fbpx

Vakantie activiteit: Pony-Camping tweedaagse voor Kids

Samen met de paarden en een groepje gelijkgestemde kinderen gaan we spelen bij de paarden en werken we aan positief denken en meer zelfvertrouwen. 

Ga je mee op Pony-Camping? 😀

Yieeeeeehaaaaaaah vakantie!!! Als kind “moet” je even niks. Geen huiswerk maken, geen school. Fijn!

Tijd om leuke dingen te doen! En hoe kun je dat nou beter doen, dan samen bij de paarden? 

Tijdens de Pony-Camping 2-daagse nodig ik je uit om samen met mij en de paarden te komen spelen en leren. Met leren bedoel ik niet “leren” zoals op school, maar leren over jezelf. Wat vind je leuk? Waar ben je goed in? Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Hoe kun je beter samenwerken? En dat allemaal samen met de paarden!

Wist je dat paarden altijd eerlijk zijn? Zij geven altijd eerlijke feedback op jouw handelen.

Samen met de paarden gaan we op avontuur! We doen spellen met de paarden, gaan lekker paarden poetsen, knuffelen, spelen met Blitz, het haaienspel doen, werken met emotiekaartjes en talenten, oefeningen doen op het paard, knutselen en nog veel meer. 

Ik vul het programma intuïtief in en stem af op wat de kids nodig hebben. 

Zien we je op de pony-camping? 😀 

Lekker kind zijn bij de paarden

Ik ben Katja. Ik was vroeger als klein meisje niet bij de paarden weg te slaan en was dan ook dol blij toen ik op mijn 7e verjaardag mijn eerste paardrijles kreeg. Bij de paarden kon ik mezelf zijn en kwam ik tot rust. Daarnaast vond ik het heerlijk om lekker te spelen en leuke dingen te doen bij de paarden.

De afgelopen periode heb ik al veel kinderen mogen begeleiden met spelend leren, vandaar dat ik de Pony-Camping heb opgericht voor in de vakantie. 

Ik help jouw kind graag om spelenderwijs te ontdekken wie hij zelf is en te geloven zijn of haar eigen kracht. 

Liefs,

Katja

Deze Pony-Camping is voor je kind als je herkent dat: 

Je kind een echte dierenliefhebber is! Je kind zou het liefst ieder dier mee naar huis willen nemen en in de slaapkamer willen zetten (net als ik vroeger).

Je kind hoogsensitief is en dat merk jij als ouder. Je kind is wellicht snel overprikkeld of heeft last van onzekerheid of faalangst. Dan is de Pony-Camping een leuke en laagdrempelige manier om meer over jezelf te leren.

Je kind wel graag op kamp wil, maar dit spannend vindt. Dit is een laagdrempelige manier met een kleine groep en twee begeleiders. Aangezien je kind ’s avonds lekker thuis slaapt, heeft hij ook geen heimwee. Op de Pony Camping kan je kind ervaren dat kampen eigenlijk super leuk zijn! 

Ps. Ook uitermate geschikt als je als ouder heeeeel graag even een dag voor jezelf hebt of voor jou en je partner. Je kind is hier in goede handen :). 

Bij de paarden mag je kind helemaal zichzelf zijn en leren door te spelen!

Kinderen voelen zich eigenlijk altijd meteen veilig bij paarden en mijn hond Blitz. Ze durven zichzelf te zijn. Ze hoeven niet te praten, maar mogen vooral ervaren en voelen.
Bij de paarden kun je nieuw gedrag snel uitproberen. Zo kunnen kinderen die onzeker zijn bijvoorbeeld oefenen met het aangeven van hun grenzen. Een paard reageert daar namelijk meteen op. Staat je kind steviger? Dan zal het paard meer afstand houden. Paarden zijn daarnaast zacht, warm en knuffelbaar. Samen met de paarden werken we aan een stevig basisvertrouwen bij je kind.

Daarnaast kun je bij de paarden ook veel plezier maken en houden zij van spelen! 

Dingen waar we tijdens de Pony-Camping mee aan de slag gaan:

Zelfvertrouwen met Gladur

Gladur leert alle kinderen die bij mij komen om meer zelfvertrouwen te krijgen met een speciale oefening! Ik kan er nog niet veel over verklappen, maar je kind kan altijd meer dan hij of zij zelf denkt. 

Avontuurlijke spellen met de paarden

We gaan super veel leuke spellen doen met Gladur en Odette, gericht op zelfvertrouwen en samenwerken! Het haaienspel, een parcours maken, het talentenspel, emotiekaartenspel, smokkelspel en nog veel meer. We lachen veel en je leert ook veel over jezelf

Hutten bouwen & speurtocht

We zijn lekker buiten in de natuur, waar we ook werken met wat er is. Zo gaan we misschien een speurtocht doen of juist een hut bouwen! We kijken dan wat goed in het programma past. 

Knutselen

Lekker creatief aan de slag met tekenen, kleuren en knutselen! Zo gaan we bijvoorbeeld een hoefijzer versieren die je kind als herinnering mee naar huis kan nemen. Door creatief te zijn, word je heerlijk rustig in je hoofd.

Paarden poetsen & verzorgen

Weet je hoeveel paarden per dag poepen? Veel! Tijdens de Pony-Camping gaan we ook de stallen uitmesten, de paarden poetsen en eten geven. Je leert ook meer over dieren en hun welzijn. Die nieuwe kennis kun je meteen gebruiken bij je eigen huisdieren!

Lekker spelen met de paarden! Een ding is zeker: je kind zal

na de Pony-Camping waarschijnlijk heerlijk slapen ;). 

Mooie verhalen van anderen:

Pony camping; onze zoon ging 2 dagen naar de ponycamping. Gevoelig, pienter, maar niet zeker van zich zelf, druk in z’n hoofd. Na die 2 dagen merk je echt verschil, hij kan z’n hoofd zelf al wat rustiger krijgen. Ook gebruiken we samen de metaforen die katja gebruikt die ons een handje te helpen.
Samen maakte we een foto-herinnering-boekje, ook dat helpt bij het ontspannen. Katja en Demi, bedankt voor de leuke tijd en de hulp die het voor ons is!

Moeder van J. (6,5 jaar)

In de kerstvakantie hebben mijn 8 jarige dochter en ik de ouder/kindworkshop bij Katja gedaan, als onderdeel van ons weekendje qualitytime. Het was heel bijzonder hoe we samen tot bepaalde inzichten zijn gekomen. Daarnaast was mijn dochter eindelijk van haar buikpijn af door ontspannen en met ogen dicht op Gladur te rijden, meegaand in zijn ritme. Met de inzichten zijn we thuis aan de slag gegaan en proberen we voort te zetten.
Wat zijn paarden toch bijzondere dieren en Katja was een fijne, rustige coach waardoor ze ons vertrouwen snel had veroverd. Het is jammer dat we zo ver weg wonen anders was een Groepstraject voor kinderen zeker iets voor mijn dochter geweest.
Dank je wel Katja en Gladur, en natuurlijk Blitz!🐶💞
Liefs Noeki & Tessa

Moeder

Mijn collega en ik, beide werkzaam in het basisonderwijs, hebben samen bij the clever company mogen ervaren wat je kunt bereiken en ervaren in het werken met de paarden. Door enkele oefeningen zijn we ons bewust geworden van eigen gedrag, denkpatronen en voorkeurssystemen. Het was een hele fijne ervaring, die voor veel leerlingen zeker ook zinvol kan zijn. Dankjewel Gladur en Katja voor deze wijze les! 🐴🐶

Lerares Basisonderwijs

Ik zocht voor mijn dochter een specialist in zowel (uitzonderlijk) hoogbegaafdheid, als op het gebied van traumaverwerking. In mijn zoektocht kwam ik per toeval terecht op de site van Katja. Tijdens het kennismakingsgesprek viel direct op dat Katja vanuit respect en verbinding met mijn dochter sprak. Een eerste sessie met Gladur volgde, waarin een aantal executieve vaardigheden werden aangepakt. Een zeer confronterende sessie, maar door de afwisseling tussen diepgang en humor op gepaste momenten, wilde mijn dochter graag terugkomen! Ook Clever wist met een simpele handeling een levensles te bieden, waar geen gesprek met een hulpverlener in een kamertje tegenop kan. Beide paarden prikken direct door sociaal gewenst gedrag heen en reageren op haar ware gevoel. Hierdoor zie ik mijn dochter iedere keer dichter bij zichzelf komen.

Moeder

Wilde je nog zeggen/schrijven hoe goed de pony camping voor Rick is geweest. Hij was weer echt zichzelf en leek ook meer voor zichzelf op te komen. 

Gladur heeft een enorm positief effect op Rick en het poepscheppen werkte zo goed voor hem. Hij raakt niet uitgepraat over Gladur.  

Voor mij als ouder zo fijn om te zien, want dat is de Rick die ik ken en voel. Merk dat ik vaak aan mijn eigen gevoel twijfel, het leert mij (in)direct hier meer op te mogen vertrouwen

Veranderingen van de laatste tijd:

Rick had aangegeven in de grote pauze even naar huis te willen. Het helpt hem af te schakelen en komt minder overprikkeld thuis.

Van Gynzy (het saaie computerprogramma op school), mag hij nu van de juf 1 les van de planning maken en 1 les zelf kiezen. Nog steeds saai, maar iets beter.

Ook hebben we een fijne scoutinggroep gevonden waar Rick nu lid van is. 

Dit is hoe kinderen de Pony-Camping zelf ervaren hebben

“Zo schep je ook je hoofd leeg, de niet fijne gedachten stinken zo! Die gooien we weg in de kruiwagen”. -Tobias, 6 jaar

Data van de Pony-Camping

Zaterdag 30 en Zondag 31 maart 2024 (Pasen) (VOL)

Donderdag 9 en vrijdag 10 mei 2024 (Hemelvaart) (VOL)

Donderdag 18 en vrijdag 19 juli 2024 (Zomervakantie) (VOL)

Woensdag 14 en donderdag 15 augustus 2024 (Zomervakantie) (VOL)

Donderdag 24 en vrijdag 25 oktober 2024 (Herfstvakantie)

 

 

 

Aanvangstijd

Iedere dag start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

Praktische informatie

De Pony-Camping 2-daagse vindt plaats op mijn locatie in Weert:

Paardensportcentrum Laar
Koenderstraat 1B
6003 PR Weert

De Pony-Camping is voor kinderen tussen de 7 en de 12 jaar. Is je kind jonger of ouder en heb je het gevoel dat het past? Neem dan even contact op, dan overleggen we en kijken we wat er mogelijk is. 

We werken met maximaal 6 kinderen, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. 

De dagen zijn volledig buiten. We hebben alvast zon besteld voor deze dagen! Als het een keer tussendoor regent, kunnen we werken in de loods of in de caravan.

Belangrijk is dat je kind passende kleding draagt die gericht is op de buitenlucht en dichte schoenen in verband met de veiligheid. Neem desnoods verschillende setjes kleding mee en werk in laagjes.

Belangrijk: slippers en open schoenen zijn niet toegestaan! Dichte schoenen zijn verplicht. Je wil echt geen paard op je teen hebben ;). 

Tijdens de Pony-Camping met paarden werken we vooral naast het paard. Soms mag je ook even op Gladur, maar we gaan niet paardrijden. Het is anders dan een ponykamp waar je iedere dag gaat rijden. Wij werken vooral op de grond en doen leuke en leerzame oefeningen met de paarden. 

Inschrijven voor de Pony-Camping voor kinderen!

Bekijk hier de Algemene voorwaarden.

<<< Ik heb liever eerst even persoonlijk contact >>>

Welke datum komt je kind naar de Pony-Camping?

Algemene voorwaarden

Aanvullende annuleringssvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden

 1. Annulering van workshops
  1.1 Annulering van deelname kan alleen schriftelijk gedaan worden. Stuur hiervoor een e-mail naar katja@theclevercompany.nl.
  1.2 Tot 30 dagen voor de geplande workshop kan de deelnemer zijn inschrijving kosteloos annuleren.
  1.3 Vanaf 29 dagen voor de geplande workshop kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, waarbij 50% van het totaalbedrag in rekening wordt gebracht.
  1.4 Bij no show of afmelding van 3 uur van te voren of korter, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. 
  1.5 Indien de deelnemer ter plaatse, om welke reden dan ook, niet kan deelnemen, wordt het reeds betaalde totaalbedrag voor de workshop niet terugbetaald.
  1.6 The Clever Company behoudt zich het recht om de workshop te annuleren wegens onvoldoende deelnemers. In dat geval wordt de door de deelnemers reeds betaalde workshop terugbetaald.

Vragen over de Pony-Camping voor Kids

Ik wil graag eerst kennismaken, kan dat?

Ja, dat kan. We kunnen even telefonisch contact hebben, of je kunt op de locatie komen kijken met je kind. We maken dan een afspraak van een half uurtje zodat je even op je gemak langs kunt komen en kennis kunt maken met de paarden en met mij. Uiteraard vertel ik je precies hoe coaching met paarden werkt.

Hoe is de locatie te bereiken?
Je bent welkom met de auto. Parkeren kan voor de deur. Ook met het openbaar vervoer kun je de locatie bereiken. Kijk op https://www.9292.nl/.
Hoe werkt de betaling?

Je krijgt een factuur vooraf. Mocht je liever in termijnen willen betalen, kan dit in overleg.