fbpx

Business Retraite met de paarden

Vanuit rust & nieuwe inspiratie doorbreken met je bedrijf naar het volgende level.

28-29-30 juni 2024

Business Retraite met de paarden

Vanuit rust & nieuwe inspiratie doorbreken met je bedrijf naar het volgende level.

28-29-30 juni 2024

Een weekend lang vanuit flow werken aan jezelf en je onderneming.

Een weekend om stil te staan bij waar je staat en plannen te maken voor je bedrijf, op een liefdevolle manier die bij jou past. Een combinatie van coaching met de hulp van paarden en marketing om jouw zichtbaarheid te vergroten en om knopen door te hakken! 

Eindelijk tijd om stil te staan bij wat de volgende stappen zijn voor je onderneming!

Het opbouwen en uitbouwen van je bedrijf brengt iedere keer weer nieuwe hobbels met zich mee. Iedere fase heeft zijn uitdagingen en zorgt voor “groeipijn”. Hoe kom je naar het volgende niveau? Welke nieuwe stappen zijn daarvoor nodig? Welke shift mag er in jou gemaakt worden? Welke overtuigingen mogen er opgeruimd worden? En wat is er nodig op het gebied van marketing? 

Naast je bedrijf heb je ook nog een leven. Een gezin, waar je tijd aan wil besteden. Misschien nog ouders, waar iets mee aan de hand is. Andere dingen die aandacht vragen. Waarschijnlijk herken je dat de weken voorbij vliegen en dat je amper tijd hebt om stil te staan. Hoe combineer je werk én privé, zeker als je weer doorbreekt naar dat volgende niveau? 

Speciaal voor jou hebben we de Business Retraite met de paarden opgezet, een inspirerend weekend om door te pakken met je bedrijf én om aan jezelf te werken. De bonus: RUST! 

We begeleiden je graag naar de volgende stap in je bedrijf!

Hallo lief mens!

Wij, Ilaria en Katja, weten wat voor uitdagingen het met zich meebrengt om een eigen bedrijf te hebben. Je wordt continu weer uitgedaagd in je eigen proces en om te doen wat nodig is, om bij de volgende stap te komen.

De afgelopen jaren hebben we elkaar urenlang aan de telefoon gehad om te sparren over onze bedrijven. Ondernemen gaat met vallen en opstaan. Onze bedrijven zijn niet alleen ontzettend gegroeid, maar ook wij als mens.

Katja kijkt moeiteloos door patronen heen, en Ilaria weet precies hoe je marketing inzet, zichtbaarheid vergroot en tot een volgende stap komt.

We hebben samen al honderden mensen mogen begeleiden vanuit onze eigen bedrijven, met zichzelf en met hun bedrijf. 

Wij geloven dat je zichtbaar wordt van binnen naar buiten.  Het ondernemerschap is de meest persoonlijke reis die er is. Daarom werken we dit weekend aan jezelf én aan next level marketing! 

We onderzoeken graag wat de volgende stap voor jouw bedrijf is.

Liefs,

Ilaria & Katja

Dit weekend is…

Voor jou, als je al een lopende onderneming hebt. Je bent eraan toe om verder op te schalen, maar wat is de beste manier? 

Voor jou, als je wel weet hoe marketing werkt, en het je ook al wel wat oplevert, maar je niet weet hoe je verder komt in de volgende stap. Wat is nou wijsheid? Moet je het oude loslaten of daar juist op doorpakken? Je wil graag dat iemand even met je meekijkt. De stappen alleen zetten is soms best spannend.

Voor jou, als je tegen een omzetplafond aan zit. Tijd is voor jou het meest kostbaar. Je wil niet meer gaan werken, maar slimmer, maar toch betrap je jezelf erop dat je nu regelmatig nog avonden werkt en een beetje in het weekend.

Voor jou, als je een nieuw aanbod wil lanceren, maar je daar nog geen goed plan voor hebt.

Voor jou, als je groeit, maar je voor je gevoel nog veel meer uit jezelf kunt halen

Voor jou, als je jezelf nog regelmatig klein maakt omdat je je “te weinig” of juist “teveel” voelt, wat zijn uitwerking heeft op je bedrijf. 

Voor jou, als een gebrek aan focus je nog wel eens tegenhoudt om te doen wat nodig is. Je hebt het druk, en daardoor schieten sommige dingen er bij in. Je hebt verschillende ideeën die je graag wil uitwerken, maar welke kies je?

Voor jou, als je nog meer vanuit gemak en plezier wil ondernemen, waarbij er ook genoeg rust en tijd is voor jou én je gezin. Balans… Behoorlijk lastig soms!

Voor jou, als je al veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan hebt, maar er toch af en toe een diepe overtuiging naar boven komt die je niet meer dient, maar waarvan je niet weet hoe je hem kunt transformeren. 

Voor jou, als je voelt dat je bedrijf nog veel groter mag worden, en je daar stapje voor stapje naartoe wil groeien door te ondernemen vanuit je intuïtie. 

Voor jou, als je voelt dat er op een diepere laag dingen mogen worden opgeruimd, zodat je daarmee ook een nieuwe stap kunt nemen met je bedrijf.

Door met de paarden te werken, kom je meteen bij de kern.

Coaching en therapie met paarden is heel erg effectief. Je komt meteen bij de kern. Hoe komt dit nou? We werken met het natuurlijke gedrag van paarden. Paarden zijn namelijk prooi- en kuddedieren. Ze zijn onwijs gevoelig, wat ervoor zorgt dat ze kunnen overleven. In de kudde is er altijd één de leider, wat zorgt dat paarden goed in te zetten zijn voor persoonlijk leiderschap. Ze spiegelen moeiteloos je gedrag. Omdat paarden zo in het nu zijn, kun je ook met hen oefenen. Als jij NU iets anders doet, reageert een paard daar NU anders op.  Daarnaast komen ze je steunen als jij het echt even moeilijk hebt.

Het werken met paarden zorgt voor snelle inzichten en de verschillende oefeningen zorgen voor een diepere relatie met jezelf.

Tijdens het weekend ga je verschillende soorten sessies en oefeningen ervaren met de paarden, zowel met vaste opdracht, als zonder opdracht en volledig vanuit intuïtie. Paarden reageren altijd op jou. 

Jij bent je bedrijf! Wat er gebeurt als jij met de paarden in de bak staat, dat gebeurt ook in jouw dagelijks leven en in je onderneming. 

Hoe ziet de weekend retraite eruit?

Vrijdag

17:30 aankomst op de locatie

Yes! Het is zover. Het weekend gaat starten! We wachten tot de groep compleet is en ondertussen kun je alvast je spullen een plek geven. 

18:00 start met een heerlijke bbq!

Wat is er nou beter om een retraite mee te beginnen dan…. ETEN! We bedachten dat dit een goede start was om elkaar te leren kennen. Het mooie: je hoeft helemaal niks te doen!

20:00 start avondprogramma voor je bedrijf

Na het eten starten we met het programma. We staan stil bij jou en je bedrijf maken. Wat we precies doen vullen we intuïtief in. Rond 22:00 uur ronden we af en mag je doen waar je zin in hebt: nog even kletsen, lezen of gewoon naar bed. Vol met inzichten! 

Zaterdag

Ontbijten & op je gemak opstaan

Zaterdag wordt een magische dag, dat weten we nu al! Een van de belangrijkste dingen bij deze retraite is rust, dus je mag op je gemak opstaan en zelf kijken hoe je de ochtend indeelt. Je mag samen ontbijten, of alleen. Je mag binnen blijven, of naar buiten. Doe wat voor jou goed voelt.

10:00 uur start programma met de paarden

We gaan beginnen! Samen met de paarden hebben we een ochtendprogramma, waarbij we ook weer voelen wat de groep nodig heeft. Thema’s die we behandelen: werk-privé balans, rust, je plek innemen, zichtbaarheid, je bedrijf opschalen, voor jezelf gaan staan, meer cliënten aantrekken, money mindset etc. Je mag erop vertrouwen dat er precies voorbij komt wat je op dat moment nodig hebt. 

12:30 Lunch

Na de sessies met de paarden staat een heerlijke lunch voor je klaar! 

13:30 – 17:30 Marketing voor je bedrijf

‘s Middags gaan we aan de gang met je bedrijf. Dit blok gaan we het hebben over marketing, zichtbaarheid en opschalen. Er is veel ruimte voor jou persoonlijk. Het is geen saaie marketingtraining met allemaal informatie die je al weet, maar een training vol praktijkverhalen en vol live coaching voor jouw bedrijf. 

17:30 Diner

We ontmoeten elkaar weer tijdens het eten.

18:30 intuïtief avondprogramma & vrije avond 

Rust is de bonus dit weekend en vanuit rust ontstaan de beste ideeën! Misschien wil je verder uitwerken wat de plannen worden voor je bedrijf (we ondersteunen je graag!), of wil je buiten chillen bij een vuurtje, neem je een plons in het zwembad of zoek je een plek alleen met een boek. Allemaal goed!

Zondag

Ontbijten & op je gemak opstaan

We zijn niet van die vroege vogels…. Maar voel je vrij om alvast een rondje te wandelen, yoga te doen, inzichtopdrachten voor je bedrijf te maken, een frisse duik te nemen of bij de paarden te gaan kijken. 

10:00 uur start programma met de paarden

’s Ochtends gaan we aan de slag met de paarden, om door te pakken op wat er gisteren aangestipt is. Wat mag je nog loslaten? Hoe kun je nog steviger in je bedrijf gaan staan? Wat is er nodig voor meer balans? 

12:30 lunch

Samen hebben we nog een afsluitende lunch en bespreken we alle inzichten van het weekend. Time flies! 

13:30 afsluiten met een fijne oefening

We sluiten de retraite af met de groep en nog een fijne meditatie die jou de laatste inzichten geeft die je nodig hebt voor jezelf en je bedrijf. Helemaal rustig en vol nieuwe inzichten vertrek je vervolgens naar huis. Herinneringen om te koesteren! De komende tijd kan je er weer even tegenaan en weet je waar je aan kunt werken voor je bedrijf. 

SLAPEN

Slapen in de nieuwe bedden. Het zijn orthopedische, medische aanbevolen matrassen van Lana. De afdeklaag is afgewerkt met 1000gr/m2 zuiver scheerwol. 

Onderdeken, kussens en dekbedden zijn ook gemaakt  uit 100% zuivere schapenwol. Lekker warm in de winter en afkoelend in de zomer.

Je slaapt met met een andere deelnemer op een kamer. 

ETEN

Alle maaltijden worden voor ons verzorgd door Nathalie! We gaan voor simpel, puur en lekker. Er zit voor iedereen wat tussen.

De lunches bestaan uit heerlijke soep, boerenbrood en koude groenten. Al onze soepen zijn gemaakt met verse seizoensgroenten en bouillon zonder vlees, gluten en lactose.

Mocht je dieetwensen of allergieën hebben, dan horen we het graag.

BUSINESS

Wat is er echt nodig voor je bedrijf? Wat houdt je nu nog tegen? Wat heb je nodig, als je echt verder voelt? En hoe vertaal je dat praktisch in een actieplan?

We nemen je mee naar binnen, zodat je kunt voelen wat daar zit. Als je dat weet, ondersteunen we je om het naar buiten te brengen op een manier die bij jou past. Dit weekend ligt de focus vooral op JOU als de kern van je bedrijf. Ieder volgend level met je bedrijf zorgt namelijk ook weer voor een nieuwe groeistap voor jezelf. Je zit jezelf altijd in de weg! Oefeningen bij de paarden, strategie en praktijkverhalen brengen je naar een actieplan voor je bedrijf.

RELAXEN

De bonus van dit weekend: RUST! Daar bouwen we graag ook ruimte voor in. De locatie brengt je vanzelfsprekend al tot rust. Je bent er echt even helemaal uit. De inzichten van je bedrijf krijgen vaak meer vorm tijdens een periode van rust. Misschien wil je wandelen, lezen, kletsen, paarden knuffelen, helpen in de moestuin of SLAPEN (dutjes zijn altijd goed).

De retraite in een vogelvlucht: 

Dit is wat je moet weten als je een weekend met ons de hort op gaat:

Katja houdt heel erg van structuur en bij Ilaria is het altijd een chaos. Katja is van de lijstjes en houdt van opruimen. Als Ilaria gaat logeren bij Katja, trekt ze haar weekendtas open en lijkt het binnen een paar minuten alsof er een bom ontploft is. 

Katja houdt niet van schrijven. Ze schrijft maar weinig van haar social media berichten zelf. Dit besteed ze uit aan…. Ilaria. Daarentegen is Katja heel goed is onderhandelen. Ilaria durft dat niet goed.

We zijn allebei doorzetters. Soms een beetje teveel. We werken veel en soms mag dat best een beetje minder. Het voordeel hiervan is dat we in korte tijd veel voor elkaar krijgen en daar zijn we dan ook wel weer trots op. 

We komen allebei uit een ondernemersgezin. Ilaria haar ouders hadden een Italiaans restaurant. De ouders van Katja een garagebedrijf. Ondernemersvaardigheden zijn ons met de paplepel ingegoten. 

Onze dieren zijn onze beste vrienden. Katja heeft haar 2 paarden Gladur en Clever, haar muildier Mila, haar hondje Blitz en haar poes Nanja.  Ilaria haar paard heet Toes en deelt haar huis met drie katten. Dieren maken ons rustig en blij en we leren er super veel van, iedere dag weer!

Humor is altijd aanwezig, of we nou lachen of huilen. We geloven dat lachen heel belangrijk is, en vooral om onszelf niet te serieus te nemen.

Dit zijn wij ten voeten uit :).

Ps. Als je een kameel op je kamer wil, tijdens het weekend, kun je die bijboeken ;)).

Hoe anderen de coaching met de paarden ervaren:

Bussiness retraite gevolgd bij Ilaria en Katja. Voelde als een retraite. Ontspannend en toch aan het werk. Leuke sfeer, fijne, soms wat confronterende begeleiding. Maar ik ben er nu klaar voor om echt de actie in de gaan om mijn bedrijf te gaan ontplooien. Top.
Aanvullend nog; prachtige en rustige omgeving.
Bedankt nogmaals voor het goede en fijne 🙏😘weekend

Evelien

Sinds mijn weekend weg bij Soulhorses lukt het mij weer om lekker lang te slapen. Vanmorgen werd ik om 8uur pas wakker, zo fijn!! Ik voel me een ander mens sinds dat weekend. Twee dagen me-time en rust hebben mij heel goed gedaan. Wat wil ik en heb ik nodig waren vragen die regelmatig gesteld werden door de coaches. Dat raakte mij zo! De opdrachten en de paardencoaching hebben mij een diepe heling gebracht. De paarden spiegelden mij dat ik me alleen, eenzaam en vaak verdrietig voelde. Dat zijn gevoelens uit mijn kindertijd en zaten mij nog regelmatig dwars als volwassenen. Op de laatste dag moesten we een liefdesbrief schrijven aan ons zelf en daarna voorlezen aan de groep. Nou ik brak volledig maar heb het gedaan. Ik ben trots op mezelf en neem afscheid van de gevoelens die ik als kind had. Dat was toen! Ik ga weer plezier maken in mijn leven en genieten van alles wat op mijn pad komt. Ik heb mijn rugzak geleegd bij de paarden en voel me herboren! Ik ben vrolijk en voel me verlicht. Die rugzak is af en ik ga weer leven!!

Stella

Normaal gesproken ben ik niet zo’n vroege vogel. Als het even kan blijf ik zo lang mogelijk in mijn bed liggen, maar dit weekend was dat anders. De prachtige locatie van Soulhorses lokte me tijdens de ochtendschemer al uit bed. Hier stond vroeg opstaan niet gelijk aan een overhaaste confrontatie met de dagelijkse sleur. Vroeg opstaan stond hier gelijk aan zo lang mogelijk genieten van de stilte, de natuur en de paarden (en het zwembad!). Het was een regenachtige ochtend in oktober, een dag waarop ik thuis in de stad misschien liever helemaal niet naar buiten zou zijn gegaan, maar de lichte energie van deze plek haalde het beste in me naar boven. De begeleiding van Katja en Ilaria sloot hier naadloos op aan. Met fijne gesprekken en liefdevolle meditaties creëerden ze een open en intieme sfeer in de groep. Daarnaast voelde ik me door hun gevoeligheid en rake observaties op een dieper level begrepen. Van tevoren had ik niet bedacht dat ik daarvoor naar deze retraite was gekomen, maar het bleek dat de aanmoediging om meer op mijn intuïtie te vertrouwen misschien wel precies was wat ik nodig had. De oefening met Toes, een van de paarden, onderstreepte dat nog eens. Zodra ik in mezelf geloofde, geloofde Toes ook in mij. Dat was een mooie les om het weekend mee af te sluiten. Thuis oefen ik in gedachten verder. Als ik merk dat mijn piekerende brein weer eens als een ongeleid paard aan het rondsnuffelen is, dan pak ik zelfverzekerd de teugels in handen om de onnodige gedachtes achter me te laten. Zo wordt het dagelijks leven stukje bij beetje wat lichter en straal ik elke dag ietsjes meer. Ik kijk er nu al naar uit om nog een keer terug te komen bij Katja, Ilaria en Soulhorses om hier verder in te groeien.

Marle

Zelfliefde

Het retraite gunde ik mezelf. Even weg uit het dagelijks leven en aandacht voor mezelf.

Alles is goed, alles mag er zijn, niets moet, gewoon mezelf zijn.

In een sfeervol met liefde gevulde warme harmonieuze omgeving kwam ik terecht. Ik voelde me ontzettend welkom.

Een groep verschillende mensen, met zoveel gelijkenissen. Met elkaar delen, huilen en lachen, openstaan om te leren.

Ik ben dankbaar dat het mogelijk was om deel te nemen aan dit weekend.

 liefs Chantal.

Chantal

Hoi lieve Katja en Ilaria,
Dank jullie wel voor het geweldige weekend wat ik met jullie en de andere deelnemers heb mogen ervaren op de prachtige locatie van Soulhorses te Lille.
Heerlijke minivakantie! Wat een verwennerij qua eten setting lang geleden dat ik zo in de watten gelegd ben.
Echte aanrader. Lachen, huilen, ervaren, heerlijk thuiskomen bij jezelf en terugkomen als herboren vol nieuwe mogelijkheden .
Wat een mooi en kundig team zijn jullie met zijn allen.
En meteen de week na thuiskomst vol vertrouwen grote stappen kunnen maken naar mijn droomleven!
Dank dank dank!
Keep up the good work!!!!

Monique

Na 2 jaar thuis zijn vanwege een burn-out met angsten was ik toe aan het eerste stapje om mijn wereld opnieuw wat groter te maken.  Ik schreef me in voor het retraiteweekend van The Clever Company op het domein van Soulhorses.  Tijdens dit weekend leerde ik het geweldige domein en zijn inwoners kennen.  Een plaats waar je gewoon wil zijn.  Ik zag een bijzonder mooi stukje natuur, ik ervaarde de kracht van de paarden die lang verborgen emoties blootlegde, ik kon genieten van heerlijke maaltijden en gezellige conversaties, ik had enorm veel respect voor de spontane, lieve en professionele begeleiding van Katja en Ilaria, maar meest van al voelde ik de rust. Rust die ik al 10 jaar kwijt was. Gewoon ‘zijn’ zonder verwachtingen, zonder ‘moeten’.  Ik heb mezelf een bijzonder mooi geschenk gegeven door me in te schrijven, het heeft mijn toekomst ongetwijfeld verbeterd en de herinnering, Katja en Ilaria zitten voor altijd in mijn hart.

Annick

Lieve Katja en Ilaria, nogmaals dankjewel voor dit mooie bijzondere weekend. Ik ben blij dat ik eraan meegedaan heb. Jullie zijn beiden heel bijzondere mensen ❤️. En het is ook mooi om te voelen dat ondanks het feit dat er een heel divers groepje vrouwen bijeen was gekomen, iedereen toch de vrijheid kon voelen om hun emoties te delen. Ik had dit niet willen missen en vind het absoluut een verrijking van mijn leven. Liefs Karin 💋

Karin

Een heel weekend lang voor jezelf! Je hoeft niks te doen, alleen maar te zijn.

Reacties na de Retraite 😀

Praktische informatie over de Business Retraite

De Business Retraite bij de paarden vindt plaats op de prachtige locatie van Soulhorses in Gierle (België, net over de grens in Lille).

Je wordt op vrijdag verwacht rond 17:30 uur. Om 18 uur starten we met een diner. Op zondag ronden we af na de lunch (rond 14:30 uur). 

We werken met een groep van maximaal 8 personen, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. Zo kunnen we je altijd begeleiden in je proces, ook als je even vastloopt. 

Voor de reservering van de weekend retraite werken we met een aanbetaling van €150 euro bij reservering. De rest mag je tot twee weken van te voren betalen. Pas na de aanbetaling is je plek verzekerd. In overleg is het mogelijk om in termijnen te betalen. 

Neem zelf stevige schoenen mee voor bij de paarden en kleding die een beetje vies mag worden. Neem een aantal verschillende setjes mee en zorg voor laagjes, dan zit je altijd goed! Een eigen badhanddoek meenemen is ook handig en een bikini of zwempak ook, want er is een heerlijk zwembad waar we een frisse duik in mogen maken!

 

Wat anderen zeggen over de combinatie van Business Coaching en Paardencoaching

Inschrijven voor de Business retraite bij de paarden

Laat je gegevens achter, dan nemen we sowieso even contact met je op om je te leren kennen. 

Bekijk de Algemene Voorwaarden.

<<< Ik heb liever eerst even persoonlijk contact >>>

Wanneer kom je naar de retraite?

Algemene Voorwaarden

Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden

1. Annulering van de Weekend Retraite
1.1 Annulering van deelname aan de Retraite kan alleen schriftelijk gedaan worden. Stuur hiervoor een e-mail naar katja@theclevercompany.nl.
1.2 Tot 30 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving kosteloos annuleren.
1.3 Tussen 29 en 15 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, waarbij de aanbetaling van €150 euro incl. btw in rekening wordt gebracht.
1.4 Binnen 14 dagen voor de geplande retraite datum kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, in welk geval 50% van het totaalbedrag voor de retraite in rekening wordt gebracht.
1.5 Indien de deelnemer ter plaatse, om welke reden dan ook, niet kan deelnemen aan de retraite, wordt het reeds betaalde totaalbedrag voor de retraite niet terugbetaald.
1.6 Bij onvoorziene omstandigheden, zoals een Corona Lockdown, waardoor we de grens niet meer over mogen naar België, wordt de retraite geannuleerd en / of verzet. In dat geval wordt het door de deelnemers reeds betaalde totaalbedrag terugbetaald of kan worden deelgenomen aan een volgende retraite.
1.7 The Clever Company behoudt zich het recht om de retraite te annuleren wegens onvoldoende deelnemers. In dat geval wordt de door de deelnemers reeds betaalde retraite terugbetaald.
1.8 Indien je zelf Corona krijgt, en je kunt daardoor niet deelnemen, krijg je bij een doktersverklaring of positieve Corona test het volledige bedrag terug.

Vragen over de Business Retraite met de paarden

Hoe is de locatie te bereiken?

Je bent welkom met de auto. Parkeren kan voor de deur. Ook met het openbaar vervoer kun je de locatie bereiken. 

Mocht je geen vervoer hebben, maar wel heel graag meewillen, laat het ons dan weten, dan kunnen we je misschien ergens oppikken. 

Met hoeveel mensen slaap ik op één kamer?

Je slaapt met maximaal een andere persoon op een kamer. Indien je daar vragen over hebt, horen we het graag!

Kan ik samen met mijn business partner komen?

Ja hoor, van harte welkom samen. Het is juist heel mooi om dit samen te doen. Je leert elkaar nog beter kennen.

Ik ben helaas allergisch, kan ik dan toch meedoen?
Wat vervelend zeg! Dat ligt een beetje aan je eigen allergie. Waar ben je precies allergisch voor? We werken in principe buiten, dus er is geen hooi- en of stro in de buurt. Zullen we het er even over hebben? Dan kunnen we samen even naar je situatie kijken. Neem even contact op door te bellen of te mailen.
Ik wil wel, maar ik twijfel nog.

Geen probleem! Neem even contact op, dan bellen we kort om te kijken of dit bij je past.

Hoe werkt de betaling?

We werken met een aanbetaling van €150 euro. Die betaal je meteen als je je aanmeldt. De rest van het bedrag mag je tot 2 weken voor aanvang voldoen. 

Ik ben bang voor paarden, wat nu?
Je bent niet de enige! Er komen veel mensen in therapie of naar de workshops die eigenlijk bang zijn voor paarden. Wat maakt dat je bang bent? Het beste is om eens te komen ervaren. Je zult zien dat je angst wijze lessen met zich meebrengen.
Ik heb dieetwensen of een allergie, wat nu?

Geen probleem! We horen graag wat je wel en niet mag. We kijken of we een alternatief kunnen vinden, en desnoods vragen we of je bijvoorbeeld je eigen brood of crackers kunt meenemen. Hier vinden we wel wat voor :). 

Wat moet ik allemaal meenemen?

Neem voldoende kleding mee. Als we met de paarden werken, bestaat de kans dat kleding vies wordt. We raden aan om met laagjes te werken. Zorg vooral voor kleding die lekker zit! Grote kans dat je de helft van de dag gewoon in je joggingpak loopt ;). Neem ook badkleding en een badhandoek mee, want er is een zwembad. Zorg daarnaast voor dichte schoenen voor de veiligheid bij de paarden. Belangrijk! Op teenslippers mag je de oefeningen bij de paarden namelijk niet meedoen. Een paard op je teen is niet echt een succes, dat kun je je vast voorstellen.

Neem verder mee waar je blij van wordt: boeken, tijdschriften, een notitieblok… Dit kun je zelf beter invullen dan wij :).

Verder hoef je alleen de beste versie van jezelf mee te nemen!

Hoe zit het als ik onverwachts niet kan?

Daarvoor gelden de volgende voorwaarden:

1. Annulering van de Weekend Retraite
1.1 Annulering van deelname aan de Retraite kan alleen schriftelijk gedaan worden. Stuur hiervoor een e-mail naar katja@theclevercompany.nl.
1.2 Tot 30 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving kosteloos annuleren.
1.3 Tussen 29 en 15 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, waarbij de aanbetaling van €150 euro incl. btw in rekening wordt gebracht.
1.4 Binnen 14 dagen voor de geplande retraite datum kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, in welk geval 50% van het totaalbedrag voor de retraite in rekening wordt gebracht.
1.5 Indien de deelnemer ter plaatse, om welke reden dan ook, niet kan deelnemen aan de retraite, wordt het reeds betaalde totaalbedrag voor de retraite niet terugbetaald.
1.6 Bij onvoorziene omstandigheden, zoals een tweede Corona Lockdown, waardoor we de grens niet meer over mogen naar België, wordt de retraite geannuleerd en / of verzet. In dat geval wordt het door de deelnemers reeds betaalde totaalbedrag terugbetaald of kan worden deelgenomen aan een volgende retraite.
1.7 The Clever Company behoudt zich het recht om de retraite te annuleren wegens onvoldoende deelnemers. In dat geval wordt de door de deelnemers reeds betaalde retraite terugbetaald.
1.8 Indien je zelf Corona krijgt, en je kunt daardoor niet deelnemen, krijg je bij een doktersverklaring of positieve Corona test het volledige bedrag terug.

Ik ben pas net gestart, is dit ook voor mij?

Dat kan ik niet goed voor jou invullen, maar ik weet zeker dat je een fantastisch weekend gaat hebben vol nieuwe kennis! Iedere deelnemer loopt zijn eigen pad en heeft zijn eigen uitdagingen, zowel privé als in het ondernemerschap. Wat dat betreft ben je dus van harte welkom. Wil je even overleggen? Dat kan uiteraard altijd. Mail even naar ilaria@coloursofhappiness.nl of naar Katja@theclevercompany.nl dan nemen we contact op om even samen te bellen.