fbpx

Voel je je uitgeput na een ingrijpende periode en kun je wel wat rust gebruiken?

 

Dan is een Mini Retraite bij de paarden wat voor jou!

Even ont-moeten en terug naar jezelf

Ben jij toe aan een moment van bezinning na een ingrijpende periode? Ben je vermoeid en sta je op een bepaald keerpunt, maar weet je niet goed wat op dit moment de juiste keuzes zijn? En kun je wel een moment echt voor jezelf gebruiken, zonder kinderen of zonder allerlei “moetjes”?  

Dan is een Mini Retraite echt wat voor jou! 2,5 uur gaan samen met de paarden onderzoeken wat je op dit moment los mag laten en daarnaast kijken hoe je echt diep in ontspanning kan zakken. Omdat je het waard bent om de rust in jezelf weer te vinden.  

Hallo mooi mens!

Ik ben Katja. Ik ben al mijn hele leven bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling. Toen mijn vader ziek werd en overleed, kwam ik mezelf pas echt tegen. Ik was mezelf kwijt en het heeft best even geduurd voor ik mezelf teruggevonden had. Ik help jou graag in situaties van plotselinge verandering om jezelf weer te vinden. Dit doe ik met de hulp van mijn geweldige paarden Clever en Gladur.

Het was altijd al mijn droom om uiteindelijk met paarden te gaan werken en nu is die droom werkelijkheid geworden! Paarden hebben mij veel geleerd, want ze hebben mij laten ervaren dat ze je intentie voelen. De paarden laten je meteen naar de kern gaan. Ik mag nu doen wat ik het mooiste vind om te doen: om jou samen met de paarden te ondersteunen bij de zoektocht naar jezelf. 

Liefs,

Katja

Als je je herkent in het volgende, dan is een Mini Retraite iets voor jou!

Steeds denk je dat er een moment van rust gaat komen.. Daar leef je ook naartoe. Maar uiteindelijk blijf je maar rennen en vind je het moeilijk om te “niksen”.

De afgelopen maanden waren pittig. Veel gebeurd. Veel emoties. Je bent er eigenlijk nog niet van bijgekomen.
Je voelt je moe. Je bent toe aan een moment voor jezelf. Het is tijd om even de rust in jezelf terug te vinden.
Je bent nog veel bezig met anderen en voor anderen.  Je wil het graag “goed” doen. Je blijft je aanpassen waardoor je jezelf een beetje voorbij bent gelopen.
Je houdt ervan om jezelf beter te leren kennen! Iedere keer ontvouwt zich weer een laagje. Je weet dat dieren jou iets te leren hebben. Je voelt een diepe connectie met dieren om je heen.
Je zou alles wel een plekje willen geven en zoekt naar een nieuwe, frisse start waarbij je zelf echt in het middelpunt staat. Dat vind je moeilijk, om echt voor jezelf te kiezen. Maar je weet dat het nodig is!

Hoe paarden je kunnen helpen om echt te ontspannen

Coaching met paarden is heel erg effectief. Je komt meteen bij de kern. Hoe komt dit nou? We werken met het natuurlijke gedrag van paarden. Paarden zijn namelijk prooi- en kuddedieren. Ze zijn onwijs gevoelig, wat ervoor zorgt dat ze kunnen overleven. In de kudde is er altijd één de leider, wat zorgt dat paarden goed in te zetten zijn voor persoonlijk leiderschap. Ze spiegelen moeiteloos je gedrag. Omdat paarden zo in het nu zijn, kun je ook met hen oefenen. Als jij NU iets anders doet, reageert een paard daar NU anders op. Dit zorgt ervoor dat je oude patronen, familieregels en overtuigingen kunt doorbreken en nieuwe patronen al kunt aanleren tijdens de sessies.

Het werken met paarden zorgt voor snelle inzichten. Daarnaast dwingen ze je om in het hier en nu te komen. En in het hier en nu, is geen stress, zijn geen problemen. Daar hoef je alleen maar te “zijn”. Gewoon zijn. Helemaal goed zoals je bent, met alles wat je bij je hebt.

Als je met jezelf aan de slag gaat met de hulp van de paarden, bereik je het volgende:

Rust. Rust in je hoofd. Na de Mini Retraite heb je weer richting! Je weet waar je wél blij van wordt en wat de eerste stap is. Daarnaast rust in je lijf, omdat je weet wat je wilt. Rust, omdat je beter je grens aan kunt geven. Rust, omdat je meer inzicht hebt in waarom je doet wat je doet. 

Voor jezelf kiezen. Je weet op welke momenten je nog niet voor jezelf kiest, en kunt nu liefdevol “nee” zeggen tegen anderen, en “ja” tegen jezelf. Je verdient het!
Balans. Je kiest alleen nog dingen waar je echt achter staat en waar je energie van krijgt. Omdat je weet wat je wil, kun je ook makkelijker keuzes maken.
Lichtheid & genieten. Het voelt alsof er een last van je schouders afgevallen is, omdat alles wat er in jou speelt echt de ruimte heeft gekregen. Dat maakt dat je vanuit lichtheid kunt kijken naar het proces dat je doorlopen hebt en ook kunt genieten van wat er nu is.

Mooie verhalen van anderen

Je hoeft even niks en mag er gewoon zijn, met alles wat je bij je hebt.

Thuiskomen bij jezelf

Een Mini Retraite bij de paarden is een magisch cadeau voor jezelf. Ik geloof dat er precies naar boven komt, wat er op dat moment belangrijk voor jou is. De paarden spiegelen en geven jou liefdevol mee waar je mee aan de slag mag. Daarnaast gaan we samen onderzoeken hoe jij in diepe ontspanning kunt zakken en de rust in jezelf kunt terugvinden.

Een Mini Retraite bij de paarden duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. Die tijd hebben we ook echt nodig om jou te laten zakken. De omgeving werkt ook mee. Buiten in de natuur tussen de paarden kom je heerlijk tot rust.

Praktische informatie

De sessies vinden plaats op mijn locatie in Weert:

Paardensportcentrum Laar
Koenderstraat 1B
6003 PR Weert

We stemmen samen af wat een geschikte datum is.

De sessie vindt deels buiten plaats. Belangrijk is dat je lekker zittende kleding draagt afgestemd op het weer en dichte schoenen in verband met de veiligheid.

Met therapie en coaching met paarden werken we zowel op als naast het paard. Het is heel anders dan paardrijden, maar een magische ervaring!

Inschrijven voor de Mini Retraite

Na je inschrijving neem ik meteen contact op om kennis te maken en een datum in te plannen voor de Mini Retraite.

Bekijk de Algemene Voorwaarden.

<<< Ik heb liever eerst even persoonlijk contact >>>

Algemene Voorwaarden

Vragen over de Mini Retraite bij de paarden

Hoe is de locatie te bereiken?
Je bent welkom met de auto. Parkeren kan voor de deur. Ook met het openbaar vervoer kun je de locatie bereiken. Kijk op https://www.9292.nl/.
Ik ben helaas allergisch, kan ik dan toch meedoen?
Wat vervelend zeg! Dat ligt een beetje aan je eigen allergie. Waar ben je precies allergisch voor? We werken in principe buiten, dus er is geen hooi- en of stro in de buurt. Zullen we het er even over hebben? Dan kunnen we samen even naar je situatie kijken. Neem even contact op door te bellen of te mailen.
Ik ben bang voor paarden, wat nu?
Je bent niet de enige! Er komen veel mensen in therapie die eigenlijk bang zijn voor paarden. Wat maakt dat je bang bent? Het beste is om eens eenmalig te komen ervaren. Je zult zien dat je angst wijze lessen met zich meebrengen.
Hoe werkt de betaling?

Je krijgt een factuur aan het einde van de maand. De Mini Retraite met de paarden wordt niet vergoed door de verzekering.

Als ik afmeld, moet ik dan betalen?

Als je jouw sessie geboekt heb, reserveer ik tijd en een plek op de manege voor je. Je kunt 48 uur van te voren kosteloos afzeggen. Als je binnen 48 uur afzegt, maar wel een nieuwe afspraak boekt, breng ik 50% van de sessie in rekening. Indien je geen nieuwe afspraak boekt, breng ik het gehele bedrag in rekening. Bij no show of als je korter dan 3 uur van te voren afmeld, dan breng ik het bedrag volledig in rekening (ook als je een nieuwe afspraak boekt).