fbpx

Ouder-Kind Weekend Retraite met de paarden

Verbeter jullie verbinding en leer elkaar nóg beter kennen.  Een onvergetelijke ervaring!
3-4-5 mei 2024 (VOL) &
16-17-18 augustus 2024 (VOL)

 Jullie verbinding is uniek!

Sta je er nog wel eens bij stil dat jullie verbinding echt uniek en heel bijzonder is? Dat je je kind geboren hebt zien worden en dat het nu een kind is met een eigen wil en eigen voorkeuren en eigen uitdagingen? Jouw rol als ouder verandert continu als je kind ouder wordt. Dat kan soms best wat uitdagingen met zich meebrengen.  

Jullie zijn niet voor niks samen. Jullie hebben elkaar veel te leren! Soms kan je kind je grootste spiegel zijn. Je kind daagt je uit om continu opnieuw naar je eigen stukken te kijken. 

Om jullie band te versterken en elkaar nog beter te leren kennen, hebben we de Ouder-Kind Retraite georganiseerd. Omdat we weten hoe belangrijk de band met je ouders is. Omdat we weten hoe makkelijk het is om op te gaan in de waan van de dag en elkaar als het ware te “vergeten”.
Omdat we weten hoe fijn het is om weer even echt te verbinden en samen te leren en leuke dingen te doen!

We organiseren deze magische ouder-kind retraite op de prachtige boerderij van SoulHorses. Samen met de paarden en andere dieren gaan we aan de slag, midden in de natuur. Jullie zijn van harte welkom! 

 Hallo lief mens!

Wij zijn Katja en Ilaria. Samen met de paarden begeleiden we jou en je kind om weer echt met elkaar te verbinden.

Juist nu we zelf al volwassen zijn, beseffen we pas hoe belangrijk de band met onze ouders is. Helaas zijn allebei Katja haar ouders overleden en is onlangs ook Ilaria’s vader overleden. We zouden er veel voor over hebben om nog nieuwe herinneringen te kunnen maken. 

Na diverse succesvolle ouder-kind workshops, besloten we nu te gaan voor een Retraite! Een andere omgeving, langer samen zijn en met overnachtingen. Een prachtige locatie in België waar je echt even helemaal “uit” kunt. Leuke en leerzame oefeningen, het verzorgen van de dieren, spelen, samen zwemmen in het zwembad en samen niksen. 

We hopen je binnenkort te ontmoeten bij de paarden.

Liefs,

Katja & Ilaria

Als je je herkent in het volgende, is dit echt iets voor jullie samen:

De afgelopen periode was een rollercoaster! Er zijn behoorlijk wat dingen gebeurd binnen jullie gezin. Daardoor hebben jullie minder tijd voor elkaar gehad. 

Je wil je kind beter begrijpen. Onderzoeken wat in hem of haar leeft. Je ziet je kind ontwikkelen en wil kijken hoe jullie verbinding nog hechter kan worden

Een van jullie heeft het moeilijk gehad de afgelopen periode. Je kind is bijvoorbeeld niet helemaal op zijn of haar plek op school, of heeft last van angsten of een gebrek aan zelfvertrouwen. Of misschien gaat het met je kind eigenlijk wel goed, maar voel je je zelf down en niet helemaal jezelf. 

Jullie zijn allebei sensitief en dat is soms wel eens overweldigend in de drukke maatschappij. Je weet dat jullie kunnen opladen in de natuur, met dieren om je heen. 

Je wil je kind graag beter begeleiden, maar je voelt je zelf soms nog onzeker. Je zou je zelf ook wel wat steviger willen voelen. Je weet dat je kind je continu spiegelt, maar soms kun je nog niet helemaal de betekenis begrijpen.

Je bent toe aan iets leuks samen! Iets luchtigs. Even eruit! Samen SPELEN. Dat spelen, dat heb je de afgelopen periode als ouder niet genoeg gedaan en je bent er echt aan toe! 

Door met de paarden te werken, kom je meteen bij de kern.

Coaching en therapie met paarden is heel erg effectief. Je komt meteen bij de kern. Hoe komt dit nou? We werken met het natuurlijke gedrag van paarden. Paarden zijn namelijk prooi- en kuddedieren. Ze zijn onwijs gevoelig, wat ervoor zorgt dat ze kunnen overleven. In de kudde is er altijd één de leider, wat zorgt dat paarden goed in te zetten zijn voor persoonlijk leiderschap. Ze spiegelen moeiteloos je gedrag. Omdat paarden zo in het nu zijn, kun je ook met hen oefenen. Als jij NU iets anders doet, reageert een paard daar NU anders op.  Daarnaast komen ze je steunen als jij het echt even moeilijk hebt.

Het werken met paarden zorgt voor snelle inzichten en de verschillende oefeningen kunnen ervoor zorgen dat de relatie tussen jou en je kind versterkt.

Hoe ziet de retraite voor jou & je kind eruit?

Eerste dag

14:30 aankomst op de locatie

Yes! Het is zover. Het weekend gaat starten! We wachten tot de groep compleet is en ondertussen kun je alvast je spullen een plek geven.

15:00 rondleiding & leuke oefening

Jullie krijgen de kans om echt even te landen op de locatie. Je krijgt een uitgebreide rondleiding en je maakt kennis met alle paarden en de andere dieren. Lekker knuffelen dus! Wist je dat dieren je tot rust brengen? Daarna door naar de rest van de rondleiding. Wist je dat we ook een zwembad hebben? Die is open van april t/m september. De locatie is best groot! Je kunt elkaar zelfs kwijtraken :). Daarna beginnen we met een leuke oefening voor jou en je kind bij de paarden met als thema “verbinding”. Wat we precies gaan doen, verklappen we nog niet.

17:00 start met een heerlijke bbq!

Daarna mag je lekker achterover leunen, als het eten voor ons verzorgd wordt. We gaan bbq’en! Uiteraard mogen de kinderen helpen als ze dat leuk vinden. Tussendoor kunnen zij spelen met de hondjes en kunnen alle ouders kletsen.

18:00 start avondprogramma

Na het eten starten we met het avondprogramma. Het doel van het programma is rust én plezier. We ronden op tijd af en dan is het bedtijd voor de kids! Jij als ouder mag nog doen waar je zin in hebt. Dan heb je ook nog een rustmoment voor jezelf! Nog even buiten zitten bij het kampvuur, kletsen, lezen of gewoon naar bed. Vol met inzichten! 

Tweede dag

Ontbijten & op je gemak opstaan

Deze dag wordt een magische dag, dat weten we nu al! Een van de belangrijkste dingen bij deze retraite is rust, dus je mag op je gemak opstaan en zelf kijken hoe je de ochtend indeelt. Je mag samen ontbijten, of alleen. Je mag binnen blijven, of naar buiten. Doe wat voor jou goed voelt. Om 08:00 uur starten we ook met het eten geven van de dieren! De vroege vogels zijn van harte uitgenodigd om mee te gaan met het voeren van de paarden, de kippen, de konijnen en de vogels. Je mag ook mee poepscheppen bij de paarden. Katja zegt altijd dat dit rust in je hoofd geeft :).

10:00 uur start programma met de paarden

We gaan beginnen! Samen met de paarden hebben we een ochtendprogramma. Thema’s die we behandelen: verbinding met elkaar, grenzen aangeven, rust, je plek innemen, je eigen pad volgen. Voor de lunch nog even spelletjes in de tent en… poolnoodle gevecht! 😀

12:30 lunch

Na de sessies met de paarden staat een heerlijke lunch voor je klaar! Salade, soep, boeren brood en natuurlijk gewoon een broodje hagelslag. 

13:30 – 15:00 Middagprogramma

We onderzoeken samen wat er na de ochtend aan bod mag komen. Nog iets met de paarden? Knutselen voor de kinderen? Splitsen of juist samen iets doen met je kind? We stemmen het intuïtief af. 

15:00 – 17:30 vrije middag!

Vul in zoals het voor jou goed voelt. Alles mag, niks moet. Aanrader: een plons in het zwembad. 

17:30 samen eten

We ontmoeten elkaar weer tijdens het eten.

18:00 avondprogramma 

We hebben een interessant programma voor je in petto. Wat we precies gaan doen is een verrassing!

Zondag

Ontbijten & op je gemak opstaan

We zijn niet van die vroege vogels…. Maar voel je vrij om alvast even naar buiten te gaan samen en alvast een rondje te lopen. Je mag ook weer helpen uitmesten bij de paarden! 

10:00 uur – afsluiten bij de dieren

We sluiten de retraite af met de groep met nog een fijne laatste oefening, gericht op het versterken van jullie verbinding! Daarna nemen we afscheid van alle dieren. Nog een laatste keer knuffelen… 

12:00 uur – laatste lunch & afronden

We sluiten nog af met een lunch. Vol nieuwe inzichten vertrek je vervolgens naar huis. Herinneringen om te koesteren! De komende tijd kan je er weer even tegenaan. 

 

SLAPEN

Slapen in de nieuwe bedden. Het zijn orthopedische, medische aanbevolen matrassen van Lana. De afdeklaag is afgewerkt met 1000gr/m2 zuiver scheerwol. 

Onderdeken, kussens en dekbedden zijn ook gemaakt  uit 100% zuivere schapenwol. Lekker warm in de winter en afkoelend in de zomer.

In principe is er voor alle ouder-kind koppels een privé kamer. Om dit te kunnen realiseren, hebben we ook een boomhut binnen gemaakt 🙂 Dit is een hele bijzondere kamer!! Je ziet het vanzelf als je erbij bent.

ETEN

Alle maaltijden worden voor ons verzorgd door Nathalie! We gaan voor simpel, puur en lekker. Er zit voor iedereen wat tussen.

De lunches zijn iedere dag een feestje! Soep, salade en voor de kids een broodje knakworst of een tosti. Al onze soepen zijn gemaakt met verse seizoensgroenten en bouillon zonder vlees, gluten en lactose.

Ook de diners zijn simpel maar lekker en worden in de vorm van een buffet geserveerd, waar je zelf kan kiezen. Ook daar zijn altijd verschillende opties aanwezig. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben, dan horen we het graag.

PROGRAMMA

Het programma vullen we intuïtief in, al hebben we natuurlijk wel een globaal plan gemaakt.

We geloven dat jullie als groep niet voor niks samenkomen. Jullie hebben iets te doen met elkaar! We stemmen het programma dan ook af op de thema’s die spelen in de groep. We zijn spiritueel en werken vanuit onze intuitie, maar we zijn ook nuchter en niet zweverig. We zullen zoveel mogelijk buiten proberen te doen bij lekker weer, samen met de dieren en op het terrein. De mogelijkheden zijn eindeloos! In de zomer is het zwembad ook open! Ook zijn er interessante opdrachten binnen voor jou als ouder & kind.

CHILLEN & SPELEN

Je komt niet voor niks op deze retraite. Dat betekent: veel tijd om te chillen! Om alles te doen wat JIJ wil. Misschien wil jullie samen op de trampoline, wil je even zelf een boek lezen, kletsen, paarden knuffelen, helpen in de moestuin of SLAPEN (dutjes zijn altijd goed).

Dit is wat je moet weten als je een weekend met ons de hort op gaat:

Wat altijd aanwezig is, is tony chocolony caramel zeezout. Je mag Katja daar altijd voor wakker maken. Daarnaast staat Ilaria erom bekend dat ze ’s nachts vaak honger heeft dus er is sowieso altijd eten.

We kunnen allebei goed tegen ons verlies tijdens spellen. Wel zo handig, want we verliezen ook wel vaak (Ilaria in ieder geval wel). 

Het hele weekend is goed verzorgd, met alle maaltijden inclusief. Dat is maar goed ook, want Katja kan nog geen pannenkoek bakken. Ieder zijn talent ;). 

We weten hoe je leven opeens compleet op zijn kop kan staan. Katja haar moeder is ziek en Ilaria haar vader. Dat maakt het nog belangrijker om dankbaar te zijn voor wat er NU kan. Daarnaast weten we ook hoe moeilijk en belangrijk het is om tijdens een onrustige periode bij jezelf te blijven.

Onze dieren zijn onze beste vrienden. Katja heeft haar paarden Gladur en Clever, haar hondje Blitz en haar kat Nanja. Ilaria heeft sinds kort haar eerste paard Toes en deelt haar huis met drie katten. Dieren maken ons rustig en blij en we leren er super veel van, iedere dag weer!

We werken allebei vaker met kinderen en hun ouders. Bij Katja komen er veel kinderen in een coachtraject om aan hun zelfvertrouwen te werken. Ook begeleidt ze groepjes kinderen van een school. Ilaria begeleidt natuurbelevingskampen op de boerderij met kinderen en werkt met tieners. 

Dit zijn wij ten voeten uit :).

Ps. Als je een kameel op je kamer wil, tijdens het weekend, kun je die bijboeken ;)).

Hoe anderen de retraites ervaren hebben:

Wat een geweldige ervaring gehad met het kind-ouder weekend. Mooie begeleiders die je door en door hebben. Je kunnen helpen met wat jij nodig hebt. En het ook vragen: wat heb jij nodig? Samen met je kind spellen doen waardoor je je kind weer leert kennen en weer vertrouwen ziet dat je een band hebt met je kind. En samen met je kind bezig zijn. Tijd voor elkaar en tijd voor jezelf. Werken met een paard geeft rust en herkenning. Een super mooie omgeving. Heerlijke woonruimte met hele fijne slaapplekken. En het eten is geweldig en biologisch. De mensen en dieren die daar zijn zijn vriendelijk en betrokken. Echt een aanrader als je aan je zelf wilt werken of samen met je kind bezig zijn. Ik heb genoten samen met mijn zoon. Veel geleerd en veel gevoeld.

Moeder & zoon (11 jaar)

We hebben een leerzame ouder kind weekend gehad. Waarbij mijn zoon (7 jaar) in de 1ste paar uur al liet zien hoe hij zijn emoties uitte. Wat voor mij al moeder moeilijk was om te zien omdat ik dit juist altijd probeer te voorkomen of te sussen. Hier mocht hij het laten zien, zichzelf laten gaan zodat hij maar vooral ook ik handvaten kreeg om hem te helpen en nader tot elkaar te komen.
We hebben veel nieuwe inzichten, tips en handvatten gekregen om verder mee te gaan. Aangezien dit zo goed heeft gedaan bij mij en mijn zoon gaat hij binnenkort bij Katja individueel “oefenen”.

Moeder & zoon (7 jaar)

Normaal gesproken ben ik niet zo’n vroege vogel. Als het even kan blijf ik zo lang mogelijk in mijn bed liggen, maar dit weekend was dat anders. De prachtige locatie van Soulhorses lokte me tijdens de ochtendschemer al uit bed. Hier stond vroeg opstaan niet gelijk aan een overhaaste confrontatie met de dagelijkse sleur. Vroeg opstaan stond hier gelijk aan zo lang mogelijk genieten van de stilte, de natuur en de paarden (en het zwembad!). Het was een regenachtige ochtend in oktober, een dag waarop ik thuis in de stad misschien liever helemaal niet naar buiten zou zijn gegaan, maar de lichte energie van deze plek haalde het beste in me naar boven. De begeleiding van Katja en Ilaria sloot hier naadloos op aan. Met fijne gesprekken en liefdevolle meditaties creëerden ze een open en intieme sfeer in de groep. Daarnaast voelde ik me door hun gevoeligheid en rake observaties op een dieper level begrepen. Van tevoren had ik niet bedacht dat ik daarvoor naar deze retraite was gekomen, maar het bleek dat de aanmoediging om meer op mijn intuïtie te vertrouwen misschien wel precies was wat ik nodig had. De oefening met Toes, een van de paarden, onderstreepte dat nog eens. Zodra ik in mezelf geloofde, geloofde Toes ook in mij. Dat was een mooie les om het weekend mee af te sluiten. Thuis oefen ik in gedachten verder. Als ik merk dat mijn piekerende brein weer eens als een ongeleid paard aan het rondsnuffelen is, dan pak ik zelfverzekerd de teugels in handen om de onnodige gedachtes achter me te laten. Zo wordt het dagelijks leven stukje bij beetje wat lichter en straal ik elke dag ietsjes meer. Ik kijk er nu al naar uit om nog een keer terug te komen bij Katja, Ilaria en Soulhorses om hier verder in te groeien.

Marle

Zelfliefde

Het retraite gunde ik mezelf. Even weg uit het dagelijks leven en aandacht voor mezelf.

Alles is goed, alles mag er zijn, niets moet, gewoon mezelf zijn.

In een sfeervol met liefde gevulde warme harmonieuze omgeving kwam ik terecht. Ik voelde me ontzettend welkom.

Een groep verschillende mensen, met zoveel gelijkenissen. Met elkaar delen, huilen en lachen, openstaan om te leren.

Ik ben dankbaar dat het mogelijk was om deel te nemen aan dit weekend.

 liefs Chantal.

Chantal

Voor de 3e keer in twee jaar tijd werd door school voorgesteld onze zoon deel te laten nemen aan een weerbaarheidtraining. Ik vroeg me af of de 3e keer dezelfde cursus wel het gewenste resultaat zou op leveren?
We besloten het anders aan te pakken en zochten contact met Katja.
Na een eerste gesprek waren onze zoon en ik er van overtuigd dat dit (spiegelen met paarden, coaching met paarden?) wel kon werken en we gingen aan de slag. Iedere les begint met een gesprekje waarin de week word doorgenomen en ontstaat er een doel om concreet mee aan de slag te gaan. Al in de eerste 10 minuten werken met Gladur werd het onze zoon duidelijk dat zijn houding naar anderen niet het gewenste resultaat op levert. Gladur leert hem stevig te gaan staan, een stabiele ademhaling en te focussen op zijn doel. Ook zelf verantwoording nemen voor je afspraken en taken werd hem op een leuke en fijne manier geleerd. Wij ouders zien dat onze zoon de geleerde vaardigheden in praktijk kan brengen en hebben geleerd dat hij de verantwoordelijkheid aan kan, ook al heeft hij iets nog nooit gedaan of heeft hij echt geen zin om het zelf te doen. We zien het zelfinzicht en zelfvertrouwen in hem groeien. Wat zijn we trots op hem! 

Eefke

In de kerstvakantie hebben mijn 8 jarige dochter en ik de ouder/kindworkshop bij Katja gedaan, als onderdeel van ons weekendje qualitytime. Het was heel bijzonder hoe we samen tot bepaalde inzichten zijn gekomen. Daarnaast was mijn dochter eindelijk van haar buikpijn af door ontspannen en met ogen dicht op Gladur te rijden, meegaand in zijn ritme. Met de inzichten zijn we thuis aan de slag gegaan en proberen we voort te zetten.
Wat zijn paarden toch bijzondere dieren en Katja was een fijne, rustige coach waardoor ze ons vertrouwen snel had veroverd. Het is jammer dat we zo ver weg wonen anders was een Groepstraject voor kinderen zeker iets voor mijn dochter geweest.
Dank je wel Katja en Gladur, en natuurlijk Blitz!
Loeki & Tessa

Wat een ervaring. Nog steeds voelen ik en milou wat het voor ons heeft gedaan.

Wat het voor mij persoonlijk heeft gedaan, maar ook voor milou. Een weekend zo met z’n tweeen zijn, met andere ouders, die bij elkaar komen om een reden. Zo bijzonder hoe jij en Ilaria dit doen. Een heerlijke plek, een rust die ik zelden heb ervaren zit in mijn lijf. Milou en ik zijn anders met elkaar, geven meer ruimte voor elkaars zijn. Ik kom graag volgend jaar weer, gewoon omdat het goed is, goed voelt en heel fijn is! En anders kom ik alleen ☺️

Kan niet anders zeggen: het is een en al mogen zijn.

Liduine en Milou

Een heel weekend lang voor jou en je kind! Je hoeft niks te doen, alleen maar te zijn.

Reacties na de Retraite 😀

Praktische informatie

De Ouder-Kind Retraite bij de paarden vindt plaats op de prachtige locatie van Soulhorses in Gierle (België, net over de grens in Lille).

Je wordt de eerste dag verwacht om 14:30 uur. Je hebt dan alle tijd om rustig te landen. We starten uiteraard met een rondleiding en het knuffelen van de dieren! De laatste dag staan we op, ontbijten we nog samen, doen we nog een laatste oefening, lunchen we en dan ronden we om ongeveer 13 uur af. 

We werken met kleine groep met ouder-kind koppels zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. Zo kunnen we je altijd begeleiden in je proces, ook als een van jullie even vastloopt.

Wil je samen met meerdere kinderen komen? Of wil je graag met jullie hele gezin komen? Laat het dan even weten!

Voor de reservering van de weekend retraite werken we met een aanbetaling van €150 euro bij reservering. De rest mag je tot twee weken van te voren betalen. Pas na de aanbetaling is je plek verzekerd. In overleg is het mogelijk om in termijnen te betalen.

Neem zelf stevige schoenen mee voor bij de paarden en kleding die een beetje vies mag worden. Neem een aantal verschillende setjes mee en zorg voor laagjes, dan zit je altijd goed! Een eigen badhanddoek meenemen is ook handig en een bikini of zwempak ook, want er is een heerlijk zwembad waar we een frisse duik in mogen maken (open van april t/m september)!

 

Inschrijven voor de Ouder-Kind Retraite bij de paarden

Laat je gegevens achter, dan nemen we sowieso even contact met je op om je te leren kennen. 

Bekijk de Algemene Voorwaarden.

<<< Ik heb liever eerst even persoonlijk contact >>>

Wanneer kom je naar de retraite?

Algemene Voorwaarden

Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden

1. Annulering van de Ouder-Kind Retraite
1.1 Annulering van deelname aan de Retraite kan alleen schriftelijk gedaan worden. Stuur hiervoor een e-mail naar katja@theclevercompany.nl.
1.2 Tot 30 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving kosteloos annuleren.
1.3 Tussen 29 en 15 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, waarbij de aanbetaling van €150 euro incl. btw in rekening wordt gebracht.
1.4 Binnen 14 dagen voor de geplande retraite datum kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, in welk geval 50% van het totaalbedrag voor de retraite in rekening wordt gebracht.
1.5 Indien de deelnemer ter plaatse, om welke reden dan ook, niet kan deelnemen aan de retraite, wordt het reeds betaalde totaalbedrag voor de retraite niet terugbetaald.
1.6 Bij onvoorziene omstandigheden, zoals een Corona Lockdown, waardoor we de grens niet meer over mogen naar België, wordt de retraite geannuleerd en / of verzet. In dat geval wordt het door de deelnemers reeds betaalde totaalbedrag terugbetaald of kan worden deelgenomen aan een volgende retraite.
1.7 The Clever Company behoudt zich het recht om de retraite te annuleren wegens onvoldoende deelnemers. In dat geval wordt de door de deelnemers reeds betaalde retraite terugbetaald.
1.8 Indien je zelf Corona krijgt, en je kunt daardoor niet deelnemen, krijg je bij een doktersverklaring of positieve Corona test het volledige bedrag terug.

Vragen over de weekend retraite met de paarden

Hoe is de locatie te bereiken?

Je bent welkom met de auto. Parkeren kan voor de deur. Ook met het openbaar vervoer kun je de locatie bereiken. 

Mocht je geen vervoer hebben, maar wel heel graag meewillen, laat het ons dan weten, dan kunnen we je misschien ergens oppikken. 

Kunnen we samen op één kamer slapen?
In principe is er voor alle ouder-kind koppels een privé kamer. Om dit te kunnen realiseren, hebben we ook een boomhut binnen gemaakt 🙂 Dit is een hele bijzondere kamer!! Je ziet het vanzelf als je erbij bent.
Kan ik ook samen met mijn partner en mijn gezin komen?

Ja hoor, juist heel mooi dat jullie dit samen willen doen! Ik hoor graag uit hoeveel leden jullie gezin bestaat. Mail aub even naar katja@theclevercompany.nl, dan kijken we samen verder. 

Ik ben helaas allergisch, kan ik dan toch meedoen?
Wat vervelend zeg! Dat ligt een beetje aan je eigen allergie. Waar ben je precies allergisch voor? We werken in principe buiten, dus er is geen hooi- en of stro in de buurt. Zullen we het er even over hebben? Dan kunnen we samen even naar je situatie kijken. Neem even contact op door te bellen of te mailen.
Ik wil wel, maar ik twijfel nog of dit bij mijn kind past.

Geen probleem! Neem even contact op, dan bellen we kort om te kijken of dit bij je past.

Hoe werkt de betaling?

We werken met een aanbetaling van €150 euro. Die betaal je meteen als je je aanmeldt. De rest van het bedrag mag je tot 2 weken voor aanvang voldoen. 

Ik ben bang voor paarden, wat nu?

Je bent niet de enige! Er komen veel mensen in therapie of naar de workshops die eigenlijk bang zijn voor paarden. Wat maakt dat je bang bent? Het beste is om eens te komen ervaren. Je zult zien dat je angst wijze lessen met zich meebrengen. Naast paarden zijn er ook nog veel andere dieren op de boerderij. Daarnaast zijn de paarden echt heel lief!

Ik heb dieetwensen of een allergie, wat nu?

Geen probleem! We horen graag wat je wel en niet mag. We kijken of we een alternatief kunnen vinden, en desnoods vragen we of je bijvoorbeeld je eigen brood of crackers kunt meenemen. Hier vinden we wel wat voor :). 

Wat moet ik allemaal meenemen?

Neem voldoende kleding mee. Als we met de paarden werken, bestaat de kans dat kleding vies wordt. We raden aan om met laagjes te werken. Zorg vooral voor kleding die lekker zit! Grote kans dat je de helft van de dag gewoon in je joggingpak loopt ;). Neem ook badkleding en een badhandoek mee, want er is een zwembad. Zorg daarnaast voor dichte schoenen voor de veiligheid bij de paarden. Belangrijk! Op teenslippers of met open schonen mag je de oefeningen bij de paarden namelijk niet meedoen. Een paard op je teen is niet echt een succes, dat kun je je vast voorstellen.

Neem verder mee waar jullie blij van worden: boeken, spelltjes, tijdschriften, een notitieblok… Dit kun je zelf beter invullen dan wij :).

Hoe zit het als ik onverwachts niet kan?

Daarvoor gelden de volgende voorwaarden:

1. Annulering van de Weekend Retraite
1.1 Annulering van deelname aan de Retraite kan alleen schriftelijk gedaan worden. Stuur hiervoor een e-mail naar katja@theclevercompany.nl.
1.2 Tot 30 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving kosteloos annuleren.
1.3 Tussen 29 en 15 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, waarbij de aanbetaling van €150 euro incl. btw in rekening wordt gebracht.
1.4 Binnen 14 dagen voor de geplande retraite datum kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, in welk geval 50% van het totaalbedrag voor de retraite in rekening wordt gebracht.
1.5 Indien de deelnemer ter plaatse, om welke reden dan ook, niet kan deelnemen aan de retraite, wordt het reeds betaalde totaalbedrag voor de retraite niet terugbetaald.
1.6 Bij onvoorziene omstandigheden, zoals een tweede Corona Lockdown, waardoor we de grens niet meer over mogen naar België, wordt de retraite geannuleerd en / of verzet. In dat geval wordt het door de deelnemers reeds betaalde totaalbedrag terugbetaald of kan worden deelgenomen aan een volgende retraite.
1.7 The Clever Company behoudt zich het recht om de retraite te annuleren wegens onvoldoende deelnemers. In dat geval wordt de door de deelnemers reeds betaalde retraite terugbetaald.
1.8 Indien je zelf Corona krijgt, en je kunt daardoor niet deelnemen, krijg je bij een doktersverklaring of positieve Corona test het volledige bedrag terug.