fbpx

Over ons

Over mij (Katja) en mijn dieren- en mensenteam

Hi, ik ben Katja Leurs!

E-mail: Katja@theclevercompany,nl,  telefoonnummer: 06-54905412

Ik geloof dat jij alle antwoorden al in je hebt, maar dat je soms gewoon even niet weet hoe je bij die antwoorden kunt komen. Dit kan je belemmeren om verder te komen in je leven. Met The Clever Company begeleid ik jou, samen met mijn paarden, om de antwoorden in jezelf te vinden.

Ik ben al mijn hele leven bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling. Toen mijn vader ziek werd en overleed, kwam ik mezelf pas echt tegen. Ik ben erg gevoelig, maar er was vroeger niet echt plek voor mijn emoties. Ingrijpende gebeurtenissen kon ik daardoor niet goed verwerken. Ik moest toch zeker wel sterk blijven? Ik moest gewoon “even doorpakken”. Ik was mezelf kwijt en het heeft best even geduurd voor ik mezelf teruggevonden had.

De verschillende opleidingen tot NLP / HNLP Master hebben ervoor gezorgd dat ik veel beperkende overtuigingen bij mezelf heb kunnen oplossen. Diverse trainingen en inspirerende workshops, boeken en mooie coachsessies brachten me iedere keer weer een stapje verder bij mezelf.

Het was altijd al mijn droom om uiteindelijk met paarden te gaan werken en nu is die droom werkelijkheid geworden! Door de opleiding tot psychosociaal therapeut met de hulp van paarden bij 2Tango Therapeutisch Centrum mag ik jou laten ervaren wat de paarden je te vertellen hebben.

Mijn paarden Clever, Gladur en Mila zijn erg belangrijk in mijn leven. Tijdens een verjaardagsfeestje kwam ik voor het eerst in aanraking met paarden. Het was niet te missen dat ik meteen verkocht was, en kreeg voor mijn 7e verjaardag zelf een paardrijles cadeau. Dolgelukkig en enthousiast was ik vanaf die dag niet meer op de manege weg te slaan. In de zomervakanties ging ik werken op een handelstal. Op mijn 9e kreeg ik mijn ouders zo gek om mij een pony te geven, mijn eerste eigen paard!

Paarden hebben mij veel geleerd, want ze hebben mij laten ervaren dat ze je intentie voelen. De paarden laten je meteen naar de kern gaan. Ik mag nu doen wat ik het mooiste vind om te doen: om jou samen met de paarden te ondersteunen bij de zoektocht naar jezelf. 

Liefs,

Katja

Opleidingen, cursussen & bijscholingen

 • Business Communicatie Professional -hNLP
 • Business Communicatie Master -hNLP. Beide opleidingen zijn Post-hbo geaccrediteerd bij het CPION.
 • Opleiding Psychosociaal therapeut met de hulp van paarden bij 2Tango Therapeutisch Centrum
 • Certificaat Horseboy Methode
 • Opleiding Hartcoherentie
 • Opleiding; Intuïtie coach
 • Opleiding TBT (Trauma Buster Technique)
 • Opleiding Anders Leren Met Paarden
 • Opleiding Paardenethologie
 • Opleiding Natural Horsemanship 
 • Teacher opleiding Natural Horsemanship
 • Cursus Biologische Natuurwetten; hoe los je lichamelijke klachten op?!
 • Bijscholing psychosociale paardentherapie; Enneagram
 • Bijscholing psychosociale paardentherapie; De hechtingspuzzel

Mijn dierenteam: Clever, Gladur, Blitz & Mila

Samen dagen we je uit om echt te voelen wat er speelt! 

 

Clever

Clever is een mooie, sprankelende dame met een pittig karakter. Ze is positief ingesteld, heel creatief en ook een beetje eigenwijs. Ze heeft een duidelijke mening. Ze houdt van eerlijkheid. Ze woont al haar hele leven op de manege want ze is daar geboren op 14-03-2007.

Als piep jong veulentje was ze haar moeder altijd al te slim af. Ze mocht in de bak nooit rennen van haar moeder, die was te beschermend, dus ze had een tactiek bedacht die goed werkte. Ze ging liggen, deed net alsof ze ging slapen en zodra moeders dan er ontspannen bij ging staan, dan sprong Clever op en maakte ze een spurt door de bak heen. Dus op dat moment zei iemand; “Dat is een clever ding! `

En zo is haar naam ontstaan.

Zo jong als dat ze toen was, was ze dus toch al erg bewust van zichzelf en haar omgeving, van de dingen die beter zouden kunnen of moeten veranderen. Clever geeft dit duidelijk aan. Ze is erg gevoelig, maar weet goed om te gaan met haar eigen energie. Ze laat zich dus niet snel wat wijs maken.

In de coaching / therapie is Clever erg sensitief en reageert op de kleinste veranderingen. Ze is super duidelijk en maakt kleine signalen steeds duidelijker en groter als jij de boodschap nog niet begrijpt. Ze doet dit op een liefdevolle manier, om jou duidelijk te maken wat je lessen zijn. Ze wordt vooral ingezet bij spiegelsessies, stevig in je schoenen staan en grenzenoefeningen.

Wil je een goede band opbouwen met mij, Clever?

– Geef duidelijk je grenzen aan zodat ik weet waar ik aan toe ben

– Zorg goed voor jezelf. Dat is belangrijk!

– Geef mij iets lekkers. Ik heb echt altijd honger!

Gladur

 

Gladur is een van de stoerste én liefste paarden van de manege (vindt hij zelf, en wij vinden dat natuurlijk ook). Hij is erg positief ingesteld. Hij is een IJslander en zijn naam betekent; vrolijk. Dat is hij ook. Het is een echte grappenmaker en heeft een vrolijk, nieuwsgierig karakter met een erg nuchtere basis. Voor kinderen heeft Gladur best wel een zwak. Hij laat dan echt zijn beschermende en rustige kant zien.

Gladur houdt ook van grapjes! Hij verstaat uiteraard niet wat voor grapje je maakt, maar kan wel de energie voelen die je uitzendt op zo’n moment. Dus bij afsluiting vertel hem gerust je leukste mopje!

Gladur vindt het leuk om jou te helpen tijdens de therapie. We zetten hem dan ook vaak in. Zo helpt hij je bij het verwerken van trauma’s (EMDR), helpt hij je om je zelfvertrouwen te vergroten en om minder te piekeren. Hij daagt je graag uit om je grenzen te bewaken en om goed voor jezelf te zorgen.

Wil je een goede band opbouwen met mij, Gladur?

– Maak een grapje of vertel een goede mop. Dan kunnen we samen lachen!

– Ik vind het fijn als je onder mijn manen kriebelt. Dat is mijn lievelingsplekje.

– Ik vind alles lekker. Een appeltje. Een worteltje. Een beetje gras. Alles!

– Wees je vrolijke zelf en bekijk het leven met een positieve blik.

Blitz

Blitz is niet zomaar een hond, maar onze liefste therapiehond. Hij is super enthousiast en speelt graag met een tennisballetje. Hij springt misschien soms tegen je aan, maar hij doet zelfs nog geen vlieg kwaad. Blitz is eigenlijk altijd op de manege te vinden als Katja daar is. Hij vermaakt zich daar prima, lekker buiten.

Blitz is super sensitief. Daarom is hij altijd bij de therapiesessies aanwezig. Als hij voelt dat hij kan helpen, springt hij bij in de sessies. Hij laat dan bijvoorbeeld zien dat je “nog wat dieper moet graven” (en graaft letterlijk een kuil) of komt je steunen tijdens een moeilijk moment. Wanneer je verdrietig bent springt hij op je schoot en likt dan het liefst letterlijk je tranen weg.

Wil je een goede band opbouwen met mij, Blitz?

– Ik word blij van tennisballetjes. Ik kan er uren mee spelen op de manege!

– Ik vind knuffelen fijn. Knuffel mij dus voordat je weggaat!

– Speel en knuffel met mij! Dan worden we daar allebei vrolijk van.

Mila

Mila is als een verrassing geboren. Haar mama heeft het stiekem gedaan met een ezel ;). Mila is dus een muildier (een kruising tussen een paard en een ezel) en nog piepjong. Ze is in mei 2022 geboren, en een echte onderzoeker en levensgenieter. Ik, Katja, was meteen verliefd op haar! Ze weet goed wat ze wil, en je zult haar dus ook moeten motiveren, al is ze altijd in voor avontuur. Ze gaat altijd door totdat ze het voor elkaar heeft, ook al lijkt iets in eerste instantie onmogelijk. 

Mila nodigt jou uit om te gaan staan voor je eigen dromen. Om het allemaal een beetje luchtiger te gaan zien.  Meer genieten, minder krampachtigheid, minder oordelen en meer in contact zijn met de natuur. Ze nodigt je daarin ook uit om je eigen verantwoordelijkheid te nemen als mens. Als je iets graag wil bereiken, moet je ervoor gaan en niet stoppen totdat het gelukt is, ook al brengt dit uitdagingen met zich mee. Mila vindt het een uitdaging om jouw kwaliteiten naar boven te halen, ook als jij ze misschien zelf nog niet kent. Soms kan ze confronterend zijn, maar de bedoeling is juist dat je daardoor jouw eigen kracht ontdekt! 

Waar kun je mij, Mila, blij mee maken?

– Geef me iets lekkers! Wortels, gras, bloemen, takken, ik vind het allemaal heerlijk. 

– Wees eerlijk. Ik hou er niet van als je iets anders zegt of doet dan je zelf voelt. Ik lees namelijk door alle woorden heen! 

– Speel met mij en neem me mee op avontuur! Ik hou ervan om de wereld te ontdekken.

– Geef mij complimenten of zeg iets liefs over me. Dan ben ik super trots!

 

Mijn super gemotiveerde mensen team: Coen, Ilaria & Demi

Ik doe het allang niet meer alleen! 🙂

 

Coen

Coen is mijn partner en begeleidt samen met mij de groepen tijdens de teamcoaching. Hij werkt al jaren in het bedrijfsleven op grote veranderprojecten. Coen is een ster in het verzinnen van creatieve oplossingen voor ingewikkelde problemen, en kan goed een groep mensen in beweging zetten.  

Wat je echt over Coen moet weten, is dat hij graag observeert voordat hij wat zegt. Hij stelt kritische vragen die jou laten omdenken over een bepaalde situatie. Hij werkt weer op een hele andere manier dan ik en daarin vullen we elkaar mooi aan.

Na de coaching (soms ook tijdens) vertelt hij Gladur altijd een grapje. Hij kent er heel veel! 

 

Ilaria

Ik ken Ilaria van de opleiding tot psychosociaal therapeut met de hulp van paarden. We organiseren samen verschillende retraites en workshops, zowel bij mij in Weert als op haar locatie in België met haar eigenwijze tinker Toes (die trouwens een snor heeft, ja echt waar!). Ilaria is ondernemerscoach en begeleidt ondernemers met het laten groeien van hun bedrijf. Ze verzorgt voor mij ook een deel van de marketing.

Wat je echt over Ilaria moet weten, is dat zij totaal geen structuur heeft en best een chaoot is. 3 seconden nadat Ilaria haar tas heeft neergezet, lijkt opeens heel de kamer ontploft te zijn met spullen. Het fijne daaraan is dat zij super creatief is. Hierin vullen we elkaar goed aan. 

Demi

Als ik activiteiten organiseer met kinderen, is Demi er eigenlijk altijd bij. Ik ken niemand die zo enthousiast en optimistisch is als Demi. Zij verzint de leukste oefeningen om te doen met de kids. Ze is daarnaast ook hoogsensitief en voelt feilloos aan wat er bij de kinderen speelt. 

Wat je echt over Demi moet weten, is dat zij een speciaal goedje aan haar billen heeft plakken. Zo gauw als zij op de manege komt, lijkt het wel alsof alle kinderen aan haar vastgeplakt zitten en niet meer weg willen. Sinds een tijdje heeft Demi haar eigen paard Anky, die ook bij Clever en Gladur op de manege staat. 

Over Ruitercentrum Laar – onze locatie in Weert

De sessies vinden plaats op mijn locatie in Weert:

Paardensportcentrum Laar
Koenderstraat 1B
6003 PR Weert

Op de manege werken ze vol liefde aan de dagelijkse werkzaamheden. Het doel is uiteraard om de paarden een fijne plek te geven. Het is een gemoedelijke plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Wij werken met de therapie en coaching vooral in de buitenbak. Er is genoeg parkeerplaats en alle voorzieningen zijn aanwezig.

Boek een traject bij de paarden in Weert!