fbpx

Tijd om als team te verbinden of uitdagingen binnen de organisatie aan te kijken?

Coaching met de paarden maakt zichtbaar wat er bij jullie als team speelt!

Teamcoaching bij de paarden: leerzaam én leuk voor jullie als team! 

Het succes van jullie organisatie staat of valt bij jullie succes als team. Vandaar dat het super belangrijk is om regelmatig de koppen bij elkaar te steken en te kijken hoe jullie als team beter samen kunnen werken. Niet alleen voor betere resultaten, maar ook voor meer plezier en werkgeluk. Hoe blijer je bent als medewerker, hoe gemotiveerder je immers bent. 

We organiseren graag een fantastische teamcoachingsactiviteit buiten in de natuur en met de paarden, om jullie team te ondersteunen! 

Hi! 

Wij zijn Katja, Ilaria, en Coen. We zijn jaren werkzaam in het bedrijfsleven en weten hoe uitdagend het is om de kwaliteit binnen het team hoog te houden én om ieder individu gelukkig te houden. 

Het meest interessant vinden we de groepsdynamiek binnen een team. Je werkt samen aan een bepaald doel en hebt samen een missie en een plan, maar tegelijk heeft ieder individu zijn eigen beweegredenen en patronen. 

We beseffen ons ondertussen dat je iedereen nodig hebt in een team: zowel de “rode” als de “blauwe”. Zowel de leider, als de volger. Zowel de plannenmaker, als de uitvoerder. Zowel de creatieve chaoot, als de structuurjunkie. De een zijn kwaliteit, is de ander zijn valkuil en andersom. Als je die van elkaar leert kennen, en die van elkaar leert waarderen, zijn jullie sterker dan ooit! Communicatie is hierbij de belangrijkste sleutel.

We ondersteunen jullie graag om elkaar beter te leren kennen en om te onderzoeken wat er nodig is voor een goede samenwerking.

Hopelijk tot snel bij de paarden!

Katja, Ilaria & Coen 

De teamcoaching geven we altijd met meerdere trainers. Wist je dat….

… Coen jaren ervaring heeft in verandermanagement als consultant? Hij wordt ingehuurd op grote projecten als er veranderingen doorgevoerd moeten worden in interne processen bij grotere organisaties, voornamelijk bij woningcoorporaties.

Ilaria ondernemerscoach is? Ze begeleidt ondernemers met het laten groeien van hun bedrijf op het gebied van marketing, strategie en mindset.

Katja jaren in het bedrijfsleven heeft rondgelopen? Zij is ooit gestart op een accountantskantoor, Daarna is ze het bedrijfsleven ingegaan is met werkzaamheden van inkoop-verkoop, ondersteuning MT, assistentie buitenlandse vestigingen, beurzen, productie planningen maken en aansturen productie, controle en begeleiding FOB deals, licentiecoördinator, processen begeleid dmv implementatie EDI en optimalisatie van processen en documentatie gegevens.

Koen (met een K) een voormalig register accountant en financieel deskundige is? Hij begeleidt internationale organisaties met gerelateerde zaken (juridisch, fiscaal, procedures en processen). Afhankelijk van de vraag van het team, schakelen we ook zijn hulp in. Naast zijn kennis over financiën, daagt hij je als team ook uit om kritisch na te denken en te zoeken naar innovatieve oplossingen.

Katja en Ilaria allebei zijn opgegroeid in een ondernemersgezin? De ouders van Katja hadden meer dan 40 jaar een garagebedrijf in Weert en de ouders van Ilaria hebben meer dan 35 jaar een Italiaans restaurant gehad. Ondernemen is ons met de paplepel ingegoten.

… We allemaal diverse opleidingen en cursussen hebben gedaan rondom coaching, psychologie, verandermanagement en persoonlijke ontwikkeling? Met, en zonder paarden. 

 

Als je je herkent in het volgende, zijn jullie als team bij ons op de goede plek:

Er zijn de afgelopen periode een aantal belangrijke veranderingen gebeurd binnen jullie organisatie of team. Dat maakt dat jullie nu weer opnieuw moeten schakelen, en daar kunnen jullie wel wat ondersteuning bij gebruiken. 

Het loopt niet helemaal lekker in het team. Er is onvoldoende vertrouwen voor de medewerkers om zich uit te spreken. 

Je zoekt een activiteit om jullie verbinding te versterken en om te onderzoeken wat er nodig is om als team nog steviger te staan. 

De afgelopen tijd was druk en iedereen werkte als het ware op de automatische piloot. Tijd om even stil te staan bij wat er allemaal al goed gaat en wat iedereen nodig heeft. 

Door een nieuwe samenstelling van het team, is het tijd voor iedereen om weer naar zijn plek te kijken. Misschien zijn er nieuwe teamleden bij, of is er iemand weg die een belangrijke rol had. 

Jullie willen als team weer verbinden en zoeken naar een leuke en luchtige manier om te leren over elkaar. Naast de serieuze dingen die belangrijk zijn, is er ook behoefte aan plezier en humor.

Thema’s waarbij we jullie als team gaan ondersteunen

Communicatie

Communicatie is de basis van jullie team. Wat gaat er goed? Hoe kunnen jullie beter communiceren? Wat is er nodig? Door open te gooien wat er speelt, zonder dat iemand “fout” is, voorkom je dat situaties zich opstapelen en op de achtergrond voor irritatie zorgen. 

Leiderschap

Wie is de leider in jullie team? En wie volgt liever? En hoe zou het zijn om juist eens een andere rol te pakken, die in eerste instantie misschien onnatuurlijk voor je voelt? Wat heeft iedere medewerker hier als individu in nodig?

Talenten & valkuilen

Wat voor soort mensen zitten er in jullie team? Wat zijn hun talenten? En wat zijn hun valkuilen? En hoe kan iedereen die op de meest effectieve manier inzetten, zodat ook iedereen doet waar hij blij van wordt en goed is in? Indien gewenst werken we ook met de enneagram types. 

Omgaan met veranderingen en druk

Een organisatie is continu in beweging, en daarnaast ben jij als persoon ook nog continu in beweging. Hoe gaan jullie als team om met veranderingen en met stress en druk? Wat heeft iedere medewerker daarin nodig?

Grenzen aangeven

Het aangeven van grenzen is vaak een belangrijk thema op de werkvloer. Je wil die lieve collega immers wel graag helpen toch, dus pak je eigenlijk werk aan wat niet in jouw schema past? Hoe kun je je grens aangeven op een manier die voor iedereen goed voelt en hoe zorg je dat je jezelf niet voorbij loopt? Wat is er hierin nodig als team, om ziekteverzuim in de toekomst te voorkomen?

Samenwerken & meer werkplezier

Hoe kunnen jullie nog beter functioneren als team? Wat is er nodig om nog beter samen te werken, en echt een eenheid te vormen? En wat zorgt nu misschien voor irritatie en onduidelijkheid? Hoe zorg je, tussen alle serieuze zaken door, voor meer plezier en meer humor? 

Door met de paarden te werken, krijgen jullie meer inzicht in jullie kracht en valkuilen als team.

Met paarden werken is heel erg effectief. Je komt meteen bij de kern. Hoe komt dit nou? We werken met het natuurlijke gedrag van paarden. Paarden zijn namelijk prooi- en kuddedieren. Ze zijn onwijs gevoelig, wat ervoor zorgt dat ze kunnen overleven. In de kudde is er altijd één de leider, wat zorgt dat paarden goed in te zetten zijn voor persoonlijk leiderschap. Ze spiegelen moeiteloos je gedrag. Omdat paarden zo in het nu zijn, kun je ook met hen oefenen. Als jij NU iets anders doet, reageert een paard daar NU anders op.

Dit zorgt ervoor dat je patronen, (familie/team)regels en overtuigingen meteen zichtbaar worden. Met leuke oefeningen krijg je de kans op een informele manier elkaar beter te leren kennen. Bovendien krijg je snel meer inzicht in hoe de communicatie werkt in jullie team. 

Als jullie met de paarden aan de slag gaan, zijn dit voor ons belangrijke waardes:

Veiligheid. We bieden veiligheid. Natuurlijk letterlijk, in de praktijk, aangezien een paard een prooidier blijft. Daarnaast bouwen we ook aan de veiligheid voor jullie team, zodat je je kwetsbaar op kunt stellen als medewerker. 

Alles mag er zijn. We vinden het belangrijk dat alles er mag zijn. Alle emoties: blijdschap, dankbaarheid, maar ook frustratie, teleurstelling en onzekerheid. Als jullie als team je masker af durven te zetten, is er groei mogelijk. 

Niet alles kan en hoeft gefixt te worden. De paarden maken veel zichtbaar tijdens de sessie, maar er is soms niet altijd meteen een praktische oplossing. Ons doel is om zichtbaar te maken wat er speelt, zodat jullie dat als organisatie vervolgens opvolging kunnen geven in de praktijk. Wij kunnen dit mogelijk ook verzorgen, in de groep of individueel. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld een individuele behoefte is en dat een medewerker na de teamsessie komt voor een individueel traject. 

Dit is de reactie van een andere teamleider na de teamcoaching:

If everyone is moving forward together, then success takes care of itself.

– Henry Ford

De vele veranderingen binnen ons team, op het gebied van werkzaamheden en personeel, maakt dat we minder dan voorheen met elkaar in verbinding zijn. Door de dagelijkse drukte is er weinig tijd om elkaar te leren kennen. Teambuilding komt dan al snel om de hoek kijken. Maar hoe geef je daar invulling aan? Voor ons mocht het meer zijn dan een wandeling en een hapje eten.

Ik kende Katja al als professional die paarden inzet voor individuele behandeling en coaching. We zijn met elkaar in gesprek gegaan om de behoefte voor het team te bespreken.     

 “De professionele begeleiding van Katja en het perfect aanvoelen van de verschillende persoonlijkheden in ons team maakte dat ze zeer passende opdrachten bedacht waarbij we duidelijk voor een uitdaging kwamen te staan. Voor wie het paard zelf al spannend was had ze alle respect en gaf ze top begeleiding. Niks moest, alles was ok!”

Reactie van een van de teamleden: “De door Katja gegeven oefeningen heeft ons als individuen inzichten gegeven, maar ook zeker als team werden we duidelijk geconfronteerd met wat helpende en niet/minder helpende gedragingen waren. Het maakte veel los bij ons allemaal en we hebben het er nog lang over gehad. Sinds die tijd zijn we als team duidelijk in beweging gezet en steeds meer in verbinding gekomen met elkaar. Hier zijn we Katja en Ilaria dankbaar voor.”

Gemeente

Praktische informatie

  • De teamcoaching kan plaatsvinden op mijn locatie in Weert of op de locatie van SoulHorses in Lille (net over de grens in België)
  • Belangrijk is dat je kleding draagt die vies mag worden en dichte schoenen in verband met veiligheid. Kleed je ook warm en in laagjes aan.
  • Na de teamcoachsessie onderzoeken we graag hoe we jullie nog verder kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld door individuele trajecten aan te bieden (bijv. bij ziekteverzuim) of door nog een groepssessie te houden, gericht op een specifieke uitdaging. 

Interesse in een teamcoaching bij de paarden? Vraag een offerte aan!

Na je inschrijving neem ik contact op en maak ik een offerte op maat.

Bekijk hier de Algemene voorwaarden.

 

<<< Ik heb liever eerst even persoonlijk contact >>>

Algemene voorwaarden

Vragen over teamcoaching met paarden voor bedrijven

Ik wil graag eerst kennismaken, kan dat?

Ik neem sowieso contact met je op om te onderzoeken waar jullie als team en bedrijf behoefte aan hebben. 

Voor welke bedrijven is dit geschikt?

In principe is dit voor alle bedrijven geschikt. We merken dat bedrijven die veel met cijfers en vanuit hun hoofd werken baat hebben omdat we bij de paarden op een totaal andere manier werken, juist meer vanuit het gevoel. Organisaties die zelf ook al in de zorg werken kunnen snel stappen maken omdat ze vaak van nature al open in hun communicatie zijn. We stemmen het programma altijd af op de organisatie. 

Iemand uit het team is allergisch, kan diegene toch meedoen?

Wat vervelend zeg! Dat ligt een beetje aan je eigen allergie. Waar is diegene precies allergisch voor? We werken in principe buiten, dus er is geen hooi- en of stro in de buurt. Zullen we het er even over hebben? Dan kunnen we samen even naar de situatie kijken. Neem even contact op door te bellen of te mailen.

Iemand is bang voor paarden, wat nu?

Geen probleem. Er zijn regelmatig mensen die bang zijn voor paarden. Voor teams is dit meteen de eerste uitdaging: hoe gaan jullie hier als team mee om? Uiteraard zorgen we dat het veilig is en houden we rekening met ieder zijn grenzen.