fbpx

Verdiepingsweek met de paarden

Een week ontspanning, coaching én verdiepingsworkshops. Ben je klaar voor een transformatie en innerlijke reis?

Najaar 2022

Verdiepingsweek met de paarden

Een week ontspanning, coaching én verdiepingsworkshops. Ben je klaar voor een transformatie en innerlijke reis?

Najaar 2022

Nog meer laagjes afpellen en verder op reis in jezelf

Als je eenmaal het pad van persoonlijke ontwikkeling bent opgestapt, dan is de reis oneindig. Er valt altijd weer meer te leren. Iedere keer weer een laagje afpellen, waardoor je weer wat dieper bij je eigen kern komt, zodat je keuzes kunt maken vanuit wat echt belangrijk voor je is (en niet langer vanuit je overlevingsmechanisme). 

Speciaal voor bewuste mensen die al veel aan zichzelf hebben gewerkt organiseer ik een verdiepingsweek bij SoulHorses, een magische plek in de natuur en tussen de paarden waar je echt tot rust kunt komen. 

In de verdiepingsweek wil ik jou samen met andere gelijkgestemden nog een stukje verder begeleiden op het pad naar de beste versie van jezelf. Dit doe ik samen de experts die mij zelf de diepte in meegenomen hebben en allemaal stuk voor stuk mijn leven veranderd hebben. Een week verdieping, verstilling, rust, heerlijk eten en liefdevolle confronterende spiegels, samen met gelijkgestemden. Ik beloof je dat het een onvergetelijke week wordt! 

Hallo mooi mens!

Ik ben Katja. Ik ben al mijn hele leven bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling. Toen mijn vader ziek werd en overleed, kwam ik mezelf pas echt tegen. Ik was mezelf kwijt en het heeft best even geduurd voor ik mezelf teruggevonden had. Ik help jou graag in situaties van plotselinge verandering om jezelf weer te vinden. Dit doe ik met de hulp van mijn geweldige paarden Clever en Gladur.

Mijn reis naar mezelf gaat nog steeds iedere dag door. Ik leer van JOU. Ik leer van iedereen die bij mij een traject volgt. Door jou te mogen begeleiden met waar jij tegenaan loopt, leer ik ook weer over mezelf. Jij komt immers niet voor niks bij mij. Wij hebben gemeenschappelijke thema’s.

Ik heb de afgelopen jaren al vele fijne experts mogen ontmoeten waar ik veel van heb geleerd. Die naar me geluisterd hebben en me inzichten gegeven hebben waardoor ik nu ben wie ik ben. Dit deel ik graag met jou!

Liefs,

Katja

Als je je herkent in het volgende, is de verdiepingsweek echt iets voor jou!

Je hebt al eerder therapie en coaching gevolgd, en daar heb je ontzettend veel aan gehad. Dit geeft je kracht en zelfvertrouwen. 

Je zoekt naar inspiratie om je leven als het ware een upgrade te geven. Hoe kun je nog meer genieten? Nog meer waarde toevoegen? Hoe kun je anderen ondersteunen, zonder dat je jezelf voorbij loopt? Je wil graag handvatten voor een lichter leven, vanuit plezier en gemak. 

Je hebt behoefte aan contact met gelijkgestemden. Soms heb je het gevoel dat niet iedereen in je omgeving je begrijpt. Daarnaast heb je behoefte aan inspiratie en positiviteit!

Je bent creatief, gevoelig en hebt ontzettend veel passie, maar je kan er soms gewoon even niet bij door drukte. Je moet daar echt tijd voor maken, maar het schiet er nog net iets te vaak bij in. 

Je hebt de afgelopen tijd veel aan jezelf gewerkt, maar hebt het gevoel dat je lichaam daarvan nog aan het herstellen is. Je probeert te luisteren naar jezelf, maar snapt nog niet altijd de signalen van je lichaam. 

Je voelsprieten staan meer open dan ooit. Ondertussen kan je al beter onderscheiden wat van jou is en wat niet, maar je zou hier nog wel wat hulp bij kunnen gebruiken. 

Ondanks dat je al veel aan jezelf gewerkt hebt, loop je nog steeds wel tegen stukken aan. Daar zou je nog wel eens naar willen kijken. 

Dieren geven je altijd een goed gevoel en de natuur zorgt ervoor dat je echt kunt zakken. Vandaar dat je daar graag bent (maar soms nog te weinig…).

Door met de paarden te werken, kom je meteen bij de kern.

Coaching en therapie met paarden is heel erg effectief. Je komt meteen bij de kern. Hoe komt dit nou? We werken met het natuurlijke gedrag van paarden. Paarden zijn namelijk prooi- en kuddedieren. Ze zijn onwijs gevoelig, wat ervoor zorgt dat ze kunnen overleven. In de kudde is er altijd één de leider, wat zorgt dat paarden goed in te zetten zijn voor persoonlijk leiderschap. Ze spiegelen moeiteloos je gedrag. Omdat paarden zo in het nu zijn, kun je ook met hen oefenen. Als jij NU iets anders doet, reageert een paard daar NU anders op.  Daarnaast komen ze je steunen als jij het echt even moeilijk hebt.

Het werken met paarden zorgt voor snelle inzichten en de verschillende oefeningen zorgen voor een diepere relatie met jezelf.

Hoe ziet de weekend retraite eruit?

Vrijdag

Tussen 16:00 en 17:30 aankomst op de locatie

Yes! Het is zover. Het weekend gaat starten! We wachten tot de groep compleet is en ondertussen kun je alvast je spullen een plek geven. Loop alvast een rondje over het domein, en laat vooral alles los wat er nog in je hoofd speelt. Je hebt tijd om te landen en om elkaar al een beetje te leren kennen. 

18:00 start met een heerlijke bbq!

Wat is er nou beter om een retraite mee te beginnen dan…. ETEN! We bedachten dat dit een goede start was om elkaar te leren kennen. Het mooie: je hoeft helemaal niks te doen!

20:00 start avondprogramma

Na het eten starten we met het programma. Wat we gaan doen vullen we intuïtief in, maar het is met als doel dat je echt even kunt landen en bij jezelf kunt komen. Rond 22:00 uur ronden we af en mag je doen waar je zin in hebt: nog even kletsen, lezen of gewoon naar bed. Vol met inzichten! 

Zaterdag – Zondag – Maandag 

Ontbijten & op je gemak opstaan

Een van de belangrijkste dingen bij deze retraite is rust, dus je mag op je gemak opstaan en zelf kijken hoe je de ochtend indeelt. Je mag samen ontbijten, of alleen. Je mag binnen blijven, of naar buiten. Doe wat voor jou goed voelt.

10:00 uur start programma met verdiepingsworkshops

Iedere dag starten we ’s ochtends met een verdiepingsworkshop. Ik geloof dat die je altijd precies geven wat er op dat moment nodig is!

12:30 lunch

Na het ochtendprogramma staat een heerlijke lunch voor je klaar! Daarna heb je vrije tijd en mag je doen waar je zelf behoefte aan hebt.

13:30 – 17:30 vrije middag & ruimte voor wat er is

’s Middags is er geen vast programma. Vul in zoals het voor jou goed voelt. Alles mag, niks moet. Aanrader: een plons in het zwembad. Er is ook ruimte voor een 1-op-1 moment als daar behoefte aan is. We plannen hier in wat goed voelt. Even lekker paarden poetsen, buiten wandelen of gewoon niksen. 

17:30 samen eten

We ontmoeten elkaar weer tijdens het eten.

18:30 avondprogramma 

Onze ervaring is dat er tijdens de retraite veel loskomt. Daarom zijn de avonden gericht op rust. Daarvoor hebben we verschillende leuke dingen op het programma staan. Een leeg hoofd, en echt weer zakken in je lichaam. En daarna… lekker slapen :). 

Dinsdag

Ontbijten & op je gemak opstaan

Vandaag de laatste dag! De laatste ochtend dat je even helemaal niks “moet” en dat het ontbijt voor je klaar staat! Voel je vrij om alvast een rondje te wandelen, yoga te doen, een frisse duik te nemen of bij de paarden te gaan kijken. 

10:00 uur start laatste Verdiepingsworkshop 

’s Ochtends gaan we aan de slag met de laatste verdiepingsworkshop!

12:30 lunch

Samen hebben we nog een afsluitende lunch en bespreken we alle inzichten van het weekend. Daarna sluiten we met zijn allen af. Helemaal rustig en vol nieuwe inzichten vertrek je vervolgens naar huis. Herinneringen om te koesteren! De komende tijd kan je er weer even tegenaan. 

 

Verdiepingsworkshops

Het hoe en waarom ziektes ontstaan vanuit de Biologische natuurwetten met Esther Roijmans

Waarom worden sommige mensen ziek, zelfs als ze heel gezond leven? Waarom krijgt de een wel een ernstige ziekte en een ander niet? Hoe kan het dat je opeens allergisch wordt voor pollen of eten terwijl je dat nooit had? Esther geeft tijdens deze workshop uitleg over de biologische natuurwetten en over hoe ziekte ontstaat na een emotionele opluchting. Je krijgt inzicht in de samenhang tussen psyche-hersenen-orgaan. Niet WAT je hebt meegemaakt maar HOE je dit hebt ervaren bepaald wat er verder gebeurt in je lichaam. Zij gaat ervan uit dat iedere zgn. ‘ziekte’ onderdeel is van een eeuwenoud overlevingsprogramma.

Natuurlijke EHBO door etherische oliën met Sandra Vinken Dierentherapie

Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je gestoken wordt door een wesp, je een wondje krijgt, je je hand verbrand of dat je opeens vanuit het niets hoofdpijn of buikpijn hebt. Zeker als je kinderen hebt herken je vast dat een ongelukje in een klein hoekje zit. Het is zo makkelijk om dan een middeltje te pakken van de dokter of een paracetamol te slikken, maar wist je dat er ook natuurlijke middelen zijn? Sandra werkt met etherische oliën voor volwassenen, kinderen en (huis)dieren. Deze oliën ondersteunen het zelf genezend vermogen. Je maakt gebruik van het beste van de natuur! Tijdens deze workshopochtend legt zij uit welke oliën waarbij helpen. We gaan dieper in op dagelijkse ongemakken en pijntjes, waardoor je precies weet wat je kunt inzetten bij welke klacht. Je kunt eventueel ook oliën aanschaffen tijdens de workshop.

Je persoonlijke marketing en je zichtbaarheid – Katja & Ilaria

Als ondernemer weten wij hoe belangrijk het is om jezelf te laten zien, om je hoofd boven het maaiveld uit te steken. Maar ook als je geen bedrijf hebt, is zichtbaarheid een belangrijk thema. Wij zien namelijk dagelijks dat heel veel mensen zich nog klein houden. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Herkenbaar?

We gaan het hebben over zichtbaar zijn. Waar hou je jezelf nog klein? Hoe kun je jezelf zichtbaarder maken? En wat is het effect daarvan dan? Wat houdt je tegen? Wat maakt jou nou eigenlijk echt uniek? Welke kant van jezelf mag je meer laten zien? Waar mag je je nog kwetsbaarder opstellen? Bij welke mensen lukt dat wel, en bij wie niet en hoe komt dat? We gaan aan de slag met het thema zichtbaarheid zodat jij nog steviger kunt gaan staan voor waar jij echt blij van wordt! 

 

 

Bijenwasschildering maken met Peggie

Tijdens de workshop van Peggie gaan we lekker creatief aan de slag met fantastische gekleurde bijenwas. Je gaat je eigen bijenwastekening maken. Je doet de bijenwas op een klein strijkijzer, en maakt er vervolgens je eigen schildering mee. Er ontstaat altijd wat er moet ontstaan. De bijenwas gaat zijn eigen weg op jouw papier. Het proces bij het maken van de tekening is belangrijk. Welke kleuren gebruik je? Welke vormen zijn er in jouw bijenwastekening te zien? Welke lagen zijn er allemaal? Vallen er bepaalde dingen extra op? Zijn er bijzondere vormen te zien?

Peggie weet veel van kleur en van de vormen. Zij duidt jouw bijenwastekening voor je en kijkt naar de spirituele betekenis van jouw schildering. Je gaat naar huis met een prachtige schildering én een mooie boodschap voor jouw volgende stap. Deze ochtend is rustgevend en lekker creatief. Tegelijkertijd krijg je helderheid over jouw proces en over jou als persoon!

 

De kracht van je onderbewustzijn met Gary en Mariska van Crystal Vision 

Of je nu je relatie met jezelf wilt verbeteren of een verandering in je omgeving wilt zien.. alles begint in jezelf. Hoe kijk jij intern tegen jezelf aan? En wat is daarbij de invloed van de buitenwereld?

Ons doel is om jou kennis te laten maken met de kracht van je onderbewustzijn. Door contact te maken met je onderbewustzijn en hiermee samen te werken, krijg je diep vanuit jezelf de antwoorden aangereikt. Veelal hebben we ons onderbewustzijn niet ‘op orde’ en ontstaat in plaats van samenwerking juist tegenwerking. En dat kan zich in ons dagelijks leven, zowel intern als extern, sterk beïnvloeden.

We beginnen deze dag daarom met het delen van een stukje onmisbare basiskennis en een krachtige oefening. Van hieruit gaan we, afhankelijk van wat de flow & vraag van de groep is, in op verschillende onderwerpen en vragen. Er is enorm veel te ontdekken in ons onderbewustzijn, daarom laten wij deze dag open voor jouw beleving en inbreng. We kijken met je mee en komen live in actie door onze zelfontwikkelde behandeltechniek in te zetten. Zo krijg je de kans om direct te ervaren wat een positieve verandering in je onderbewustzijn voor jou doet – en hoe dit aanvoelt.

Wij, Gary & Mariska, begeleiden en inspireren je graag tijdens deze workshop. Binnen ons bedrijf behandelt Gary mensen & dieren, terwijl Mariska afstemmingen schrijft. Onze opgedane kennis en praktijkvoorbeelden delen we graag deze dag met jou! Uiteraard gecombineerd met een flinke portie gevoel en een stukje humor, waarbij alle vragen welkom zijn. Graag geven we jou tips & tools, zodat je met nieuwe kennis en ‘aha’ momentjes naar huis gaat.

 

 

Coachsessies met de paarden

Coaching en therapie met paarden is heel erg effectief. Je komt meteen bij de kern. Hoe komt dit nou? We werken met het natuurlijke gedrag van paarden. Paarden zijn namelijk prooi- en kuddedieren. Ze zijn onwijs gevoelig, wat ervoor zorgt dat ze kunnen overleven. In de kudde is er altijd één de leider, wat zorgt dat paarden goed in te zetten zijn voor persoonlijk leiderschap. Ze spiegelen moeiteloos je gedrag. Omdat paarden zo in het nu zijn, kun je ook met hen oefenen. Als jij NU iets anders doet, reageert een paard daar NU anders op.  Daarnaast komen ze je steunen als jij het echt even moeilijk hebt. Het werken met paarden zorgt voor snelle inzichten en de verschillende oefeningen zorgen voor een diepere relatie met jezelf.

SLAPEN

Slapen in de nieuwe bedden. Het zijn orthopedische, medische aanbevolen matrassen van Lana. De afdeklaag is afgewerkt met 1000gr/m2 zuiver scheerwol. 

Onderdeken, kussens en dekbedden zijn ook gemaakt  uit 100% zuivere schapenwol. Lekker warm in de winter en afkoelend in de zomer.

Je slaapt met met een andere deelnemer op een kamer. 

ETEN

Alle maaltijden worden voor ons verzorgd door Nathalie! We gaan voor simpel, puur en lekker. Er zit voor iedereen wat tussen.

De lunches bestaan uit heerlijke soep, boerenbrood en koude groenten. Al onze soepen zijn gemaakt met verse seizoensgroenten en bouillon zonder vlees, gluten en lactose.

Ook de diners zijn simpel maar lekker. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben, dan horen we het graag.

PROGRAMMA

Het programma vullen we intuïtief in, al hebben we natuurlijk wel een globaal plan gemaakt.

We geloven dat jullie als groep niet voor niks samenkomen. Jullie hebben iets te doen met elkaar! We stemmen het programma dan ook af op de thema’s die spelen in de groep. We zijn spiritueel en werken vanuit onze intuitie, maar we zijn ook nuchter en niet zweverig. We zullen zoveel mogelijk buiten proberen te doen bij lekker weer. We hebben een aantal mooie opdrachten binnen, gaan wandelen, doen meditaties, schrijfopdrachten en andere dingen om jezelf te leren kennen. 

CHILLEN

Je komt niet voor niks op deze retraite. Dat betekent: veel tijd om te chillen! Om alles te doen wat JIJ wil. Misschien wil je wandelen, lezen, kletsen, paarden knuffelen, helpen in de moestuin of SLAPEN (dutjes zijn altijd goed).

Hoe anderen de coaching met de paarden ervaren:

Sinds mijn weekend weg bij Soulhorses lukt het mij weer om lekker lang te slapen. Vanmorgen werd ik om 8uur pas wakker, zo fijn!! Ik voel me een ander mens sinds dat weekend. Twee dagen me-time en rust hebben mij heel goed gedaan. Wat wil ik en heb ik nodig waren vragen die regelmatig gesteld werden door de coaches. Dat raakte mij zo! De opdrachten en de paardencoaching hebben mij een diepe heling gebracht. De paarden spiegelden mij dat ik me alleen, eenzaam en vaak verdrietig voelde. Dat zijn gevoelens uit mijn kindertijd en zaten mij nog regelmatig dwars als volwassenen. Op de laatste dag moesten we een liefdesbrief schrijven aan ons zelf en daarna voorlezen aan de groep. Nou ik brak volledig maar heb het gedaan. Ik ben trots op mezelf en neem afscheid van de gevoelens die ik als kind had. Dat was toen! Ik ga weer plezier maken in mijn leven en genieten van alles wat op mijn pad komt. Ik heb mijn rugzak geleegd bij de paarden en voel me herboren! Ik ben vrolijk en voel me verlicht. Die rugzak is af en ik ga weer leven!!

Stella

Normaal gesproken ben ik niet zo’n vroege vogel. Als het even kan blijf ik zo lang mogelijk in mijn bed liggen, maar dit weekend was dat anders. De prachtige locatie van Soulhorses lokte me tijdens de ochtendschemer al uit bed. Hier stond vroeg opstaan niet gelijk aan een overhaaste confrontatie met de dagelijkse sleur. Vroeg opstaan stond hier gelijk aan zo lang mogelijk genieten van de stilte, de natuur en de paarden (en het zwembad!). Het was een regenachtige ochtend in oktober, een dag waarop ik thuis in de stad misschien liever helemaal niet naar buiten zou zijn gegaan, maar de lichte energie van deze plek haalde het beste in me naar boven. De begeleiding van Katja en Ilaria sloot hier naadloos op aan. Met fijne gesprekken en liefdevolle meditaties creëerden ze een open en intieme sfeer in de groep. Daarnaast voelde ik me door hun gevoeligheid en rake observaties op een dieper level begrepen. Van tevoren had ik niet bedacht dat ik daarvoor naar deze retraite was gekomen, maar het bleek dat de aanmoediging om meer op mijn intuïtie te vertrouwen misschien wel precies was wat ik nodig had. De oefening met Toes, een van de paarden, onderstreepte dat nog eens. Zodra ik in mezelf geloofde, geloofde Toes ook in mij. Dat was een mooie les om het weekend mee af te sluiten. Thuis oefen ik in gedachten verder. Als ik merk dat mijn piekerende brein weer eens als een ongeleid paard aan het rondsnuffelen is, dan pak ik zelfverzekerd de teugels in handen om de onnodige gedachtes achter me te laten. Zo wordt het dagelijks leven stukje bij beetje wat lichter en straal ik elke dag ietsjes meer. Ik kijk er nu al naar uit om nog een keer terug te komen bij Katja, Ilaria en Soulhorses om hier verder in te groeien.

Marle

Zelfliefde

Het retraite gunde ik mezelf. Even weg uit het dagelijks leven en aandacht voor mezelf.

Alles is goed, alles mag er zijn, niets moet, gewoon mezelf zijn.

In een sfeervol met liefde gevulde warme harmonieuze omgeving kwam ik terecht. Ik voelde me ontzettend welkom.

Een groep verschillende mensen, met zoveel gelijkenissen. Met elkaar delen, huilen en lachen, openstaan om te leren.

Ik ben dankbaar dat het mogelijk was om deel te nemen aan dit weekend.

 liefs Chantal.

Chantal

Hoi lieve Katja en Ilaria,
Dank jullie wel voor het geweldige weekend wat ik met jullie en de andere deelnemers heb mogen ervaren op de prachtige locatie van Soulhorses te Lille.
Heerlijke minivakantie! Wat een verwennerij qua eten setting lang geleden dat ik zo in de watten gelegd ben.
Echte aanrader. Lachen, huilen, ervaren, heerlijk thuiskomen bij jezelf en terugkomen als herboren vol nieuwe mogelijkheden .
Wat een mooi en kundig team zijn jullie met zijn allen.
En meteen de week na thuiskomst vol vertrouwen grote stappen kunnen maken naar mijn droomleven!
Dank dank dank!
Keep up the good work!!!!

Monique

Na 2 jaar thuis zijn vanwege een burn-out met angsten was ik toe aan het eerste stapje om mijn wereld opnieuw wat groter te maken.  Ik schreef me in voor het retraiteweekend van The Clever Company op het domein van Soulhorses.  Tijdens dit weekend leerde ik het geweldige domein en zijn inwoners kennen.  Een plaats waar je gewoon wil zijn.  Ik zag een bijzonder mooi stukje natuur, ik ervaarde de kracht van de paarden die lang verborgen emoties blootlegde, ik kon genieten van heerlijke maaltijden en gezellige conversaties, ik had enorm veel respect voor de spontane, lieve en professionele begeleiding van Katja en Ilaria, maar meest van al voelde ik de rust. Rust die ik al 10 jaar kwijt was. Gewoon ‘zijn’ zonder verwachtingen, zonder ‘moeten’.  Ik heb mezelf een bijzonder mooi geschenk gegeven door me in te schrijven, het heeft mijn toekomst ongetwijfeld verbeterd en de herinnering, Katja en Ilaria zitten voor altijd in mijn hart.

Annick

Een hele week lang voor jezelf! Je hoeft niks te doen, alleen maar te zijn.

Reacties na de Retraite 😀

Praktische informatie

De Verdiepingsweek vindt plaats op de prachtige locatie van Soulhorses in Gierle (België, net over de grens in Lille).

De geplande data voor 2022:

Najaar 2022

Je wordt op vrijdag verwacht tussen 16:00 en 17:30. Om 18 uur starten we met een heerlijke barbecue. Op zondag ronden we af na de lunch (rond 14:00 uur).

We werken met een groep van maximaal 8 personen, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. Zo kunnen we je altijd begeleiden in je proces, ook als je even vastloopt.

Voor de reservering van de weekend retraite werken we met een aanbetaling van €150 euro bij reservering. De rest mag je tot twee weken van te voren betalen. Pas na de aanbetaling is je plek verzekerd. In overleg is het mogelijk om in termijnen te betalen.

Neem zelf stevige schoenen mee voor bij de paarden en kleding die een beetje vies mag worden. Neem een aantal verschillende setjes mee en zorg voor laagjes, dan zit je altijd goed! Een eigen badhanddoek meenemen is ook handig en een bikini of zwempak ook, want er is een heerlijk zwembad waar we een frisse duik in mogen maken!

 

Interesse in de verdiepingsweek bij de paarden

Laat je gegevens achter, dan nemen we sowieso even contact met je op om je te leren kennen. 

Bekijk de Algemene Voorwaarden.

<<< Ik heb liever eerst even persoonlijk contact >>>

Wanneer kom je naar de retraite?

Algemene Voorwaarden

1 + 7 =

Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden

1. Annulering van de Weekend Retraite
1.1 Annulering van deelname aan de Retraite kan alleen schriftelijk gedaan worden. Stuur hiervoor een e-mail naar katja@theclevercompany.nl.
1.2 Tot 30 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving kosteloos annuleren.
1.3 Tussen 29 en 15 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, waarbij de aanbetaling van €150 euro incl. btw in rekening wordt gebracht.
1.4 Binnen 14 dagen voor de geplande retraite datum kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, in welk geval 50% van het totaalbedrag voor de retraite in rekening wordt gebracht.
1.5 Indien de deelnemer ter plaatse, om welke reden dan ook, niet kan deelnemen aan de retraite, wordt het reeds betaalde totaalbedrag voor de retraite niet terugbetaald.
1.6 Bij onvoorziene omstandigheden, zoals een Corona Lockdown, waardoor we de grens niet meer over mogen naar België, wordt de retraite geannuleerd en / of verzet. In dat geval wordt het door de deelnemers reeds betaalde totaalbedrag terugbetaald of kan worden deelgenomen aan een volgende retraite.
1.7 The Clever Company behoudt zich het recht om de retraite te annuleren wegens onvoldoende deelnemers. In dat geval wordt de door de deelnemers reeds betaalde retraite terugbetaald.
1.8 Indien je zelf Corona krijgt, en je kunt daardoor niet deelnemen, krijg je bij een doktersverklaring of positieve Corona test het volledige bedrag terug.

Vragen over de weekend retraite met de paarden

Hoe is de locatie te bereiken?

Je bent welkom met de auto. Parkeren kan voor de deur. Ook met het openbaar vervoer kun je de locatie bereiken. 

Mocht je geen vervoer hebben, maar wel heel graag meewillen, laat het ons dan weten, dan kunnen we je misschien ergens oppikken. 

Met hoeveel mensen slaap ik op één kamer?

Je slaapt met nog een of twee anderen op een kamer. Indien je daar vragen over hebt, horen we het graag!

Kan ik samen met een vriendin, mijn partner of mijn moeder / dochter komen?

Ja hoor, van harte welkom samen. Het is juist heel mooi om dit samen te doen. Je leert elkaar nog beter kennen.

Ik ben helaas allergisch, kan ik dan toch meedoen?
Wat vervelend zeg! Dat ligt een beetje aan je eigen allergie. Waar ben je precies allergisch voor? We werken in principe buiten, dus er is geen hooi- en of stro in de buurt. Zullen we het er even over hebben? Dan kunnen we samen even naar je situatie kijken. Neem even contact op door te bellen of te mailen.
Ik wil wel, maar ik twijfel nog.

Geen probleem! Neem even contact op, dan bellen we kort om te kijken of dit bij je past.

Hoe werkt de betaling?

We werken met een aanbetaling van €150 euro. Die betaal je meteen als je je aanmeldt. De rest van het bedrag mag je tot 2 weken voor aanvang voldoen. 

Ik ben bang voor paarden, wat nu?
Je bent niet de enige! Er komen veel mensen in therapie of naar de workshops die eigenlijk bang zijn voor paarden. Wat maakt dat je bang bent? Het beste is om eens te komen ervaren. Je zult zien dat je angst wijze lessen met zich meebrengen.
Ik heb dieetwensen of een allergie, wat nu?

Geen probleem! We horen graag wat je wel en niet mag. We kijken of we een alternatief kunnen vinden, en desnoods vragen we of je bijvoorbeeld je eigen brood of crackers kunt meenemen. Hier vinden we wel wat voor :). 

Wat moet ik allemaal meenemen?

Neem voldoende kleding mee. Als we met de paarden werken, bestaat de kans dat kleding vies wordt. We raden aan om met laagjes te werken. Zorg vooral voor kleding die lekker zit! Grote kans dat je de helft van de dag gewoon in je joggingpak loopt ;). Neem ook badkleding en een badhandoek mee, want er is een zwembad. Zorg daarnaast voor dichte schoenen voor de veiligheid bij de paarden. Belangrijk! Op teenslippers mag je de oefeningen bij de paarden namelijk niet meedoen. Een paard op je teen is niet echt een succes, dat kun je je vast voorstellen.

Neem verder mee waar je blij van wordt: boeken, tijdschriften, een notitieblok… Dit kun je zelf beter invullen dan wij :).

Verder hoef je alleen de beste versie van jezelf mee te nemen!

Hoe zit het als ik onverwachts niet kan?

Daarvoor gelden de volgende voorwaarden:

1. Annulering van de Weekend Retraite
1.1 Annulering van deelname aan de Retraite kan alleen schriftelijk gedaan worden. Stuur hiervoor een e-mail naar katja@theclevercompany.nl.
1.2 Tot 30 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving kosteloos annuleren.
1.3 Tussen 29 en 15 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, waarbij de aanbetaling van €150 euro incl. btw in rekening wordt gebracht.
1.4 Binnen 14 dagen voor de geplande retraite datum kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, in welk geval 50% van het totaalbedrag voor de retraite in rekening wordt gebracht.
1.5 Indien de deelnemer ter plaatse, om welke reden dan ook, niet kan deelnemen aan de retraite, wordt het reeds betaalde totaalbedrag voor de retraite niet terugbetaald.
1.6 Bij onvoorziene omstandigheden, zoals een tweede Corona Lockdown, waardoor we de grens niet meer over mogen naar België, wordt de retraite geannuleerd en / of verzet. In dat geval wordt het door de deelnemers reeds betaalde totaalbedrag terugbetaald of kan worden deelgenomen aan een volgende retraite.
1.7 The Clever Company behoudt zich het recht om de retraite te annuleren wegens onvoldoende deelnemers. In dat geval wordt de door de deelnemers reeds betaalde retraite terugbetaald.
1.8 Indien je zelf Corona krijgt, en je kunt daardoor niet deelnemen, krijg je bij een doktersverklaring of positieve Corona test het volledige bedrag terug.