fbpx

Over ons

Katja & de paarden 

Hi, ik ben Katja Leurs!

E-mail: Katja@theclevercompany,nl,  telefoonnummer: 06-54905412

Ik geloof dat jij alle antwoorden al in je hebt, maar dat je soms gewoon even niet weet hoe je bij die antwoorden kunt komen. Dit kan je belemmeren om verder te komen in je leven. Met The Clever Company begeleid ik jou, samen met mijn paarden, om de antwoorden in jezelf te vinden.

Ik ben al mijn hele leven bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling. Toen mijn vader ziek werd en overleed, kwam ik mezelf pas echt tegen. Ik ben erg gevoelig, maar er was vroeger niet echt plek voor mijn emoties. Ingrijpende gebeurtenissen kon ik daardoor niet goed verwerken. Ik moest toch zeker wel sterk blijven? Ik moest gewoon “even doorpakken”. Ik was mezelf kwijt en het heeft best even geduurd voor ik mezelf teruggevonden had.

De verschillende opleidingen tot NLP / HNLP Master hebben ervoor gezorgd dat ik veel beperkende overtuigingen bij mezelf heb kunnen oplossen. Diverse trainingen en inspirerende workshops, boeken en mooie coachsessies brachten me iedere keer weer een stapje verder bij mezelf.

Het was altijd al mijn droom om uiteindelijk met paarden te gaan werken en nu is die droom werkelijkheid geworden! Door de opleiding tot psychosociaal therapeut met de hulp van paarden bij 2Tango Therapeutisch Centrum mag ik jou laten ervaren wat de paarden je te vertellen hebben.

Mijn paarden Clever en Gladur zijn erg belangrijk in mijn leven. Tijdens een verjaardagsfeestje kwam ik voor het eerst in aanraking met paarden. Het was niet te missen dat ik meteen verkocht was, en kreeg voor mijn 7e verjaardag zelf een paardrijles cadeau. Dolgelukkig en enthousiast was ik vanaf die dag niet meer op de manege weg te slaan. In de zomervakanties ging ik werken op een handelstal. Op mijn 9e kreeg ik mijn ouders zo gek om mij een pony te geven, mijn eerste eigen paard!

Paarden hebben mij veel geleerd, want ze hebben mij laten ervaren dat ze je intentie voelen. De paarden laten je meteen naar de kern gaan. Ik mag nu doen wat ik het mooiste vind om te doen: om jou samen met de paarden te ondersteunen bij de zoektocht naar jezelf. 

Liefs,

Katja

Opleidingen, cursussen & bijscholingen

 • Business Communicatie Professional -hNLP
 • Business Communicatie Master -hNLP. Beide opleidingen zijn Post-hbo geaccrediteerd bij het CPION.
 • Opleiding Psychosociaal therapeut met de hulp van paarden bij 2Tango Therapeutisch Centrum
 • Certificaat Horseboy Methode
 • Opleiding Hartcoherentie
 • Opleiding; Intuïtie coach
 • Opleiding Anders Leren Met Paarden
 • Opleiding Paardenethologie
 • Cursus Biologische Natuurwetten; hoe los je lichamelijke klachten op?!
 • Opleiding TBT (Trauma Buster Technique)
 • Bijscholing psychosociale paardentherapie; Enneagram
 • Bijscholing psychosociale paardentherapie; De hechtingspuzzel
 • Bijscholing; vijf elementenleer

Clever

Clever is een mooie, sprankelende dame met een pittig karakter. Ze is positief ingesteld, heel creatief en ook een beetje eigenwijs. Ze heeft een duidelijke mening. Ze houdt van eerlijkheid. Ze woont al haar hele leven op de manege want ze is daar geboren op 14-03-2007.

Als piep jong veulentje was ze haar moeder altijd al te slim af. Ze mocht in de bak nooit rennen van haar moeder, die was te beschermend, dus ze had een tactiek bedacht die goed werkte. Ze ging liggen, deed net alsof ze ging slapen en zodra moeders dan er ontspannen bij ging staan, dan sprong Clever op en maakte ze een spurt door de bak heen. Dus op dat moment zei iemand; “Dat is een clever ding! `

En zo is haar naam ontstaan.

Zo jong als dat ze toen was, was ze dus toch al erg bewust van zichzelf en haar omgeving, van de dingen die beter zouden kunnen of moeten veranderen. Clever geeft dit duidelijk aan. Ze is erg gevoelig, maar weet goed om te gaan met haar eigen energie. Ze laat zich dus niet snel wat wijs maken.

In de coaching / therapie is Clever erg sensitief en reageert op de kleinste veranderingen. Ze is super duidelijk en maakt kleine signalen steeds duidelijker en groter als jij de boodschap nog niet begrijpt. Ze doet dit op een liefdevolle manier, om jou duidelijk te maken wat je lessen zijn. Ze wordt vooral ingezet bij spiegelsessies, stevig in je schoenen staan en grenzenoefeningen.

Wil je een goede band opbouwen met mij, Clever?

– Geef duidelijk je grenzen aan zodat ik weet waar ik aan toe ben

– Zorg goed voor jezelf. Dat is belangrijk!

– Geef mij iets lekkers. Ik heb echt altijd honger!

Gladur

 

Gladur is een van de stoerste én liefste paarden van de manege (vindt hij zelf, en wij vinden dat natuurlijk ook). Hij is erg positief ingesteld. Hij is een IJslander en zijn naam betekent; vrolijk. Dat is hij ook. Het is een echte grappenmaker en heeft een vrolijk, nieuwsgierig karakter met een erg nuchtere basis. Voor kinderen heeft Gladur best wel een zwak. Hij laat dan echt zijn beschermende en rustige kant zien.

Gladur houdt ook van grapjes! Hij verstaat uiteraard niet wat voor grapje je maakt, maar kan wel de energie voelen die je uitzendt op zo’n moment. Dus bij afsluiting vertel hem gerust je leukste mopje!

Gladur vindt het leuk om jou te helpen tijdens de therapie. We zetten hem dan ook vaak in. Zo helpt hij je bij het verwerken van trauma’s (EMDR), helpt hij je om je zelfvertrouwen te vergroten en om minder te piekeren. Hij daagt je graag uit om je grenzen te bewaken en om goed voor jezelf te zorgen.

Wil je een goede band opbouwen met mij, Gladur?

– Maak een grapje of vertel een goede mop. Dan kunnen we samen lachen!

– Ik vind het fijn als je onder mijn manen kriebelt. Dat is mijn lievelingsplekje.

– Ik vind alles lekker. Een appeltje. Een worteltje. Een beetje gras. Alles!

– Wees je vrolijke zelf en bekijk het leven met een positieve blik.

Blitz

Blitz is niet zomaar een hond, maar onze liefste therapiehond. Hij is super enthousiast en speelt graag met een tennisballetje. Hij springt misschien soms tegen je aan, maar hij doet zelfs nog geen vlieg kwaad. Blitz is eigenlijk altijd op de manege te vinden als Katja daar is. Hij vermaakt zich daar prima, lekker buiten.

Blitz is super sensitief. Daarom is hij altijd bij de therapiesessies aanwezig. Als hij voelt dat hij kan helpen, springt hij bij in de sessies. Hij laat dan bijvoorbeeld zien dat je “nog wat dieper moet graven” (en graaft letterlijk een kuil) of komt je steunen tijdens een moeilijk moment. Wanneer je verdrietig bent springt hij op je schoot en likt dan het liefst letterlijk je tranen weg.

Wil je een goede band opbouwen met mij, Blitz?

– Ik word blij van tennisballetjes. Ik kan er uren mee spelen op de manege!

– Ik vind knuffelen fijn. Knuffel mij dus voordat je weggaat!

– Speel en knuffel met mij! Dan worden we daar allebei vrolijk van.

Over Ruitercentrum Laar – onze locatie in Weert

De sessies vinden plaats op mijn locatie in Weert:

Paardensportcentrum Laar
Koenderstraat 1B
6003 PR Weert

Op de manege werken ze vol liefde aan de dagelijkse werkzaamheden. Het doel is uiteraard om de paarden een fijne plek te geven. Het is een gemoedelijke plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Wij werken met de therapie en coaching vooral in de buitenbak. Er is genoeg parkeerplaats en alle voorzieningen zijn aanwezig.

Boek een traject bij de paarden in Weert!