fbpx

Kan je kind wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken? En gun je het je kind om dit te leren op een leuke, speelse manier?  

Samen met de paarden en een groepje gelijkgestemde kinderen werken we aan meer kracht, zelfvertrouwen, omgaan met emoties en nog veel meer!

Start: najaar 2024. Vraag naar de 1-op-1 mogelijkheden!

 Jouw kind is helemaal goed zoals hij of zij is.

Kinderen krijgen al best veel te verduren in de huidige maatschappij. Ze “moeten” al van alles. We proberen kinderen in een groep te krijgen of anders in een “hokje” te zetten. Wel zo makkelijk toch!

De realiteit is echter dat ieder kind zijn unieke zelf is, en dat we juist die unieke kracht mogen gaan zien én omarmen. Ik weet dat jij je als ouder heel machteloos kan voelen als jouw kind “anders” is dan anderen, of gewoon niet lekker in zijn of haar vel zit, om wat voor reden dan ook. Het kan voelen als een behoorlijk gevecht! Misschien niet alleen het gevecht met instanties om je heen, maar ook met jezelf of zelfs met je kind.

Bij de paarden mag je kind helemaal zichzelf zijn, en lekker spelender wijs zichzelf ontwikkelen, samen met andere kinderen. Speciaal hiervoor heb ik het groepstraject met de paarden opgezet.

Met veel liefde en geduld begeleid ik jouw kind naar de beste versie van zichzelf. 

We mogen allemaal wel wat meer kind zijn…

Ik ben Katja. Ik ben al mijn hele leven bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling. Toen mijn vader ziek werd en overleed, kwam ik mezelf pas echt tegen.

Ik was mezelf kwijt. Luchtigheid en speelsheid waren volledig uit mijn leven weggeslagen. Ik weet dat dit ook bij kinderen en tieners kan gebeuren als ze iets heftigs meemaken.

Paarden hebben mij veel geleerd, want ze hebben mij laten ervaren dat ze je intentie voelen. De paarden laten je meteen naar de kern gaan. Paarden geven troost en laten je zien wat je allemaal kunt. En dat is vaak heel wat meer dan je denkt! Ik help jouw kind graag om spelenderwijs te ontdekken wie hij zelf is, en om te leren hoe om te gaan met tegenslagen. 

Liefs,

Katja

Als je dit herkent, is je kind bij mij op de goede plek in het groepstraject

Je kind zegt steeds dingen als “ik kan het niet” en is bang om te falen. Op school gaat het ook niet goed, wat voor spanning zorgt tussen jou en je kind.

Je herkent je kind niet meer terug. Je hebt al verschillende dingen geprobeerd, maar er is iets veranderd en je kunt je vinger er niet opleggen. 

Je kind heeft last van boze buien en dramgedrag. Of juist verdrietig en stil. Emoties zijn extreem. Je weet niet goed hoe je hiermee moet dealen. 

Je kind heeft onlangs een “stempel” gekregen, zoals autisme, asperger, ADD of ADHD. Je kind weet niet zo goed hoe hij daarmee om moet gaan en kan wel wat extra hulp gebruiken.

Je kind vindt het moeilijk om zijn of haar grens aan te geven en laat makkelijk over zich heenlopen op school. Je kind is op de een of andere manier altijd het pispaaltje. Je probeert je kind advies te geven, maar dat werkt niet. Je voelt je machteloos als moeder.

Contact maken met anderen is lastig. Je kind is verlegen en weet niet goed hoe hij of zij vriendjes of vriendinnetjes moet maken. Je denkt dat je kind hooggevoelig is. 

Je mist soms het stukje onbevangenheid bij je kind, het speelse wat je vroeger wel vaak zag en waar je juist zo trots op was. Je zoekt een plek waar je kind helemaal zichzelf mag zijn.

Groepstraject voor kinderen

In de praktijk merk ik dat kinderen heel hard een plek nodig hebben waar ze gewoon kunnen “zijn”. Waar ze belangrijke dingen leren, die ze niet op school leren, zoals communiceren, het opbouwen van zelfvertrouwen, het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en nog veel meer. Daarom heb ik dit groepstraject voor kinderen ontwikkeld.

5 zaterdagen gaan 2 uur lang aan de slag met de paarden en andere leuke dingen. We werken met een klein groepje kinderen. Er is genoeg ruimte voor persoonlijke begeleiding waar nodig. Ik leer jouw kind graag persoonlijk kennen en pas het programma aan aan wat voor de kinderen belangrijk is. 

 

Thema’s waar we tijdens de groepssessies mee aan de slag gaan:

Grenzen

Stevig staan is belangrijk voor kinderen op school en in eigenlijk alle situaties waar ze zich in bevinden.

Communiceren

Hoe maak je contact met andere kinderen? Hoe zorg je dat anderen jou begrijpen en doen wat jij ze vraagt? Wat kan je wel en juist niet zeggen? We gaan aan de slag met sociale vaardigheden.

Jezelf rustiger maken

Veel kinderen piekeren helaas al veel. Bij de paarden leer ik je kind technieken om zich rustig te maken als het even teveel is.

Zelfvertrouwen

Als je kind voldoende zelfvertrouwen heeft, kan hij de hele wereld aan! Vaak kan je kind veel meer dan hij denkt. Daar gaan we aan werken, zodat hij weer gelooft in zichzelf.

Creatieve oplossingen

In het leven maken we nou eenmaal dingen mee die niet zo fijn zijn, maar hoe ga je daarmee om? Hoe kun je een creatieve oplossing bedenken?

Bij de paarden mag je kind helemaal zichzelf zijn en leren door te spelen!

Kinderen voelen zich eigenlijk altijd meteen veilig bij paarden en mijn hond Blitz. Ze durven zichzelf te zijn. Ze hoeven niet te praten, maar mogen vooral ervaren en oefenen.
Bij de paarden kun je nieuw gedrag snel oefenen. Zo kunnen kinderen die onzeker zijn bijvoorbeeld oefenen met het aangeven van hun grenzen. Een paard reageert daar namelijk meteen op. Staat je kind steviger? Dan zal het paard meer afstand houden. Paarden zijn daarnaast zacht, warm en knuffelbaar. Paarden bieden dus troost als we pijnlijke gebeurtenissen verwerken. Samen met de paarden werken we aan een stevig basisvertrouwen bij je kind.

Dit is wat je aan je kind zult merken als hij meedoet met het groepstraject:

Rust. Je zult zien dat je kind veel rustiger is in stressvolle situaties. Je kind laat zich niet meer zo snel uit het veld slaan en weet wat hij of zij moet doen om zichzelf rustig te maken.
Speelsheid. Je kind heeft heftige gebeurtenissen verwerkt en kan daardoor weer helemaal kind zijn.
Steviger staan. Je kind kan beter van zich afbijten en voor zichzelf kiezen in situaties bijvoorbeeld op school of bij broertjes en zusjes. Je kind kan duidelijker aangeven wat hij wel of niet fijn vindt.
Zelfvertrouwen. Je kind gelooft in zichzelf! Hij weet dat hij veel meer kan dan hij in eerste instantie denkt en durft er gewoon voor te gaan.

Lekker spelen met de paarden!

Mooie verhalen van anderen:

Voor de 3e keer in twee jaar tijd werd door school voorgesteld onze zoon deel te laten nemen aan een weerbaarheidtraining. Ik vroeg me af of de 3e keer dezelfde cursus wel het gewenste resultaat zou op leveren?
We besloten het anders aan te pakken en zochten contact met Katja.
Na een eerste gesprek waren onze zoon en ik er van overtuigd dat dit (spiegelen met paarden, coaching met paarden?) wel kon werken en we gingen aan de slag. Iedere les begint met een gesprekje waarin de week word doorgenomen en ontstaat er een doel om concreet mee aan de slag te gaan. Al in de eerste 10 minuten werken met Gladur werd het onze zoon duidelijk dat zijn houding naar anderen niet het gewenste resultaat op levert. Gladur leert hem stevig te gaan staan, een stabiele ademhaling en te focussen op zijn doel. Ook zelf verantwoording nemen voor je afspraken en taken werd hem op een leuke en fijne manier geleerd. Wij ouders zien dat onze zoon de geleerde vaardigheden in praktijk kan brengen en hebben geleerd dat hij de verantwoordelijkheid aan kan, ook al heeft hij iets nog nooit gedaan of heeft hij echt geen zin om het zelf te doen. We zien het zelfinzicht en zelfvertrouwen in hem groeien. Wat zijn we trots op hem!
Eefke, moeder

In de kerstvakantie hebben mijn 8 jarige dochter en ik de ouder/kindworkshop bij Katja gedaan, als onderdeel van ons weekendje qualitytime. Het was heel bijzonder hoe we samen tot bepaalde inzichten zijn gekomen. Daarnaast was mijn dochter eindelijk van haar buikpijn af door ontspannen en met ogen dicht op Gladur te rijden, meegaand in zijn ritme. Met de inzichten zijn we thuis aan de slag gegaan en proberen we voort te zetten.
Wat zijn paarden toch bijzondere dieren en Katja was een fijne, rustige coach waardoor ze ons vertrouwen snel had veroverd. Het is jammer dat we zo ver weg wonen anders was een Groepstraject voor kinderen zeker iets voor mijn dochter geweest.
Dank je wel Katja en Gladur, en natuurlijk Blitz!🐶💞
Liefs Noeki & Tessa

Moeder

Mijn collega en ik, beide werkzaam in het basisonderwijs, hebben samen bij the clever company mogen ervaren wat je kunt bereiken en ervaren in het werken met de paarden. Door enkele oefeningen zijn we ons bewust geworden van eigen gedrag, denkpatronen en voorkeurssystemen. Het was een hele fijne ervaring, die voor veel leerlingen zeker ook zinvol kan zijn. Dankjewel Gladur en Katja voor deze wijze les! 🐴🐶

Lerares Basisonderwijs

Ik zocht voor mijn dochter een specialist in zowel (uitzonderlijk) hoogbegaafdheid, als op het gebied van traumaverwerking. In mijn zoektocht kwam ik per toeval terecht op de site van Katja. Tijdens het kennismakingsgesprek viel direct op dat Katja vanuit respect en verbinding met mijn dochter sprak. Een eerste sessie met Gladur volgde, waarin een aantal executieve vaardigheden werden aangepakt. Een zeer confronterende sessie, maar door de afwisseling tussen diepgang en humor op gepaste momenten, wilde mijn dochter graag terugkomen! Ook Clever wist met een simpele handeling een levensles te bieden, waar geen gesprek met een hulpverlener in een kamertje tegenop kan. Beide paarden prikken direct door sociaal gewenst gedrag heen en reageren op haar ware gevoel. Hierdoor zie ik mijn dochter iedere keer dichter bij zichzelf komen.

Moeder

Data van de groepsbijeenkomsten voor kids:

De nieuwe data zijn nog niet bekend.

 

Aanvangstijd

Iedere groepsbijeenkomst start om 10:00 uur en duurt 1,5 tot 2 uur.

Praktische informatie

De groepsbijeenkomsten vinden plaats op mijn locatie in Weert:

Paardensportcentrum Laar
Koenderstraat 1B
6003 PR Weert

De sessies vinden meestal buiten plaats. Belangrijk is dat je kind passende kleding draagt en dichte schoenen in verband met de veiligheid.

Met therapie en coaching met paarden werken we zowel op als naast het paard. Het is heel anders dan paardrijden. Als je kind paarden leuk vindt, kun je naast het groepstrajectook besluiten om bij Paardensportcentrum Laar een paardrijles te boeken.

Inschrijven voor het groepstraject voor kinderen!

Bekijk hier de Algemene voorwaarden.

<<< Ik heb liever eerst even persoonlijk contact >>>

Algemene voorwaarden

Vragen over het groepstraject voor kinderen

Ik wil graag eerst kennismaken, kan dat?

Ja, dat kan. We kunnen even telefonisch contact hebben, of je kunt op de locatie komen kijken met je kind. We maken dan een afspraak van een half uurtje zodat je even op je gemak langs kunt komen en kennis kunt maken met de paarden en met mij. Uiteraard vertel ik je precies hoe coaching met paarden werkt.

Hoe is de locatie te bereiken?
Je bent welkom met de auto. Parkeren kan voor de deur. Ook met het openbaar vervoer kun je de locatie bereiken. Kijk op https://www.9292.nl/.
Mijn kind is helaas allergisch..
Wat vervelend zeg! Waar is je kind precies allergisch voor? We werken in principe buiten, dus er is geen hooi- en of stro in de buurt. Zullen we het er even over hebben? Dan kunnen we samen even naar je situatie kijken. Neem even contact op door te bellen of te mailen.
Mijn kind is bang voor paarden, wat nu?

Je kind is niet de enige! Er komen veel mensen in therapie die eigenlijk bang zijn voor paarden. Wat maakt dat je bang bent? Je kunt eventueel eerst komen kennismaken. Als er echt een ingrijpende gebeurtenis is, waardoor je kind bang is voor paarden, dan onderzoeken we samen even hoe we deze gebeurtenis kunnen verwerken. In de praktijk merk ik dat kinderen denken dat ze bang zijn, maar dat ze het eigenlijk juist heel leuk vinden als ze er eenmaal zijn. 

Hoe werkt de betaling?

Je krijgt een factuur vooraf. Mocht je liever in termijnen willen betalen, kan dit in overleg.

Mijn kind kan een datum niet, wat nu?

Het kan gebeuren dat je kind ziek is of dat jullie een speciale afspraak hebben zoals een verjaardag of een trouwerij. Indien je kind bij een van de bijeenkomsten niet aanwezig kan zijn, vervalt die bijeenkomst voor je kind helaas. Er is geen inhaalmoment en er kan geen geld teruggegeven worden.

Wat als blijkt dat dit toch niet bij mijn kind past?

Als het blijkt dat dit toch bij je kind past, dan overleggen we hier samen over en zoeken we een passende oplossing.