fbpx

Weekendretraite met de paarden

Eindelijk die rust waar je al zolang naar verlangt!

24-25-26 mei 2024 & 20-21-22 september 2024

  Weekendretraite met de paarden

Eindelijk die rust waar je al zolang naar verlangt!


24-25-26 mei 2024 & 20-21-22 september 2024

Echt tot rust komen en aan jezelf werken

Het leven is soms een rollercoaster. Altijd in beweging. Met leuke, en minder leuke dingen. Er gebeurt tegenwoordig zoveel om ons heen, dat we onderschatten wat de impact is, zeker na een onrustige periode. En als je dan een moment voor jezelf hebt, komt er altijd wel weer iets tussen of vind je het heel lastig om jezelf de rust te gunnen. Niet zeuren, gewoon doorgaan. Soms is dat ook de makkelijkste manier, omdat je dan niet echt naar jezelf hoeft te kijken. Want wat als je echt die rust neemt? Als je alle emoties de ruimte geeft? Wat komt er dan los?

Speciaal voor jou hebben we een mini vakantie ontwikkeld, namelijk een weekend retraite met de paarden. Een weekend helemaal voor JOU!

Omdat je het waard bent om echt even tijd voor jezelf te hebben.

We begeleiden jou liefdevol naar de beste versie van jezelf!

 

Hallo lief mens!

Wij zijn Katja en Ilaria. Samen met de paarden begeleiden we jou om echt vanuit je hart te gaan leven en om dicht bij je gevoel te komen.

We weten zelf hoe moeilijk het is om bij jezelf te blijven in een wereld die continu iets van je verlangt. Een wereld waarin je eigenlijk nooit goed genoeg bent, omdat er altijd nog wel iets te doen is.

Ons gemeenschappelijke thema is dat we vanuit passie en enthousiasme veel werken en veel geven en onszelf soms voorbij lopen daarin. We zien dit ondertussen van onszelf en kunnen er nu wel om lachen en dan bewuste keuzes maken. We stellen onszelf hierbij de vraag: brengt het ons plezier en gemak? Bij onze paarden Clever, Gladur en Toes komen we echt tot rust (en ook onze partners helpen ons hierbij).

Je eigen pad lopen is soms een hele uitdaging. Het wordt keer op keer een beetje makkelijker om bij jezelf te blijven.

We hopen je binnenkort te ontmoeten bij de paarden.

Liefs,

Katja & Ilaria

Als je je herkent in het volgende, is dit echt iets voor jou!

De afgelopen tijd was pittig. Je hebt niet echt tijd gehad om stil te staan bij wat er allemaal gebeurd is.

Er zijn zoveel dingen die nog “moeten”. Het voelt alsof je continu aan het rennen bent. Je hebt soms het gevoel dat je het alleen moet doen.

Je gaat met positieve moed vooruit, maar je hebt al heel lang heel veel rust, slaap en me-time tekort. Doorgaan is een overlevingsmechanisme dat je goed kent.

Je zit vol met emoties waar je je geen raad mee weet. Verdriet, angst, boosheid, leegte, dankbaarheid. Het is soms een emotionele rollercoaster. Je functioneert opzich prima, maar je weet ook dat er van alles zit waar je nog wat mee mag.

Als anderen vragen hoe het met je gaat hou je je sterk. Als jij inkakt, wie zorgt er dan voor jou?

Je zorgt graag voor anderen en probeert alle ballen hoog te houden. Stiekem wil je soms alle ballen gewoon naar beneden laten donderen en een heel weekend lang onder een dekentje liggen.

Dieren geven je altijd een goed gevoel. Alsof je helemaal goed bent zoals je bent. Soms neem je jezelf en het leven misschien wat te serieus. 

Je bent creatief, gevoelig en hebt ontzettend veel passie, maar je kan er nu gewoon even niet bij. Je zou graag meer mensen ontmoeten die echt met jou op één lijn zitten en waar je mee de diepte in kunt gaan. 

Je werkt aan jezelf, maar je hebt bijna geen tijd om alles te laten bezinken. Je komt thuis in een vol gezin en moet steeds weer “door”. 

Je wil weer genieten van de kleine dingetjes. Je weet dat er maar één ding belangrijk is: RUST.

Door met de paarden te werken, kom je meteen bij de kern.

Coaching en therapie met paarden is heel erg effectief. Je komt meteen bij de kern. Hoe komt dit nou? We werken met het natuurlijke gedrag van paarden. Paarden zijn namelijk prooi- en kuddedieren. Ze zijn onwijs gevoelig, wat ervoor zorgt dat ze kunnen overleven. In de kudde is er altijd één de leider, wat zorgt dat paarden goed in te zetten zijn voor persoonlijk leiderschap. Ze spiegelen moeiteloos je gedrag. Omdat paarden zo in het nu zijn, kun je ook met hen oefenen. Als jij NU iets anders doet, reageert een paard daar NU anders op.  Daarnaast komen ze je steunen als jij het echt even moeilijk hebt.

Het werken met paarden zorgt voor snelle inzichten en de verschillende oefeningen zorgen voor een diepere relatie met jezelf.

Hoe ziet de weekend retraite eruit?

Vrijdag

17:30 aankomst op de locatie

Yes! Het is zover. Het weekend gaat starten! We wachten tot de groep compleet is en ondertussen kun je alvast je spullen een plek geven. 

18:00 start met een heerlijke bbq!

Wat is er nou beter om een retraite mee te beginnen dan…. ETEN! We bedachten dat dit een goede start was om elkaar te leren kennen. Het mooie: je hoeft helemaal niks te doen!

20:00 start avondprogramma

Na het eten starten we met het programma. Wat we gaan doen vullen we intuïtief in, maar het is met als doel dat je echt even kunt landen en bij jezelf kunt komen. Rond 22:00 uur ronden we af en mag je doen waar je zin in hebt: nog even kletsen, lezen of gewoon naar bed. Vol met inzichten! 

Zaterdag

Ontbijten & op je gemak opstaan

Zaterdag wordt een magische dag, dat weten we nu al! Een van de belangrijkste dingen bij deze retraite is rust, dus je mag op je gemak opstaan en zelf kijken hoe je de ochtend indeelt. Je mag samen ontbijten, of alleen. Je mag binnen blijven, of naar buiten. Doe wat voor jou goed voelt.

10:00 uur start programma met de paarden

We gaan beginnen! Samen met de paarden hebben we een ochtendprogramma, waarbij we ook weer voelen wat de groep nodig heeft. Thema’s die we behandelen: werk-privé balans, rust, je plek innemen, relatie met anderen en jezelf, je eigen pad volgen. Je mag erop vertrouwen dat er precies voorbij komt wat je op dat moment nodig hebt. 

12:30 lunch

Na de sessies met de paarden staat een heerlijke lunch voor je klaar! Daarna heb je vrije tijd en mag je doen waar je zelf behoefte aan hebt.

13:30 – 15:00 Middagprogramma

We onderzoeken samen wat er na de ochtend aan bod mag komen. 

15:00 – 17:30 vrije middag!

Vul in zoals het voor jou goed voelt. Alles mag, niks moet. Aanrader: een plons in het zwembad. 

17:30 samen eten

We ontmoeten elkaar weer tijdens het eten.

18:30 avondprogramma thema Zelfliefde

We hebben een interessant programma voor je in petto rondom het thema zelfliefde. Wat we precies gaan doen is een verrassing!

Zondag

Ontbijten & op je gemak opstaan

We zijn niet van die vroege vogels…. Maar voel je vrij om alvast een rondje te wandelen, yoga te doen, een frisse duik te nemen of bij de paarden te gaan kijken. 

10:00 uur start programma met de paarden

’s Ochtends gaan we nog aan de slag met de paarden. Wie weet wat ze jou nog te vertellen hebben! 

12:30 lunch

Samen hebben we nog een afsluitende lunch en bespreken we alle inzichten van het weekend. Time flies! 

13:30 afsluiten met een fijne oefening

We sluiten de retraite af met de groep en nog een fijne meditatie die jou de laatste inzichten geeft die je nodig hebt. Helemaal rustig en vol nieuwe inzichten vertrek je vervolgens naar huis. Herinneringen om te koesteren! De komende tijd kan je er weer even tegenaan. 

 

SLAPEN

Slapen in de nieuwe bedden. Het zijn orthopedische, medische aanbevolen matrassen van Lana. De afdeklaag is afgewerkt met 1000gr/m2 zuiver scheerwol. 

Onderdeken, kussens en dekbedden zijn ook gemaakt  uit 100% zuivere schapenwol. Lekker warm in de winter en afkoelend in de zomer.

Je slaapt met met een andere deelnemer op een kamer. 

ETEN

Alle maaltijden worden voor ons verzorgd door Nathalie! We gaan voor simpel, puur en lekker. Er zit voor iedereen wat tussen.

De lunches bestaan uit heerlijke soep, boerenbrood en koude groenten. Al onze soepen zijn gemaakt met verse seizoensgroenten en bouillon zonder vlees, gluten en lactose.

Ook de diners zijn simpel maar lekker. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben, dan horen we het graag.

PROGRAMMA

Het programma vullen we intuïtief in, al hebben we natuurlijk wel een globaal plan gemaakt.

We geloven dat jullie als groep niet voor niks samenkomen. Jullie hebben iets te doen met elkaar! We stemmen het programma dan ook af op de thema’s die spelen in de groep. We zijn spiritueel en werken vanuit onze intuitie, maar we zijn ook nuchter en niet zweverig. We zullen zoveel mogelijk buiten proberen te doen bij lekker weer. We hebben een aantal mooie opdrachten binnen, gaan wandelen, doen meditaties, schrijfopdrachten en andere dingen om jezelf te leren kennen. 

CHILLEN

Je komt niet voor niks op deze retraite. Dat betekent: veel tijd om te chillen! Om alles te doen wat JIJ wil. Misschien wil je wandelen, lezen, kletsen, paarden knuffelen, helpen in de moestuin of SLAPEN (dutjes zijn altijd goed).

De retraite in een vogelvlucht: 

Dit is wat je moet weten als je een weekend met ons de hort op gaat:

Wat altijd aanwezig is, is tony chocolony caramel zeezout. Je mag Katja daar altijd voor wakker maken. Daarnaast staat Ilaria erom bekend dat ze ’s nachts vaak honger heeft dus er is sowieso altijd eten.

Het avondprogramma stopt om 22:00 uur, maar dit is vaak het tijdstip dat Ilaria de beste ideeen krijgt. Ze praat overdag ook al veel, maar dan is het helemaal erg. Als je bijna al ligt de slapen, ontwikkelt zij spontaan een nieuw business idee met alles erop en eraan. 

Het hele weekend is goed verzorgd, met alle maaltijden inclusief. Dat is maar goed ook, want Katja kan nog geen pannenkoek bakken. Ieder zijn talent ;). 

We weten hoe je leven opeens compleet op zijn kop kan staan. Katja haar beide ouders zijn overleden en ook Ilaria haar vader is helaas onlangs overleden. Dat maakt het desde belangrijker om dankbaar te zijn voor wat er NU kan. Daarnaast weten we ook hoe moeilijk en belangrijk het is om tijdens een onrustige periode bij jezelf te blijven.

Onze dieren zijn onze beste vrienden. Katja heeft haar 2 paarden Gladur en Clever, haar hondje Blitz en haar poes Nanja.  Ilaria haar paard heet Toes en deelt haar huis met drie katten. Dieren maken ons rustig en blij en we leren er super veel van, iedere dag weer!

Humor is altijd aanwezig, of we nou lachen of huilen. We geloven dat lachen heel belangrijk is, en vooral om onszelf niet te serieus te nemen.

Dit zijn wij ten voeten uit :).

Ps. Als je een kameel op je kamer wil, tijdens het weekend, kun je die bijboeken ;)).

Hoe anderen de coaching met de paarden ervaren:

Sinds mijn weekend weg bij Soulhorses lukt het mij weer om lekker lang te slapen. Vanmorgen werd ik om 8uur pas wakker, zo fijn!! Ik voel me een ander mens sinds dat weekend. Twee dagen me-time en rust hebben mij heel goed gedaan. Wat wil ik en heb ik nodig waren vragen die regelmatig gesteld werden door de coaches. Dat raakte mij zo! De opdrachten en de paardencoaching hebben mij een diepe heling gebracht. De paarden spiegelden mij dat ik me alleen, eenzaam en vaak verdrietig voelde. Dat zijn gevoelens uit mijn kindertijd en zaten mij nog regelmatig dwars als volwassenen. Op de laatste dag moesten we een liefdesbrief schrijven aan ons zelf en daarna voorlezen aan de groep. Nou ik brak volledig maar heb het gedaan. Ik ben trots op mezelf en neem afscheid van de gevoelens die ik als kind had. Dat was toen! Ik ga weer plezier maken in mijn leven en genieten van alles wat op mijn pad komt. Ik heb mijn rugzak geleegd bij de paarden en voel me herboren! Ik ben vrolijk en voel me verlicht. Die rugzak is af en ik ga weer leven!!

Stella

Normaal gesproken ben ik niet zo’n vroege vogel. Als het even kan blijf ik zo lang mogelijk in mijn bed liggen, maar dit weekend was dat anders. De prachtige locatie van Soulhorses lokte me tijdens de ochtendschemer al uit bed. Hier stond vroeg opstaan niet gelijk aan een overhaaste confrontatie met de dagelijkse sleur. Vroeg opstaan stond hier gelijk aan zo lang mogelijk genieten van de stilte, de natuur en de paarden (en het zwembad!). Het was een regenachtige ochtend in oktober, een dag waarop ik thuis in de stad misschien liever helemaal niet naar buiten zou zijn gegaan, maar de lichte energie van deze plek haalde het beste in me naar boven. De begeleiding van Katja en Ilaria sloot hier naadloos op aan. Met fijne gesprekken en liefdevolle meditaties creëerden ze een open en intieme sfeer in de groep. Daarnaast voelde ik me door hun gevoeligheid en rake observaties op een dieper level begrepen. Van tevoren had ik niet bedacht dat ik daarvoor naar deze retraite was gekomen, maar het bleek dat de aanmoediging om meer op mijn intuïtie te vertrouwen misschien wel precies was wat ik nodig had. De oefening met Toes, een van de paarden, onderstreepte dat nog eens. Zodra ik in mezelf geloofde, geloofde Toes ook in mij. Dat was een mooie les om het weekend mee af te sluiten. Thuis oefen ik in gedachten verder. Als ik merk dat mijn piekerende brein weer eens als een ongeleid paard aan het rondsnuffelen is, dan pak ik zelfverzekerd de teugels in handen om de onnodige gedachtes achter me te laten. Zo wordt het dagelijks leven stukje bij beetje wat lichter en straal ik elke dag ietsjes meer. Ik kijk er nu al naar uit om nog een keer terug te komen bij Katja, Ilaria en Soulhorses om hier verder in te groeien.

Marle

Zelfliefde

Het retraite gunde ik mezelf. Even weg uit het dagelijks leven en aandacht voor mezelf.

Alles is goed, alles mag er zijn, niets moet, gewoon mezelf zijn.

In een sfeervol met liefde gevulde warme harmonieuze omgeving kwam ik terecht. Ik voelde me ontzettend welkom.

Een groep verschillende mensen, met zoveel gelijkenissen. Met elkaar delen, huilen en lachen, openstaan om te leren.

Ik ben dankbaar dat het mogelijk was om deel te nemen aan dit weekend.

 liefs Chantal.

Chantal

Hoi lieve Katja en Ilaria,
Dank jullie wel voor het geweldige weekend wat ik met jullie en de andere deelnemers heb mogen ervaren op de prachtige locatie van Soulhorses te Lille.
Heerlijke minivakantie! Wat een verwennerij qua eten setting lang geleden dat ik zo in de watten gelegd ben.
Echte aanrader. Lachen, huilen, ervaren, heerlijk thuiskomen bij jezelf en terugkomen als herboren vol nieuwe mogelijkheden .
Wat een mooi en kundig team zijn jullie met zijn allen.
En meteen de week na thuiskomst vol vertrouwen grote stappen kunnen maken naar mijn droomleven!
Dank dank dank!
Keep up the good work!!!!

Monique

Na 2 jaar thuis zijn vanwege een burn-out met angsten was ik toe aan het eerste stapje om mijn wereld opnieuw wat groter te maken.  Ik schreef me in voor het retraiteweekend van The Clever Company op het domein van Soulhorses.  Tijdens dit weekend leerde ik het geweldige domein en zijn inwoners kennen.  Een plaats waar je gewoon wil zijn.  Ik zag een bijzonder mooi stukje natuur, ik ervaarde de kracht van de paarden die lang verborgen emoties blootlegde, ik kon genieten van heerlijke maaltijden en gezellige conversaties, ik had enorm veel respect voor de spontane, lieve en professionele begeleiding van Katja en Ilaria, maar meest van al voelde ik de rust. Rust die ik al 10 jaar kwijt was. Gewoon ‘zijn’ zonder verwachtingen, zonder ‘moeten’.  Ik heb mezelf een bijzonder mooi geschenk gegeven door me in te schrijven, het heeft mijn toekomst ongetwijfeld verbeterd en de herinnering, Katja en Ilaria zitten voor altijd in mijn hart.

Annick

Een heel weekend lang voor jezelf! Je hoeft niks te doen, alleen maar te zijn.

Reacties na de Retraite 😀

Praktische informatie

De Weekend Retraite bij de paarden vindt plaats op de prachtige locatie van Soulhorses in Gierle (België, net over de grens in Lille).

Je wordt op vrijdag verwacht rond 17:30 uur. Om 18 uur starten we met een heerlijke barbecue. Op zondag ronden we af na de lunch (rond 14:00 uur).

We werken met een groep van maximaal 8 personen, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. Zo kunnen we je altijd begeleiden in je proces, ook als je even vastloopt.

Voor de reservering van de weekend retraite werken we met een aanbetaling van €150 euro bij reservering. De rest mag je tot twee weken van te voren betalen. Pas na de aanbetaling is je plek verzekerd. In overleg is het mogelijk om in termijnen te betalen.

Neem zelf stevige schoenen mee voor bij de paarden en kleding die een beetje vies mag worden. Neem een aantal verschillende setjes mee en zorg voor laagjes, dan zit je altijd goed! Een eigen badhanddoek meenemen is ook handig en een bikini of zwempak ook, want er is een heerlijk zwembad waar we een frisse duik in mogen maken!

 

Inschrijven voor de weekend retraite bij de paarden

Laat je gegevens achter, dan nemen we sowieso even contact met je op om je te leren kennen. 

Bekijk de Algemene Voorwaarden.

<<< Ik heb liever eerst even persoonlijk contact >>>

Wanneer kom je naar de retraite?

Algemene Voorwaarden

Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden

1. Annulering van de Weekend Retraite
1.1 Annulering van deelname aan de Retraite kan alleen schriftelijk gedaan worden. Stuur hiervoor een e-mail naar katja@theclevercompany.nl.
1.2 Tot 30 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving kosteloos annuleren.
1.3 Tussen 29 en 15 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, waarbij de aanbetaling van €150 euro incl. btw in rekening wordt gebracht.
1.4 Binnen 14 dagen voor de geplande retraite datum kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, in welk geval 50% van het totaalbedrag voor de retraite in rekening wordt gebracht.
1.5 Indien de deelnemer ter plaatse, om welke reden dan ook, niet kan deelnemen aan de retraite, wordt het reeds betaalde totaalbedrag voor de retraite niet terugbetaald.
1.6 Bij onvoorziene omstandigheden, zoals een Corona Lockdown, waardoor we de grens niet meer over mogen naar België, wordt de retraite geannuleerd en / of verzet. In dat geval wordt het door de deelnemers reeds betaalde totaalbedrag terugbetaald of kan worden deelgenomen aan een volgende retraite.
1.7 The Clever Company behoudt zich het recht om de retraite te annuleren wegens onvoldoende deelnemers. In dat geval wordt de door de deelnemers reeds betaalde retraite terugbetaald.
1.8 Indien je zelf Corona krijgt, en je kunt daardoor niet deelnemen, krijg je bij een doktersverklaring of positieve Corona test het volledige bedrag terug.

Vragen over de weekend retraite met de paarden

Hoe is de locatie te bereiken?

Je bent welkom met de auto. Parkeren kan voor de deur. Ook met het openbaar vervoer kun je de locatie bereiken. 

Mocht je geen vervoer hebben, maar wel heel graag meewillen, laat het ons dan weten, dan kunnen we je misschien ergens oppikken. 

Met hoeveel mensen slaap ik op één kamer?

Je slaapt met maximaal nog één andere persoon op een kamer. Indien je daar vragen over hebt, horen we het graag!

Kan ik samen met een vriendin, mijn partner of mijn moeder / dochter komen?

Ja hoor, van harte welkom samen. Het is juist heel mooi om dit samen te doen. Je leert elkaar nog beter kennen.

Ik ben helaas allergisch, kan ik dan toch meedoen?
Wat vervelend zeg! Dat ligt een beetje aan je eigen allergie. Waar ben je precies allergisch voor? We werken in principe buiten, dus er is geen hooi- en of stro in de buurt. Zullen we het er even over hebben? Dan kunnen we samen even naar je situatie kijken. Neem even contact op door te bellen of te mailen.
Ik wil wel, maar ik twijfel nog.

Geen probleem! Neem even contact op, dan bellen we kort om te kijken of dit bij je past.

Hoe werkt de betaling?

We werken met een aanbetaling van €150 euro. Die betaal je meteen als je je aanmeldt. De rest van het bedrag mag je tot 2 weken voor aanvang voldoen. 

Ik ben bang voor paarden, wat nu?
Je bent niet de enige! Er komen veel mensen in therapie of naar de workshops die eigenlijk bang zijn voor paarden. Wat maakt dat je bang bent? Het beste is om eens te komen ervaren. Je zult zien dat je angst wijze lessen met zich meebrengen.
Ik heb dieetwensen of een allergie, wat nu?

Geen probleem! We horen graag wat je wel en niet mag. We kijken of we een alternatief kunnen vinden, en desnoods vragen we of je bijvoorbeeld je eigen brood of crackers kunt meenemen. Hier vinden we wel wat voor :). 

Wat moet ik allemaal meenemen?

Neem voldoende kleding mee. Als we met de paarden werken, bestaat de kans dat kleding vies wordt. We raden aan om met laagjes te werken. Zorg vooral voor kleding die lekker zit! Grote kans dat je de helft van de dag gewoon in je joggingpak loopt ;). Neem ook badkleding en een badhandoek mee, want er is een zwembad. Zorg daarnaast voor dichte schoenen voor de veiligheid bij de paarden. Belangrijk! Op teenslippers mag je de oefeningen bij de paarden namelijk niet meedoen. Een paard op je teen is niet echt een succes, dat kun je je vast voorstellen.

Neem verder mee waar je blij van wordt: boeken, tijdschriften, een notitieblok… Dit kun je zelf beter invullen dan wij :).

Verder hoef je alleen de beste versie van jezelf mee te nemen!

Hoe zit het als ik onverwachts niet kan?

Daarvoor gelden de volgende voorwaarden:

1. Annulering van de Weekend Retraite
1.1 Annulering van deelname aan de Retraite kan alleen schriftelijk gedaan worden. Stuur hiervoor een e-mail naar katja@theclevercompany.nl.
1.2 Tot 30 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving kosteloos annuleren.
1.3 Tussen 29 en 15 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, waarbij de aanbetaling van €150 euro incl. btw in rekening wordt gebracht.
1.4 Binnen 14 dagen voor de geplande retraite datum kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, in welk geval 50% van het totaalbedrag voor de retraite in rekening wordt gebracht.
1.5 Indien de deelnemer ter plaatse, om welke reden dan ook, niet kan deelnemen aan de retraite, wordt het reeds betaalde totaalbedrag voor de retraite niet terugbetaald.
1.6 Bij onvoorziene omstandigheden, zoals een tweede Corona Lockdown, waardoor we de grens niet meer over mogen naar België, wordt de retraite geannuleerd en / of verzet. In dat geval wordt het door de deelnemers reeds betaalde totaalbedrag terugbetaald of kan worden deelgenomen aan een volgende retraite.
1.7 The Clever Company behoudt zich het recht om de retraite te annuleren wegens onvoldoende deelnemers. In dat geval wordt de door de deelnemers reeds betaalde retraite terugbetaald.
1.8 Indien je zelf Corona krijgt, en je kunt daardoor niet deelnemen, krijg je bij een doktersverklaring of positieve Corona test het volledige bedrag terug.