fbpx

Ouder kind workshop op d’n boerderie

Workshop voor ouder en kind bij de paarden

bewuste aandacht voor elkaar, versterk jullie band

Workshop in groepsverband met maximaal 6 ouder-kind koppels

zondag 20 december of maandag 21 december 2020

Samen knuffelen met de dieren en elkaar beter leren kennen!

De band tussen ouder en kind is ontzettend bijzonder!

Samen kun je ontzettend veel van elkaar leren. Maar hoe vaak vliegen weken niet voorbij zonder dat we het doorhebben? Zonder echte en oprechte aandacht voor elkaar? Wanneer hebben jullie voor het laatst echt tijd voor elkaar gehad? En hoe ga je om als één van jullie bijvoorbeeld even niet zo lekker in zijn of haar vel zit? Hoe kun je elkaar beter begrijpen? Beter met elkaar communiceren? Wat heeft de ander eigenlijk nodig? En hoe merk je dat? Wat heb je zelf eigenlijk nodig?

Wil je iets leuks en leerzaams doen met je kind? Tijdens de workshop bij de paarden draait het om oprechte aandacht voor elkaar. Je versterkt de verbinding en komt erachter wat je echt van elkaar nodig hebt. Wat kunnen jullie van elkaar leren?

Hallo lieve mama, papa & kind,

Wij zijn Katja en Kristi. Samen met de paarden en onze andere dieren begeleiden we jou om echt vanuit je hart te gaan leven en om dicht bij je gevoel te komen.

Wij zijn zelf hooggevoelig. Het snel overprikkeld en overweldigend raken door alle emoties en energieën om ons heen herkennen we dus. Dit zien we ook bij veel kinderen om ons heen. Doordat we in de natuur en bij de dieren waren, konden we deze prikkels helemaal los laten. Daar voelen we ons het allerbeste. 

De huidige maatschappij bestaat voortdurend uit prikkels. De mate van prikkels in de samenleving wordt steeds groter. We gunnen het jou om samen met je kind te ontspannen en leuke dingen te doen samen met de dieren en in de natuur!

We hopen jullie binnenkort te ontmoeten op de boerderij!

Liefs,

Katja & Kristi

Wil je de band met je kind versterken? Als je je hierin herkent, is de workshop iets voor jullie!

Jullie hebben een ingrijpende periode achter de rug. Je kunt wel even een moment voor jullie samen gebruiken!
Als ouder wil je graag de verbinding met je kind versterken. Je vraagt je regelmatig af wat er allemaal in het hoofd van je kind gebeurt en zou hem of haar nog veel beter willen leren kennen.
Jij als ouder zit soms niet lekker in je vel omdat je alle ballen hoog wil houden. Je kind heeft het ook lastig met zijn ontwikkeling, bijvoorbeeld op school of met vriendjes / vriendinnetjes. De prestatiedruk is best hoog voor jullie beide.
Jullie hebben allebei veel last van prikkels. Jullie spiegelen elkaar. Je herkent dat je veel in je hoofd bent en ziet dit ook bij je kind. Je weet hoe belangrijk rust voor jullie is, maar soms vind je het moeilijk om dit ook echt te nemen.
Je herkent bij je kind dat hij of zij stiekem wel eens wat onzeker is. Je wil hem dan graag helpen, maar weet niet goed hoe. Stiekem herken je ook wel bij jezelf dat je je soms nog wat steviger zou willen voelen.
Je hebt behoefte aan luchtigheid in je leven. Je beseft ook dat je kind zich veel te vaak druk maakt. Jullie mogen wel wat meer SPELEN! En nu even echt een momentje voor elkaar hebben.

Door met de paarden te werken, kom je meteen bij de kern.

Coaching en therapie met paarden is heel erg effectief. Je komt meteen bij de kern. Hoe komt dit nou? We werken met het natuurlijke gedrag van paarden. Paarden zijn namelijk prooi- en kuddedieren. Ze zijn onwijs gevoelig, wat ervoor zorgt dat ze kunnen overleven. In de kudde is er altijd één de leider, wat zorgt dat paarden goed in te zetten zijn voor persoonlijk leiderschap. Ze spiegelen moeiteloos je gedrag. Omdat paarden zo in het nu zijn, kun je ook met hen oefenen. Als jij NU iets anders doet, reageert een paard daar NU anders op.  Daarnaast komen ze je steunen als jij het echt even moeilijk hebt.

Het werken met paarden zorgt voor snelle inzichten en de verschillende oefeningen kunnen ervoor zorgen dat de relatie tussen jou en je kind versterkt.

Wat we gaan doen tijdens de dag…

Samen aan de slag met de paarden

We gaan we aan de slag met diverse oefeningen met de paarden.

Hoe reageert het paard op jou en je kind? Hoe is de taakverdeling als jullie samen een oefening moeten doen? Hoe is het voor jou als ouder om je kind zelf een oefening met het paard te laten doen? En hoe is dat voor je kind?

We gaan samen spelenderwijs onderzoeken hoe jullie allebei meer vanuit je kracht kunnen leven. De oefeningen zorgen voor inzicht in elkaars gedrag en voor een super mooie verbinding.

Mindfulness en knuffelen met de koeien en kalfjes

Koeien zijn net als paarden heel intuïtief en gevoelig, wist je dat? We gaan samen aan de slag bij de koeien. We doen een mindfulness oefening tussen de koeien. We kunnen namelijk veel van hen leren! Zij zijn van nature heel relaxt. En dan natuurlijk ook… knuffelen met de kalfjes! Hoe leuk is dat!? 

Wist je dat koeien een lichaamstemperatuur hebben die iets hoger is dan die van mensen en een hartslag hebben die iets lager is dan die van ons? Hierdoor bevordert dit het gevoel van ontspanning bij knuffelen.

En wist je trouwens dat een koe bijna ieder jaar een kalfje krijgt? Dat iedere koe een uniek vlekkenpatroon heeft? Dat een koe vier magen heeft? 

Deze dag leer je ook alles over koeien en over de boerderij! 

Over de boerderij

De workshop vindt plaats op de boerderij van Kristi. Kristi vertelt over de boerderij:

“Ik ben opgeroeid tussen de koeien. Als klein meisje ging ik mee met papa de koeien melken of met mama de kalfjes verzorgen. Vanaf mijn vierde mocht ik meedoen aan de kalverenkeuring. Een keuring die ontstaan is voor boeren kinderen die in de zomervakantie niet op vakantie konden door de boerderij. Een keuring die voor veel kinderen voor veel plezier zorgde. En dan was het meedoen niet het leukste, maar het moment dat je kalfje lekker ging liggen in het stro en je dan lekker kon gaan knuffelen met het kalfje. Na het knuffelen was ik altijd helemaal ontspannen. Nu ben ik bestuurslid bij de kalverenkeuring Peel en Maas en organiseer ik deze onvergetelijke dag voor de volgende generaties. Zelf ben ik nu helaas te oud voor de kalverenkeuring. Daarom ben ik nu een keer per jaar te vinden op de koeienkeuring. Een passie die ik samen met mijn vader deel.

Naast koeien ben ik ook nog opgegroeid met vele andere dieren; honden, katten, konijnen, vogels, schapen en ook paarden. Mijn zus kreeg voor haar communie een eigen pony: Marco. Ik was toen twee jaar oud en helemaal verliefd op hem. Als mijn zus aan het rijden was, zat ik naast de bak te wachten totdat ze klaar was. Ik mocht namelijk het laatste rondje zelf uitstappen. Toen mijn zus te groot werd voor Marco, mocht ik op Marco gaan rijden. Een droom die uit kwam! Na een aantal jaar werd Marco ook voor mij te klein. Het was ook tijd om voor Marco met pensioen te gaan. Inmiddels is Marco namelijk al 40 jaar!”

Hoe een andere moeder het ervaarde:

Samen spelen, leren en plezier maken met de paarden!

Hoe anderen de coaching met paarden ervaren:

Voor de 3e keer in twee jaar tijd werd door school voorgesteld onze zoon deel te laten nemen aan een weerbaarheidtraining. Ik vroeg me af of de 3e keer dezelfde cursus wel het gewenste resultaat zou op leveren?
We besloten het anders aan te pakken en zochten contact met Katja.
Na een eerste gesprek waren onze zoon en ik er van overtuigd dat dit (spiegelen met paarden, coaching met paarden?) wel kon werken en we gingen aan de slag. Iedere les begint met een gesprekje waarin de week word doorgenomen en ontstaat er een doel om concreet mee aan de slag te gaan. Al in de eerste 10 minuten werken met Gladur werd het onze zoon duidelijk dat zijn houding naar anderen niet het gewenste resultaat op levert. Gladur leert hem stevig te gaan staan, een stabiele ademhaling en te focussen op zijn doel. Ook zelf verantwoording nemen voor je afspraken en taken werd hem op een leuke en fijne manier geleerd. Wij ouders zien dat onze zoon de geleerde vaardigheden in praktijk kan brengen en hebben geleerd dat hij de verantwoordelijkheid aan kan, ook al heeft hij iets nog nooit gedaan of heeft hij echt geen zin om het zelf te doen. We zien het zelfinzicht en zelfvertrouwen in hem groeien. Wat zijn we trots op hem!
Eefke, moeder

In de kerstvakantie hebben mijn 8 jarige dochter en ik de ouder/kindworkshop bij Katja gedaan, als onderdeel van ons weekendje qualitytime. Het was heel bijzonder hoe we samen tot bepaalde inzichten zijn gekomen. Daarnaast was mijn dochter eindelijk van haar buikpijn af door ontspannen en met ogen dicht op Gladur te rijden, meegaand in zijn ritme. Met de inzichten zijn we thuis aan de slag gegaan en proberen we voort te zetten.
Wat zijn paarden toch bijzondere dieren en Katja was een fijne, rustige coach waardoor ze ons vertrouwen snel had veroverd. Het is jammer dat we zo ver weg wonen anders was een Groepstraject voor kinderen zeker iets voor mijn dochter geweest.
Dank je wel Katja en Gladur, en natuurlijk Blitz!🐶💞
Liefs Noeki & Tessa

Moeder

Mijn collega en ik, beide werkzaam in het basisonderwijs, hebben samen bij the clever company mogen ervaren wat je kunt bereiken en ervaren in het werken met de paarden. Door enkele oefeningen zijn we ons bewust geworden van eigen gedrag, denkpatronen en voorkeurssystemen. Het was een hele fijne ervaring, die voor veel leerlingen zeker ook zinvol kan zijn. Dankjewel Gladur en Katja voor deze wijze les! 🐴🐶

Lerares Basisonderwijs

Ik zocht voor mijn dochter een specialist in zowel (uitzonderlijk) hoogbegaafdheid, als op het gebied van traumaverwerking. In mijn zoektocht kwam ik per toeval terecht op de site van Katja. Tijdens het kennismakingsgesprek viel direct op dat Katja vanuit respect en verbinding met mijn dochter sprak. Een eerste sessie met Gladur volgde, waarin een aantal executieve vaardigheden werden aangepakt. Een zeer confronterende sessie, maar door de afwisseling tussen diepgang en humor op gepaste momenten, wilde mijn dochter graag terugkomen! Ook Clever wist met een simpele handeling een levensles te bieden, waar geen gesprek met een hulpverlener in een kamertje tegenop kan. Beide paarden prikken direct door sociaal gewenst gedrag heen en reageren op haar ware gevoel. Hierdoor zie ik mijn dochter iedere keer dichter bij zichzelf komen.

Moeder

Praktische informatie

De ouder-kind workshop is een groepsworkshop. De kinderen kunnen lekker met andere kinderen spelen en ook jij als ouder kun je ervaringen delen met andere ouders. Onze ervaring is dat er veel herkenning is onderling en dat iedereen veel leert van elkaar. We werken met maximaal 6 ouder-kind koppels. Er zijn groepsoefeningen met de paarden die je als koppel doet, en er zijn ook oefeningen die echt individueel met het kind en het paard zijn. We wisselen af en kijken wat er nodig is in de groep. 

De workshop voor ouder & kind bij de paarden vindt plaats in Weert:

Geuzendijk 19

6002 TA Weert

Je bent van harte welkom op zondag 20 december 2020 of op maandag 21 december. De dag duurt van 10:00 tot 15:00 uur.

Je wordt helemaal ontzorgt en je hoeft niks te doen! Lunch is aanwezig, inclusief eigengemaakte melk en yoghurt van de koeien! We lunchen ook in de stal van de koeien! Die kans krijg je natuurlijk maar één keer. 

Belangrijk: corona maatregelen

Uiteraard volgen wij de maatregelen van de overheid. De maatregelen veranderen zo snel, dat het soms bijna niet bij te houden is. We kunnen ook niet inschatten hoe het over een paar weken gaat zijn. We proberen positief te blijven denken. 

Je kunt je vrijblijvend inschrijven voor de workshop zonder risico. Dat betekent dat je pas hoeft te betalen als de workshop ook echt door kan gaan. We snappen dat je afwachtend bent, maar als je graag mee wil doen, laat het dan gewoon weten, dan zetten we je op de lijst. We kijken tegen die tijd dan of de workshop kan doorgaan of dat we hem moeten verplaatsen. 

Inschrijven voor de ouder – kind workshop op d’n boerderie bij de paarden

Bekijk de Algemene Voorwaarden.

<<< Ik heb liever eerst even persoonlijk contact >>>

Wanneer kom je naar de ouder-kind workshop?

Algemene Voorwaarden

5 + 15 =

Vragen over de workshops met de paarden

Hoe is de locatie te bereiken?
Je bent welkom met de auto. Parkeren kan voor de deur. Ook met het openbaar vervoer kun je de locatie bereiken. Kijk op https://www.9292.nl/.
Hoe oud mag mijn kind zijn?
Je bent welkom met jouw kind, als hij of zij in ieder geval 7 jaar is. Verder maakt het ons niet uit. Als jullie een goed gevoel hebben bij de workshop, zijn jullie van harte welkom.
Ik ben helaas allergisch, kan ik dan toch meedoen?
Wat vervelend zeg! Dat ligt een beetje aan je eigen allergie. Waar ben je precies allergisch voor? We werken in principe buiten, dus er is geen hooi- en of stro in de buurt. Zullen we het er even over hebben? Dan kunnen we samen even naar je situatie kijken. Neem even contact op door te bellen of te mailen.
Hoe werkt de betaling?

Je krijgt van te voren een factuur. Pas als je het bedrag hebt overgemaakt, is je inschrijving officieel.

Ik ben bang voor paarden, wat nu?
Je bent niet de enige! Er komen veel mensen in therapie of naar de workshops die eigenlijk bang zijn voor paarden. Wat maakt dat je bang bent? Het beste is om eens te komen ervaren. Je zult zien dat je angst wijze lessen met zich meebrengen.