochter graag helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. En dat is bij Katja gelukt. Al na drie sessies sliep ze helemaal zelfstandig in. Katja gaf ons tips om het avondritueel te begeleiden. Met onze dochter hebben we de afspraak gemaakt om na vijf minuten even een kijkje te nemen en de tweede keer na tien minuten. Meestal slaapt ze dan al als een roosje.

Door de goede begeleiding van Katja is ze met sprongen vooruit gegaan. Haar zelfvertrouwen is gegroeid en ze kan zich beter en makkelijker uiten, zowel thuis als op school. De sessies waren een feestje, mede vanwege de aanwezigheid van Gladur en Blitz. Ze heeft een prachtig innerlijke proces doorgemaakt en we hebben nu een heel blij meisje thuis.

Vriendelijke groet,

Kim

Ervaringsverhaal Pony-Camping: “Hij kan z’n hoofd zelf al wat rustiger krijgen.”

Pony camping; onze zoon ging 2 dagen naar de ponycamping. Gevoelig, pienter, maar niet zeker van zich zelf, druk in z’n hoofd. Na die 2 dagen merk je echt verschil, hij kan z’n hoofd zelf al wat rustiger krijgen. Ook gebruiken we samen de metaforen die katja gebruikt die ons een handje te helpen.
Samen maakte we een foto-herinnering-boekje, ook dat helpt bij het ontspannen. Katja en Demi, bedankt voor de leuke tijd en de hulp die het voor ons is!

Ervaringsverhaal Retraite: “Lachen, huilen, ervaren, heerlijk thuiskomen bij jezelf”

Hoi lieve Katja en Ilaria,
Dank jullie wel voor het geweldige weekend wat ik met jullie en de andere deelnemers heb mogen ervaren op de prachtige locatie van Soulhorses te Lille.
Heerlijke minivakantie! Wat een verwennerij qua eten setting lang geleden dat ik zo in de watten gelegd ben.
Echte aanrader. Lachen, huilen, ervaren, heerlijk thuiskomen bij jezelf en terugkomen als herboren vol nieuwe mogelijkheden .
Wat een mooi en kundig team zijn jullie met zijn allen.
En meteen de week na thuiskomst vol vertrouwen grote stappen kunnen maken naar mijn droomleven!
Dank dank dank!
Keep up the good work!!!!

Met vriendelijke groet en smile,

Monique

Ervaringsverhaal: “Na 2 jaar thuis zijn vanwege een burn-out heb ik eindelijk weer rust ervaren”

Na 2 jaar thuis zijn vanwege een burn-out met angsten was ik toe aan het eerste stapje om mijn wereld opnieuw wat groter te maken.  Ik schreef me in voor het retraiteweekend van The Clever Company op het domein van Soulhorses.  Tijdens dit weekend leerde ik het geweldige domein en zijn inwoners kennen.  Een plaats waar je gewoon wil zijn.  Ik zag een bijzonder mooi stukje natuur, ik ervaarde de kracht van de paarden die lang verborgen emoties blootlegde, ik kon genieten van heerlijke maaltijden en gezellige conversaties, ik had enorm veel respect voor de spontane, lieve en professionele begeleiding van Katja en Ilaria, maar meest van al voelde ik de rust. Rust die ik al 10 jaar kwijt was. Gewoon ‘zijn’ zonder verwachtingen, zonder ‘moeten’.  Ik heb mezelf een bijzonder mooi geschenk gegeven door me in te schrijven, het heeft mijn toekomst ongetwijfeld verbeterd en de herinnering, Katja en Ilaria zitten voor altijd in mijn hart.

Annick

Ervaringsverhaal Retraite: “Dit weekend is absoluut een verrijking van mijn leven.”

Lieve Katja en Ilaria, nogmaals dankjewel voor dit mooie bijzondere weekend. Ik ben blij dat ik eraan meegedaan heb. Jullie zijn beiden heel bijzondere mensen ❤️. En het is ook mooi om te voelen dat ondanks het feit dat er een heel divers groepje vrouwen bijeen was gekomen, iedereen toch de vrijheid kon voelen om hun emoties te delen. Ik had dit niet willen missen en vind het absoluut een verrijking van mijn leven. Liefs Karin 💋

Ervaringsverhaal: “Ik kan het verleden niet veranderen en ook niet de toekomst, maar wel het heden”

In het verleden heb ik dingen meegemaakt. Omdat ik dit nooit echt heb verwerkt, maar vooral sterk wilde zijn, heb ik alles in een groot pakhuis gestopt en probeerde ik de deur van dat pakhuis met alle geweld dicht te houden. Tot me dat niet meer lukte en alle ellende uit het verleden me ineens overstroomde. Op dat punt kwam ik bij Katja, de paardjes en Blitz terecht. Ik was voornemens om zeker aan mezelf te werken, maar ik had nog steeds die beschermende houding. Toen Katja vroeg hoe het ging, wilde ik ook uit gewenning antwoorden; goed hoor! En ook dat ik totaal niet zenuwachtig was. Niets aan de hand. Nou, daar trapte Blitz dus mooi niet in. Hij bleef maar bij mij kruipen, in mijn gezicht likken. Katja legde uiteindelijk uit waarom hij dat deed; ik was niet mezelf. Ik zei iets anders dan hoe ik me voelde. Bam. Dat kwam binnen. Die ochtend was er inderdaad weer wat voorgevallen waardoor ik bij het eerste gesprek met Katja vol met spanning zat. Dat moest er eerst uit. Daarna was Blitz tevreden en kwam hij heerlijk bij me liggen.

Voor zover mijn eerste kennismaking die meteen raak was. Katja en Clever hebben me later nog meer inzicht gegeven in wat er speelt. Ik ontdekte dingen die ik niet eens besefte. Er zaten nog andere dingen dwars dan wat ik eigenlijk had verwacht. Er kwam heel veel boven, maar dat moest ook. Het moest er allemaal uit. Na enkele EMDR-sessies voelde ik me telkens een klein stukje beter. De lading gaat eraf. Heel bizar hoe het werkt, maar het werkt echt. Zeker met ondertussen het uitzicht op de paarden en hond Blitz die steun en troost biedt.

En wat me vooral heeft geholpen is inzicht in hoe mijn brein, mijn gevoelens en gedachtes en mijn lichaam samen werken. Dat ik het verleden niet kan veranderen en ook niet de toekomst, maar wel het heden. Het heeft me veel opgeleverd en daar ben ik Katja, Blitz en de paarden heel dankbaar voor!

Ervaringsverhaal: “Door de leiding weer terug te pakken in mijn leven, ballen moest tonen, heb mij weer herpakt en vertrouwen in mijzelf terug gekregen.”

Via een vriendin kwam ik terecht bij Katja, na het digitale formulier te hebben ingevuld, belde Katja mij op en na een fijn telefonisch gesprek hebben we een vervolgafspraak gemaakt. Ik liep al een tijdje met vragen waar ik niet blij mee was en vond dat ik er iets aan moest doen… wilde mij weer happy voelen.

Paardentherapie, iets wat vroeger mijn interesse al had gewekt. Toch vond ik het stiekem wel eng om de stap te zetten. Gelukkig voelde ik al meteen dat Katja een liefdevol ,fijn mens is die zegt wat ze voelt… voor mij erg leerzaam om elke keer die spiegel voor mij te krijgen. Die krijg je niet altijd maar van haar wel. Daarbij begeleidde Katja mij om deze stap te zetten. Zo ook EMDR, wat heftig, maar o zo fijn….. je gaat diep naar het probleem, een vraagstuk en door alle emoties voel je je daarna een stuk beter…het heeft een plekje gekregen en kan je beter met die situatie overweg. Daarnaast hielpen ze me ook om los te laten en het verleden een plekje te geven.

Doordat Katja ook handige handvatten mee gaf om ‘thuis’ mee aan de slag te gaan. Ik kreeg het vertrouwen weer terug in mezelf, rust in mijn hoofd, leerde betekenis geven aan mijn gevoel en ging mezelf steeds beter leren kennen.
Geen enkele sessie was hetzelfde en iedere sessie voelde weer als op maat gemaakt. Fijn om te ervaren dat Katja niet werkt volgens een boekje, maar echt alle aandacht voor jou heeft.

Lieve Katja, Clever, Gladur en Blitz enorm bedankt voor de stappen die ik gemaakt heb, je hebt mij weer op de rit gezet. Echt enorm bedankt 

Dikke knuffel , Berry

Ervaringsverhaal Ouder-kind Retraite: “Mijn zoon mocht zijn emoties laten zien, zichzelf laten gaan zodat hij, maar vooral ook ik handvatten kreeg om hem te helpen en nader tot elkaar te komen.”

Mijn review over het weekend: We hebben een leerzame ouder kind weekend gehad. Waarbij mijn zoon (7 jaar) in de 1ste paar uur al liet zien hoe hij zijn emoties uitte. Wat voor mij al moeder moeilijk was om te zien omdat ik dit juist altijd probeer te voorkomen of te sussen. Hier mocht hij het laten zien, zichzelf laten gaan zodat hij maar vooral ook ik handvaten kreeg om hem te helpen en nader tot elkaar te komen.
We hebben veel nieuwe inzichten, tips en handvatten gekregen om verder mee te gaan. Aangezien dit zo goed heeft gedaan bij mij en mijn zoon gaat hij binnenkort bij Katja individueel “oefenen”.

Ervaringsverhaal Ouder-Kind Retraite: “Milou en ik zijn anders met elkaar, geven meer ruimte voor elkaars zijn.”

Wat een ervaring. Nog steeds voelen ik en milou wat het voor ons heeft gedaan.

Wat het voor mij persoonlijk heeft gedaan, maar ook voor milou. Een weekend zo met z’n tweeen zijn, met andere ouders, die bij elkaar komen om een reden. Zo bijzonder hoe jij en Ilaria dit doen. Een heerlijke plek, een rust die ik zelden heb ervaren zit in mijn lijf. Milou en ik zijn anders met elkaar, geven meer ruimte voor elkaars zijn. Ik kom graag volgend jaar weer, gewoon omdat het goed is, goed voelt en heel fijn is! En anders kom ik alleen ☺️

Kan niet anders zeggen: het is een en al mogen zijn.

Liefs,

Liduine en Milou

Ervaringsverhaal Teamcoaching: “We zijn als team duidelijk in beweging gezet”

De vele veranderingen binnen ons team, op het gebied van werkzaamheden en personeel, maakt dat we minder dan voorheen met elkaar in verbinding zijn. Door de dagelijkse drukte is er weinig tijd om elkaar te leren kennen. Teambuilding komt dan al snel om de hoek kijken. Maar hoe geef je daar invulling aan? Voor ons mocht het meer zijn dan een wandeling en een hapje eten.
Ik kende Katja al als professional die paarden inzet voor individuele behandeling en coaching. We zijn met elkaar in gesprek gegaan om de behoefte voor het team te bespreken.

“De professionele begeleiding van Katja en het perfect aanvoelen van de verschillende persoonlijkheden in ons team maakte dat ze zeer passende opdrachten bedacht waarbij we duidelijk voor een uitdaging kwamen te staan. Voor wie het paard zelf al spannend was had ze alle respect en gaf ze top begeleiding. Niks moest, alles was ok!”

Reactie van een van de teamleden: “De door Katja gegeven oefeningen heeft ons als individuen inzichten gegeven, maar ook zeker als team werden we duidelijk geconfronteerd met wat helpende en niet/minder helpende gedragingen waren. Het maakte veel los bij ons allemaal en we hebben het er nog lang over gehad. Sinds die tijd zijn we als team duidelijk in beweging gezet en steeds meer in verbinding gekomen met elkaar. Hier zijn we Katja en Ilaria dankbaar voor.”

Ervaringsverhaal Pony Camping: “Hij was weer echt zichzelf.” 

Wilde je nog zeggen/schrijven hoe goed de pony camping voor Rick is geweest. Hij was weer echt zichzelf en leek ook meer voor zichzelf op te komen. 

Gladur heeft een enorm positief effect op Rick en het poepscheppen werkte zo goed voor hem. Hij raakt niet uitgepraat over Gladur.  

Voor mij als ouder zo fijn om te zien, want dat is de Rick die ik ken en voel. Merk dat ik vaak aan mijn eigen gevoel twijfel, het leert mij (in)direct hier meer op te mogen vertrouwen

Veranderingen van de laatste tijd:

Rick had aangegeven in de grote pauze even naar huis te willen. Het helpt hem af te schakelen en komt minder overprikkeld thuis.

Van Gynzy (het saaie computerprogramma op school), mag hij nu van de juf 1 les van de planning maken en 1 les zelf kiezen. Nog steeds saai, maar iets beter.

Ook hebben we een fijne scoutinggroep gevonden waar Rick nu lid van is. 

 

Ervaringsverhaal verdiepingstraject: “het blijft me verbazen wat de energie van een groep gelijkgestemden kan doen.”

Enige tijd geleden heb ik bij Katja het verdiepingstraject gedaan. Daarbij heb ik mogen kennismaken met een mooie groep mensen. Het blijft me bij zulke trajecten verbazen wat de energie van een groep gelijkgestemden met je kan doen en hoeveel vertrouwen het geeft in jezelf, een fijne wereld en een mooi leven.
Ik heb tijdens dit traject kennisgemaakt met verschillende methoden die mij hebben geholpen bij het opnieuw leren kennen van mezelf waardoor ik dichter bij mijn eigen kern ben gekomen.

Verschillende experts delen hun kennis en ze hebben me allemaal geraakt. Naast dat het enorm verhelderend en interessant is, en ze allemaal een andere laag aanraken, geeft het vertrouwen dat er specialisten, theorieën en methodes zijn die hulp kunnen bieden.
Katja, Ilaria, Coen en Blitz 🐶bieden een warme en veilige omgeving en vangen waar nodig de emoties op.
Het voelde als een warm bad en het heeft me aangezet tot nog meer zelfontplooiing.


Ervaringsverhaal verdiepingstraject dag van Ilaria: “Dit proces brengt me steeds meer naar mijn innerlijke zelf.”

Dank jullie wel voor weer mooie nieuwe inzichten die ik vandaag heb opgedaan.
Door de manier waarop wij met zijn zessen in gesprek zijn gegaan, maar waar ik ook heb mogen luisteren en voelen heeft mij geleid naar eerlijk kijken naar mezelf en mijn thema’s.
Thuis kon ik het boekje zo verder invullen.
Dit proces dat ik loop brengt me steeds meer naar mijn innerlijke zelf…naar wie mag ik echt zijn…voor mezelf, voor mijn gezin en partner, maar ook in deze wereld. Welke overtuiging beperkt mij als mens..en daarintegen welke is helpend!
Dankjulliewel voor het nieuwe inzicht om mijn pad verder te lopen💋.
Groetjes  M.

 

Ervaringsverhaal verdiepingstraject: “Het helpt me nog dagelijks in het anders durven bekijken van zaken.”

N.a.v. mijn behandel traject bij Katja en mijn brede interesse voor alles wat Katja mij vertelde tijdens onze sessies, attendeerde ze mij op het verdiepingstraject. Ze dacht dit wel iets voor mij kon zijn en daarin had ze zeker gelijk! Het heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en het helpt mij nog dagelijks in het anders durven bekijken van zaken die zich lichamelijk en/ of psychisch voordoen. De groep van het verdiepingstraject was klein en veilig, wat er voor heeft gezorgd dat iedereen er mocht zijn op zijn of haar manier. Die veilige ruimte waar Katja mede verantwoordelijk voor is zorgt er voor dat je alles in je op kunt nemen. Alle deskundigen brengen op hun eigen manier iets bij je in beweging. Het is daarom ook fijn dat je een afsluitend moment bij Katja en de paarden hebt om alle inzichten bij elkaar te brengen. Het is een traject wat ik eenieder gun!
Liefs, E.

Ervaringsverhaal verdiepingstraject: “Het brengt je heel veel positiefs.”

Ik ben het verdiepingstraject gaan volgens als aanvulling op mijn eigen traject. Ik had gekeken wat voor workshops er waren en betwijfelde of ik aan alle workshops iets zou hebben. Gelukkig moet je ze allemaal volgen als je meedoet en wat heeft mij dat het tegendeel bewezen. Terugkijkend heeft elke workshop mij iets anders gebracht om mij verder te helpen. Ik heb zelfs nog sessies met een van deze professionals hieraan overgehouden die ik tot de dag van vandaag volg. Het was soms heel spannend om je open te stellen of om deel te nemen aan een workshop, mede omdat dit in groepsverband is.  Maar als je door die spanning heen gaat brengt het je heel veel positiefs en deel je een mooie ervaring met anderen. Ik ben heel blij dat ik dit traject gevolgd heb😊

 

Ervaringsverhaal verdiepingstraject: “Ik heb me leren uitspreken en ik heb geleerd om niet bang te zijn voor groepen.”

Het verdiepingen traject bij Katja is voor mij heel leerzaam geweest. Ik ben begonnen bij Katja met 1 op 1 sessies na een aantal sessies leek Katja het een goed idee als volgende stap om deel te nemen aan het verdiepingen traject. Op het eerste gezicht leek dit niet voor mij weg gelegd te zijn (vond groepen mensen niet fijn). Na een tijd gedacht te hebben heb ik toch de stap durven nemen en is er een wereld voor mij open gegaan ik heb in het verdiepingstraject bij Katja zoveel geleerd zoals je leren uitspreken want jou mening telt ook ik heb ook geleerd om niet bang te hoeven zijn voor groepen mensen het was voor mij een zeer positieve ervaring en zeker een aanrader het heeft mij een duwtje in de goede richting gegeven

J. / 21 jr

Ervaringsverhaal 1-op-1 ouder-kind workshop: “Je moet op je doel af gaan in je leven”.

Mijn zoon was heel blij met de middag bij jou en raakte niet uitgepraat erover. Wat ik alle mooiste vond wat hij zei savonds: ‘mama weet je dat het met alles zo is dat je op je doel af moet gaan in je leven, ook met voetbal moet ik denken aan mijn doel en daarnaar toe gaan’ 

WAUW – denk ik! Wat een prachtige inzicht die hem ver gaat brengen in zijn leven. Dankjewel Katja

Trotse moeder (van 8 jarige zoon)

Ervaringsverhaal verdiepingstraject: “Ik kies nu veel meer voor mezelf.”

Toen ik al ruim 2 maanden thuis zat met een burn out ben ik zoek gegaan naar hulp. Ik had via vrienden gehoord over paardencoaching. Ik kwam toen op de site terecht van de clever company en deze sprak mij aan. Na een telefonisch intake wat ook een leuk gesprek was voelde ik gelijk die klik. Katja is een bijzonder persoon en ik voelde me ook direct verbonden met haar. Stap voor stap heeft zij mij allerlei dingen inlaten zien over mezelf waar ik niet bewust van was. We hebben samen gewerkt aan allerlei thema’s en al die sessies waren het waard. Ik draag alles wat ik heb geleerd me hele leven mee. Mijn jongens en ik zijn ook een keer bij Katja geweest voor een sessie met d’r paarden. Ze hebben het er soms nog over…

Wat ik het mooiste vond is dat we echt verbonden waren en Katja voelde mij heel goed aan, ik voel me vaak niet begrepen door mensen maar dat had ik dus bij haar niet. Het heeft mij oprecht een inzicht en rust gegeven waar ik levenslang van ga profiteren. De verdiepingstraject heeft mijn ogen nog meer geopend…ik kies nu veel meer voor mezelf en leef me leven zoals ik dat wil. De standaard in de maatschappij is voor mij zeker niet meer de norm

Lieve Katja bedankt voor alles!

Ervaringsverhaal: “Na de sessies kon ik ook mijn dochter dmv oefening en de opgedane kennis helpen in haar proces. .”

Mijn dochter had problemen met de scheiding van haar vader en mij. Ze was haarzelf in de scheiding, die haar is overkomen, aan het verliezen. Dit was totaal niet de bedoeling. Tijdens de maandelijkse sessies is Katja intensief bezig geweest met mijn dochter. Daarnaast ben ik ook in de meeste sessies betrokken. Dit om de reden dat ikzelf ook inzicht moest krijgen in mijn eigen handelen. Als ik heel eerlijk ben was dit niet altijd even leuk omdat je met jezelf geconfronteerd wordt maar dit heeft me zoveel gebracht.

Hier ben ik Katja heel erg dankbaar voor. Na de sessies kon ik ook mijn dochter dmv oefening en de opgedane kennis helpen in haar proces. Langzaamaan zag ik haar opbloeien tot een prachtige puber die ze nu is. Een vrolijke en intelligente meid die natuurlijk in haar jonge leven veel moet leren echter heeft ze al zoveel mogen leren van Katja. En ja je moet het zelf doen, maar met de juiste tools en de professionele begeleiding van Katja zijn we al heel goed op weg. Katja is een coach die “ziet” wat je nodig hebt als jij dit nog niet in de gaten hebt. De sessies voor mijn dochter zijn we nu aan het afbouwen omdat ze deze niet meer nodig heeft. Het was en is een geweldig traject wat ik iedereen kan aanraden.

Moeder van puberdochter
(via pgb)

Ervaringsverhaal: “Hij kon tot rust komen en “landen” bij Gladur en bij Katja enorm veel leren hoe hij met zijn emoties om kan gaan.”.

Onze ervaring bij Katja;

Na een traject te hebben gevolgd binnen de reguliere GGZ zonder enige resultaten wist ik niet meer waar ik nog moest zoeken om te kunnen herstellen van een zware burn-out.
Tot ik op een gegeven moment op facebook zat te scrollen en Katja van de Clever Company tegenkwam.
Iets in mij zei dat dit hetgeen was wat ik moest gaan doen en ik ben zo blij dat ik deze keuze toen gemaakt heb!

Vanaf de eerste sessie had ik al meer vooruitgang geboekt dan na 4 maanden bij de reguliere GGZ. Katja en haar paard Clever wisten precies op de zere plekken te duwen zonder daar überhaupt veel woorden voor nodig waren wat een bevrijdend gevoel gaf.

Ze weet je zoveel inzichten te geven en doet dat op een manier waarop het lijkt dat deze vanuit jezelf komen. Waarschijnlijk weet je het diep van binnen ook wel maar weet zij deze weer uit je naar boven te laten komen waardoor je zelfvertrouwen groeit.

Toen voor mijn zoon een moeilijke periode aanbrak wist ik dan ook gelijk waar ik met hem naartoe moest gaan. Helaas moest ik vanuit de jeugdgezondheidszorg met hem ook eerst het reguliere ggz traject in. Al snel bleek dat dit absoluut het verkeerde was om te doen en heb ik toestemming gekregen om met hem naar Katja en de paarden te gaan.

Ook bij hem was het na 1 sessie al duidelijk dat we bij Katja op de juiste plek zaten. Waar het bij GGZ met enorme tegenzin ging, ging het bij Katja als vanzelf. Hij kon tot rust komen en “landen” bij Gladur en bij Katja enorm veel leren hoe hij met zijn emoties om kan gaan.

Al met al zijn wij Katja en de paarden ontzettend dankbaar en raden wij iedereen aan om bij haar aan te kloppen wanneer je dit nodig hebt.

Ervaringsverhaal: “Wij als ouders hebben onze spontane dochter weer terug zoals ze vroeger was als klein meisje en dit voelt natuurlijk ontzettend goed..”

Mijn dochter van 12 wordt al jaren gepest op school, wat heeft geleid tot een laag zelfbeeld en een gesloten persoonlijkheid die alles opkropt en zelf meent haar problemen te moeten oplossen. Ze heeft als het ware een schild opgetrokken. Het pesten is zelf tot zover geëscaleerd dat ze op het schoolplein door 17 jongeren achterna is gezeten. Hierdoor kreeg ze alleen maar meer negatieve gedachten wat leidde tot uitspraken om zichzelf van het leven te beroven en het daadwerkelijk lichamelijk beschadigen van zichzelf om de stress te ontladen. Een schreeuw om hulp.
Bij het “standaard” voeren van gesprekken in een gesprekssetting werd er geen enkel resultaat/toegang verkregen tot haar innerlijke gevoels wereld. Ze blokte alles af en bleef aan de oppervlakte waarin ze sociaal wenselijke antwoorden gaf.

In September 2023 is ze gestart bij Katja en de Clever Company. Tijdens de eerste kennismaking was er al meteen een klik. Nu had je wel lichtelijk een voorsprong/ingang door de gezamenlijke liefde die jullie delen voor paarden.
Vanaf het eerste moment kon ze zichzelf zijn en intunen in de gevoeld wereld van de paarden en de paarden in die van haar. Het is mooi om te zien hoe de paarden het gedrag van haar weerspiegelen en zo een reactie bij haar uitlokken. Ze laten haar zo ook ervaren wat haar gedrag uitlokt bij de ander en hoe ze dit zou kunnen bijsturen/veranderen. Hierbij helpen natuurlijk ook de duidelijke en eerlijke vertalingen en observaties van Katja die gelinkt worden in situaties in het dagelijkse leven van mijn dochter, ook al zij deze regelmatig confronterend.

Door deze handvaten is mijn dochter een stuk zekerder van zichzelf geworden en heeft ze ervaren dat zij er ook mag zijn zoals ze is en dat ze niet perfect hoeft te zijn of te zijn zoals een ander dat wil. Door de ervaring kwam ze weer tot meer ontspanning en minder stress waardoor ze opener en vrolijker in het leven kan staan. Ze kan ook beter zelf aangeven wat ze nodig heeft en heeft een beter inzicht in wat haar gedrag voor reacties veroorzaakt bij anderen. Ze is eigenlijk weer heel positief en zit goed in haar vel mede doordat ze haar emoties/frustraties nu een plaats kan geven. De nare gedachtes en automutilatie zijn zo naar de achtergrond verdwenen en heeft ze niet meer nodig om gehoord te worden.
Ze is socialer ( hier is nu weer ruimte voor) en heeft weer zin in de toekomst.
Het mooie is dat je eigenlijk voor je dochter naar therapie gaat maar zelf ook in een leerproces beland. Zo versterk je alleen maar de relatie met je kind wat leidt tot hele mooie interacties.

Wij als ouders hebben onze spontane dochter weer terug zoals ze vroeger was als klein meisje en dit voelt natuurlijk ontzettend goed.

Zelf ervaren wat de paarden je te vertellen hebben?
Boek dan je eerste sessie!