fbpx

Is je kind onzeker of angstig? Of zit je kind gewoon niet lekker in zijn vel?  

Samen met de paarden werken we aan meer veerkracht!

Je kind verdient het om te stralen!

Zijn er dingen gebeurd waardoor je kind zich opeens anders gedraagt naar jou of naar bijvoorbeeld klasgenoten? Heeft je kind bijvoorbeeld huilbuilen, is je kind angstig of juist opvallend stil? Ik begrijp heel goed hoe machteloos jij je als ouder voelt. Wellicht heb je al veel geprobeerd maar heeft het niet geholpen.

Ik geloof dat jouw kind veel meer kan dan hij zelf weet. Het enige dat nodig is, is wat meer veerkracht en zelfvertrouwen. Wellicht moeten ingrijpende gebeurtenissen ook verwerkt worden.

Met veel liefde en geduld begeleid ik jouw kind naar de beste versie van zichzelf. Alles wat je kind nu leert, is een mooie basis voor de toekomst.

We mogen allemaal wel wat meer kind zijn…

Ik ben Katja. Ik ben al mijn hele leven bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling. Toen mijn vader ziek werd en overleed, kwam ik mezelf pas echt tegen.

Ik was mezelf kwijt. Luchtigheid en speelsheid waren volledig uit mijn leven weggeslagen. Ik weet dat dit ook bij kinderen en tieners kan gebeuren als ze iets heftigs meemaken.

Paarden hebben mij veel geleerd, want ze hebben mij laten ervaren dat ze je intentie voelen. De paarden laten je meteen naar de kern gaan. Paarden geven troost en laten je zien wat je allemaal kunt. En dat is vaak heel wat meer dan je denkt! Ik help jouw kind graag naar de beste versie van zichzelf. 

Liefs,

Katja

Als je dit herkent, is je kind bij mij op de goede plek

Je kind is opeens zichzelf niet meer. Je begrijpt niet zo goed hoe dit komt, maar je weet niet hoe je hem of haar kunt helpen.
Je kind is opstandig en veel boos. Of juist verdrietig en stil. Thuis is het extra. Of thuis is er juist niks, maar op school wel.
Je kind heeft onlangs een “stempel” gekregen, zoals autisme, asperger, ADD of ADHD. Je kind weet niet zo goed hoe hij daarmee om moet gaan en kan wel wat extra hulp gebruiken.
Je kind kan niet slapen. Durft niet naar bed. Of blijft piekeren als het in bed ligt. Of is vroeg wakker. Er is in ieder geval iets aan de hand waar je kind zich zorgen over maakt, maar je krijgt dit zelf niet los.
Je kind durft niet van zich af te bijten en wordt gepest. Hij of zij wordt steeds stiller en wil niet meer met vriendjes of vriendinnetjes afspreken. Je ziet je kind zich langzaam afschermen van de wereld….
Er is iets ergs gebeurd waardoor je kind dagelijks geconfronteerd wordt met trauma. Je kind wil er niet over praten, en is zichzelf niet meer.
Je kind heeft veel last van stress en perfectionisme. Is bang om niet goed te presteren op school. Hij vindt school maar moeilijk! Dit zorgt voor stress thuis in het gezin.
Je weet niet precies wat er aan de hand is, maar je zoekt een liefdevolle therapie voor je kind waar hij of zij echt helemaal zichzelf kan zijn.

Thema’s waar ik je kind mee ga ondersteunen

Grenzen

Stevig staan is belangrijk voor kinderen op school en in eigenlijk alle situaties waar ze zich in bevinden.

Jezelf rustiger maken

Veel kinderen piekeren helaas al veel. Bij de paarden leer ik je kind technieken om zich rustig te maken als het even teveel is.

Zelfvertrouwen

Als je kind voldoende zelfvertrouwen heeft, kan hij de hele wereld aan! Vaak kan je kind veel meer dan hij denkt. Daar gaan we aan werken, zodat hij weer gelooft in zichzelf.

Angsten

Heeft je kind veel angsten? We onderzoeken ze en verwerken we door middel van o.a. EMDR.

Paarden helpen kinderen naar de beste versie van zichzelf

Kinderen voelen zich eigenlijk altijd meteen veilig bij paarden. Ze durven zichzelf te zijn. Ze hoeven niet te praten, maar mogen vooral ervaren en oefenen.

Bij de paarden kun je nieuw gedrag snel oefenen. Zo kunnen kinderen die onzeker zijn bijvoorbeeld oefenen met het aangeven van hun grenzen. Een paard reageert daar namelijk meteen op. Staat je kind steviger? Dan zal het paard meer afstand houden. Paarden zijn daarnaast zacht, warm en knuffelbaar. Paarden bieden dus troost als we pijnlijke gebeurtenissen verwerken. Samen met de paarden werken we aan een stevig basisvertrouwen bij je kind.

Dit is wat je bij je kind zult merken:

Rust. Je zult zien dat je kind veel rustiger is in stressvolle situaties. Je kind laat zich niet meer zo snel uit het veld slaan en weet wat hij of zij moet doen om zichzelf rustig te maken.
Steviger staan. Je kind kan beter van zich afbijten en voor zichzelf kiezen in situaties bijvoorbeeld op school of bij broertjes en zusjes. Je kind kan duidelijker aangeven wat hij wel of niet fijn vindt.
Zelfvertrouwen. Je kind gelooft in zichzelf! Hij weet dat hij veel meer kan dan hij in eerste instantie denkt en durft er gewoon voor te gaan.
Speelsheid. Je kind heeft heftige gebeurtenissen verwerkt en kan daardoor weer helemaal kind zijn.

 Mooie verhalen van anderen:

Onze dochter van acht jaar heeft van kleins af aan moeite met inslapen. Door haar angst om alleen te zijn, lag ik elke avond bij haar om haar te helpen ontspannen, dit lukte haar niet zelf. We wilden onze dochter graag helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. En dat is bij Katja gelukt. Al na drie sessies sliep ze helemaal zelfstandig in. Katja gaf ons tips om het avondritueel te begeleiden. Met onze dochter hebben we de afspraak gemaakt om na vijf minuten even een kijkje te nemen en de tweede keer na tien minuten. Meestal slaapt ze dan al als een roosje.

Door de goede begeleiding van Katja is ze met sprongen vooruit gegaan. Haar zelfvertrouwen is gegroeid en ze kan zich beter en makkelijker uiten, zowel thuis als op school. De sessies waren een feestje, mede vanwege de aanwezigheid van Gladur en Blitz. Ze heeft een prachtig innerlijke proces doorgemaakt en we hebben nu een heel blij meisje thuis.

Kim, moeder

Voor de 3e keer in twee jaar tijd werd door school voorgesteld onze zoon deel te laten nemen aan een weerbaarheidtraining. Ik vroeg me af of de 3e keer dezelfde cursus wel het gewenste resultaat zou op leveren?
We besloten het anders aan te pakken en zochten contact met Katja.
Na een eerste gesprek waren onze zoon en ik er van overtuigd dat dit (spiegelen met paarden, coaching met paarden?) wel kon werken en we gingen aan de slag. Iedere les begint met een gesprekje waarin de week word doorgenomen en ontstaat er een doel om concreet mee aan de slag te gaan. Al in de eerste 10 minuten werken met Gladur werd het onze zoon duidelijk dat zijn houding naar anderen niet het gewenste resultaat op levert. Gladur leert hem stevig te gaan staan, een stabiele ademhaling en te focussen op zijn doel. Ook zelf verantwoording nemen voor je afspraken en taken werd hem op een leuke en fijne manier geleerd. Wij ouders zien dat onze zoon de geleerde vaardigheden in praktijk kan brengen en hebben geleerd dat hij de verantwoordelijkheid aan kan, ook al heeft hij iets nog nooit gedaan of heeft hij echt geen zin om het zelf te doen. We zien het zelfinzicht en zelfvertrouwen in hem groeien. Wat zijn we trots op hem!
Eefke, moeder

In de kerstvakantie hebben mijn 8 jarige dochter en ik de ouder/kindworkshop bij Katja gedaan, als onderdeel van ons weekendje qualitytime. Het was heel bijzonder hoe we samen tot bepaalde inzichten zijn gekomen. Daarnaast was mijn dochter eindelijk van haar buikpijn af door ontspannen en met ogen dicht op Gladur te rijden, meegaand in zijn ritme. Met de inzichten zijn we thuis aan de slag gegaan en proberen we voort te zetten.
Wat zijn paarden toch bijzondere dieren en Katja was een fijne, rustige coach waardoor ze ons vertrouwen snel had veroverd. Het is jammer dat we zo ver weg wonen anders was een Groepstraject voor kinderen zeker iets voor mijn dochter geweest.
Dank je wel Katja en Gladur, en natuurlijk Blitz!🐶💞
Liefs Noeki & Tessa

Moeder

Mijn collega en ik, beide werkzaam in het basisonderwijs, hebben samen bij the clever company mogen ervaren wat je kunt bereiken en ervaren in het werken met de paarden. Door enkele oefeningen zijn we ons bewust geworden van eigen gedrag, denkpatronen en voorkeurssystemen. Het was een hele fijne ervaring, die voor veel leerlingen zeker ook zinvol kan zijn. Dankjewel Gladur en Katja voor deze wijze les! 🐴🐶

Lerares Basisonderwijs

Ik zocht voor mijn dochter een specialist in zowel (uitzonderlijk) hoogbegaafdheid, als op het gebied van traumaverwerking. In mijn zoektocht kwam ik per toeval terecht op de site van Katja. Tijdens het kennismakingsgesprek viel direct op dat Katja vanuit respect en verbinding met mijn dochter sprak. Een eerste sessie met Gladur volgde, waarin een aantal executieve vaardigheden werden aangepakt. Een zeer confronterende sessie, maar door de afwisseling tussen diepgang en humor op gepaste momenten, wilde mijn dochter graag terugkomen! Ook Clever wist met een simpele handeling een levensles te bieden, waar geen gesprek met een hulpverlener in een kamertje tegenop kan. Beide paarden prikken direct door sociaal gewenst gedrag heen en reageren op haar ware gevoel. Hierdoor zie ik mijn dochter iedere keer dichter bij zichzelf komen.

Moeder

Wat doe je als je kind onrustig en angstig is voor om het slapen gaan? Zelfs zo gestresst dat ie ervan moet overgeven! Nou dan voel je je als ouder erg machteloos…alle trucjes uit de kast en niets helpt!! We wilde maar wat graag onze lieve Daan helpen. Via via komen we in contact met Katja en we hebben eerst een fijn telefonisch gesprek, waarna we een afspraak maken. Wat onwennig gaan we naar onze eerste afspraak, lekker buiten in het bos in gezelschap van Blitz. Dit is het hondje van Katja en Daan is meteen verkocht, want met balletjes gooien en honden spelen vind ie te gek 🐶 niet tegenover mekaar aan tafel, gewoon lekker buiten en onbevangen een gesprekje voeren. Dat is precies wat hij nodig heeft.

We maken eerst een praatje en we komen al spelenderwijs met Daan steeds dichterbij met wat hem dwarszit en voor het eerst kan ie dat op zijn manier aan Katja duidelijk maken! Daan is erg op zijn gemak en kan na afloop al haast niet wachten op de volgende sessie, dan gaan we ook aan de slag met Gladur, het paard van Katja! Met wat huiswerk gaan we naar huis en we merken dat Daan er echt wat aan heeft. Na een paar dagen merken we echt verschil, hij is veel sneller rustig en gaat beter met zn angsten en gevoelens om.

Wij zijn nu een goeie 4x bij Katja geweest en wat een verschil echt ongelooflijk!! Hij slaapt weer beter, is niet meer zo bang en weet wat ie kan doen als ie zich wel zo dreigt te gaan voelen. Met de tips van Katja kan hij hier veel beter mee omgaan.

Trots op het resultaat 💙🐶🐴

Moeder

Je kind verdient het om echt kind te zijn!

Stevige basis voor je kind

Een stevige basis is belangrijk voor je kind. Een blij kind dat zin heeft in de toekomst.

Ik werk in principe alleen met trajecten, omdat ik ga voor blijvende verandering. De eerste sessie is echt om te ervaren of dit bij je kind past. Een traject voor kinderen duurt gemiddeld 5 sessies. Een vervolgsessie kost €95 euro per sessie.

We overleggen samen hoe het gaat met de ontwikkeling van je kind en kijken dan hoeveel sessies er nodig zijn.

Wil je dit je kind laten ervaren? Kom dan gewoon voor je eerste sessie.

 Praktische informatie

De sessies vinden plaats op mijn locatie in Weert:

Paardensportcentrum Laar
Koenderstraat 1B
6003 PR Weert

Een sessie duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Sessies vinden plaats om de twee weken. Op dit moment heb ik beschikbaarheid op maandag t/m donderdag. De sessies vinden meestal buiten plaats. Belangrijk is dat je passende kleding draagt en dichte schoenen in verband met de veiligheid.

Met therapie en coaching met paarden werken we zowel op als naast het paard. Het is heel anders dan paardrijden. Als je kind paarden leuk vindt, kun je ook besluiten om bij Paardensportcentrum Laar een paardrijles te boeken.

Inschrijven voor een traject of eerste sessie bij de paarden.

Na je inschrijving neem ik meteen contact op om kennis te maken en een datum in te plannen voor de eerste sessie.

Bekijk hier de Algemene voorwaarden.

<<< Ik heb liever eerst even persoonlijk contact >>>

Algemene voorwaarden

Vragen over een traject met paarden voor kinderen

Ik wil graag eerst kennismaken, kan dat?
Ja, dat kan. Het beste is om meteen een eerste sessie te boeken zodat ik je het ook echt kan laten ervaren. Wil je echt alleen even kennismaken? Dan is dit gratis en kun je gewoon op de locatie komen kijken met je kind. We maken dan een afspraak van een half uurtje zodat je even op je gemak langs kunt komen en kennis kunt maken met de paarden en met mij. Uiteraard vertel ik je precies hoe therapie met paarden werkt.
Hoe is de locatie te bereiken?
Je bent welkom met de auto. Parkeren kan voor de deur. Ook met het openbaar vervoer kun je de locatie bereiken. Kijk op https://www.9292.nl/.
Mijn kind is helaas allergisch..
Wat vervelend zeg! Waar is je kind precies allergisch voor? We werken in principe buiten, dus er is geen hooi- en of stro in de buurt. Zullen we het er even over hebben? Dan kunnen we samen even naar je situatie kijken. Neem even contact op door te bellen of te mailen.
Mijn kind is bang voor paarden, wat nu?
Je kind is niet de enige! Er komen veel mensen in therapie die eigenlijk bang zijn voor paarden. Wat maakt dat je bang bent? Het beste is om eens eenmalig te komen ervaren. Vaak is je kind dan opeens helemaal niet bang meer.
Hoe werkt de betaling?

Je krijgt een factuur aan het einde van de maand. De therapiesessies met de paarden worden niet vergoed door de verzekering.

Als ik afmeld, moet ik dan betalen?

Als je jouw sessie geboekt heb, reserveer ik tijd en een plek op de manege voor je. Je kunt 48 uur van te voren kosteloos afzeggen. Als je binnen 48 uur afzegt, maar wel een nieuwe afspraak boekt, breng ik 50% van de sessie in rekening. Indien je geen nieuwe afspraak boekt, breng ik het gehele bedrag in rekening. Bij no show of als je korter dan 3 uur van te voren afmeld, dan breng ik het bedrag volledig in rekening (ook als je een nieuwe afspraak boekt). 

Wat als blijkt dat dit toch niet bij mijn kind past?
Als het blijkt dat dit toch bij je kind past, dan kun je uiteraard gewoon stoppen. We bespreken dit dan samen, kijken waarom het niet bij je past en onderzoeken wat dan mogelijk wel past voor jou. Ik heb een netwerk van andere coaches en therapeuten met ieder hun eigen expertise.
Ik heb al zoveel geprobeerd...
Ja, dat hoor ik vaker. Ik geloof dat iedere therapievorm, ieder boek, iedere workshop en ieder goed gesprek bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Het werken met de paarden is heel praktisch. Daarnaast zijn paarden heel erg in het nu en kun je dus NU oefenen om nieuw gedrag te creëren. Omdat ik daarnaast traumatherapie met de paarden inzet, pakken we problemen echt bij de kern aan. We gaan weinig praten, veel voelen en ervaren. Kom vooral kijken met je kind wat het doet.