fbpx

Retraite Weekend: Leer je eigen paard masseren

 Verbeter de connectie met je paard én met jezelf & kom tot rust

nieuwe data in 2024

  Retraite Weekend: Leer je eigen paard masseren

 Verbeter de connectie met je paard én met jezelf & kom tot rust

nieuwe data in 2024

 

De connectie tussen jou en je paard is heel bijzonder! 

Misschien is je paard al heel lang bij jou en is jullie connectie heel sterk. Wellicht heb je je paard pas een tijdje, en zijn jullie aan het bouwen aan jullie connectie. Wat het ook is: jij en je paard zijn niet voor niks bij elkaar! Jullie hebben elkaar wat te leren.

Dit Retraite Weekend brengt jou terug bij je eigen kern, en daarnaast leer je over hoe je de connectie tussen jou en je paard kunt versterken. Een weekend waarin we aan de slag gaan met het zelf leren masseren van je eigen paard, met een stukje paardencoaching, waarin je de kracht van etherische oliën gaat ontdekken voor jezelf en je dier en waarbij we een fijne verrassing voor je hebben waardoor je echt tot rust komt! Daarnaast gaan we ook aan de slag met het type van jezelf en van je paard vanuit de vijf elementen.

Je leert beter luisteren naar je paard, maar ook naar je eigen lichaam. Er worden – bewust en onbewust – namelijk veel kleine signalen gegeven. Je hoeft ze alleen maar beter te gaan begrijpen.

Een magisch weekend tussen de paarden! 

Hallo lief mens!

Wij zijn Katja en Sandra. Samen zorgen we voor een fantastisch weekend, waarbij je vanuit rust een betere connectie met jezelf én je paard kunt opbouwen.

Katja werkt als paardencoach en -therapeut en ondersteunt mensen om weer bij zichzelf te komen na een ingrijpende gebeurtenis. De paarden fungeren als spiegel en geven jou allerlei boodschappen. Hoe jij hun gedrag interpreteert, zegt vaak veel over jezelf. Juist voor jou als paardeneigenaar is het ontzettend waardevol om te leren wat er bij jou intern speelt. Jouw paard voelt dat namelijk! 

Sandra geeft al jaren opleidingen in paarden- en hondenmassage. Daarnaast heeft ze al honderden paarden gemasseerd. Ze weet alles over het paardenlichaam en over hoe je bepaalde klachten kunt herkennen. Zij neemt je mee in de wereld van paardenmassage, waar je thuis zelf mee aan de slag kunt. 

Ons gemeenschappelijke thema is dat we na een drukke werkdag altijd weer tot ontspanning komen bij onze dieren. 

We nodigen je uit om tijdens dit weekend echt even stil te staan, en de connectie met jezelf te verbeteren, zodat je vanuit de verbinding met jezelf de verbinding met je paard kunt aangaan. 

We hopen je binnenkort te ontmoeten bij de paarden.

Liefs,

Katja & Sandra

Als je je herkent in het volgende, is dit echt iets voor jou!

Je zou op een andere, diepere laag de connectie met je paard willen maken. Soms lukt dat, maar soms ook niet. 

Soms neem je letterlijk teveel hooi op je vork, en dan voelt iets met je paard doen misschien als een “moetje”. Je legt de lat voor jullie samen soms best hoog.

Je hebt altijd al interesse gehad in het masseren van je eigen paard, maar je hebt je hier nog niet eerder in verdiept of je voelt je er nog niet zeker genoeg over. 

Je hebt een druk leven en vindt veel leuk. Dat zie je als iets positiefs, maar soms loop je jezelf daarin voorbij. 

Dieren geven je altijd een goed gevoel. Alsof je helemaal goed bent zoals je bent. Soms neem je jezelf en het leven misschien wat te serieus. 

Je staat open voor alternatieve manieren om je paard te helpen bij klachten. Je kijkt verder. Goede voeding, goed hooi, kruiden… Het boeit je allemaal! Je vindt het vooral belangrijk dat je paard gezond en gelukkig is. 

Het is alweer even geleden dat je echt tijd voor jezelf gemaakt hebt en daar heb je wel behoefte aan. 

Hoe ziet de weekend retraite eruit?

Vrijdag

17:30 aankomst op de locatie

Yes! Het is zover. Het weekend gaat starten! We wachten tot de groep compleet is en ondertussen kun je alvast je spullen een plek geven. 

18:00 start met een heerlijke bbq!

Wat is er nou beter om een retraite mee te beginnen dan…. ETEN! We bedachten dat dit een goede start was om elkaar te leren kennen. Het mooie: je hoeft helemaal niks te doen!

20:00 start avondprogramma

Na het eten starten we met het programma en gaan we aan de slag met etherische oliën. De olietjes zijn een mooie ondersteuning voor de paarden naast de massage. We beginnen met een stukje theorie en natuurlijk ga je het ook zelf ervaren. Je mag allerlei olietjes ruiken en tijdens de rest van het weekend gaan we ook onderzoeken wat de dieren er van vinden. Het kan zijn dat je zelf bepaalde sensaties ervaart bij een bepaalde geur. De verschillende geuren hebben allen hun betekenis en werking. Tijdens de workshop leggen we uit welke olie waarbij helpt en hoe je de olie kunt inzetten in je dagelijkse leven en bij de dieren. 

Zaterdag

Ontbijten & op je gemak opstaan

Zaterdag wordt een magische dag, dat weten we nu al! Een van de belangrijkste dingen bij deze retraite is rust, dus je mag op je gemak opstaan en zelf kijken hoe je de ochtend indeelt. Je mag samen ontbijten, of alleen. Je mag binnen blijven, of naar buiten. Doe wat voor jou goed voelt.

10:00 uur start programma met paardenmassage

We gaan beginnen met het leren masseren van je paard. Tijdens deze workshop leer je ontspanningsmassage technieken voor je (verzorg)paard. Hoe zorg je dat je de spieren van je paard losmaakt? En hoe zorg je dat je dier echt heerlijk kan ontspannen? Welke punten kun je beter wel en niet masseren? Hoe hard moet je masseren? Hoe merk je aan je paard of hij of zij het lekker vindt? Je dier masseren is een mooie manier om de verbinding tussen jullie te versterken! 

12:30 lunch

Na de sessies met de paarden staat een heerlijke lunch voor je klaar! 

13:30 – 15:00 Middagprogramma

’s middags gaan we weer aan de slag met de paarden. Nu draait het niet om het paard, maar om jou! We doen een coachoefening en kijken wat er voor jou naar boven komt en waar je naar mag kijken. Wie weet wat ze jou te vertellen hebben! 

15:00 – 17:30 vrije middag!

Vul in zoals het voor jou goed voelt. Alles mag, niks moet. Aanrader: een plons in het zwembad. 

17:30 samen eten

We ontmoeten elkaar weer tijdens het eten.

18:30 avondprogramma voor ontspanning

We hebben een interessant programma voor je in petto rondom het thema ontspanning. Wat we gaan doen is nog een verrassing!

Zondag

 Ontbijten & op je gemak opstaan

We zijn niet van die vroege vogels…. Maar voel je vrij om alvast een rondje te wandelen, yoga te doen, een frisse duik te nemen of bij de paarden te gaan kijken. 

10:00 uur massage (verdieping) & Leer het type van je paard  kennen volgens de leer van de vijf elementen 

We gaan weer aan de slag met het masseren van de paarden. Ook delen we de leer van de vijf elementen met je. Elk paard heeft net als de mens een eigen karakter met specifieke behoeftes. Het karakter kan worden ingedeeld in 5 elementen. Deze elementen zijn: water, hout, vuur, aarde en metaal. Welk type is jouw paard? En welk type ben jij zelf? En wat hebben jullie dus beide nodig in de samenwerking? Een leuke en leerzame manier om jezelf en je paard beter te leren kennen! 

12:30 lunch

Samen hebben we nog een afsluitende lunch en bespreken we alle inzichten van het weekend. Time flies! 

13:30 Vrije tijd, mindfulness oefening + afsluiten 

We sluiten de retraite af met nog een fijne oefening en een stuk vrije tijd. Waar heb je nog behoefte aan? Dit is het moment om de laatste verdiepende vragen te stellen en nog dingen voor jezelf en met ons te onderzoeken. Daarna sluiten we gezamenlijk af. Helemaal rustig en vol nieuwe inzichten vertrek je vervolgens naar huis. Herinneringen om te koesteren en vooral tools om aan de slag te gaan met je eigen paard!

 

Door met de paarden te werken, kom je meteen bij de kern.

PAARDENCOACHING

Coaching en therapie met paarden is heel erg effectief. Je komt meteen bij de kern. Hoe komt dit nou? We werken met het natuurlijke gedrag van paarden. Paarden zijn namelijk prooi- en kuddedieren. Ze zijn onwijs gevoelig, wat ervoor zorgt dat ze kunnen overleven. In de kudde is er altijd één de leider, wat zorgt dat paarden goed in te zetten zijn voor persoonlijk leiderschap. Ze spiegelen moeiteloos je gedrag. Omdat paarden zo in het nu zijn, kun je ook met hen oefenen. Als jij NU iets anders doet, reageert een paard daar NU anders op.  Daarnaast komen ze je steunen als jij het echt even moeilijk hebt. Het werken met paarden zorgt voor snelle inzichten en de verschillende oefeningen zorgen voor een diepere relatie met jezelf.

PAARDENMASSAGE

Dieren kunnen net als mensen ook wel een massage gebruiken. Omdat ze ergens tegenaan lopen en bijvoorbeeld even niet zo fit of soepel zijn, of omdat ze wel een extra verwennerij kunnen gebruiken. We leren je hoe je zelf je paard kunt masseren en… wat laat je paard jou eigenlijk zien? Paarden reageren namelijk met hele kleine signalen, wist je dat? Soms is het draaien van hun oor al genoeg om tegen een ander paard te vertellen wat ze van iets vinden. Wij als mens pikken die signalen soms niet snel genoeg op. Tijdens de workshop zullen we je dus ook meer leren over de lichaamstaal van een paard, zodat jij je paard veel beter leert begrijpen.

Je dier masseren is een mooie manier om de verbinding tussen jullie te versterken! Het is echt een fijn moment voor jullie samen. Je wordt er rustig van en bent echt bezig in het moment. Een soort mindfulness, maar dan met je dier. Echt even onthaasten en weg van alles dat nog “moet”.

PAARDENKENNIS

Gedurende het hele weekend leren we je van alles over paarden. Zo gaan we ook aan de slag met de Leer van de vijf elementen voor jouw paard, kom je dus meer te weten over het paardenlichaam en over paardengedrag. Ook verwerken we een stuk energiewerk in het weekend. Vraag het ons vooral als je specifiek dingen wil weten! 

SLAPEN

Slapen in de nieuwe bedden. Het zijn orthopedische, medische aanbevolen matrassen van Lana. De afdeklaag is afgewerkt met 1000gr/m2 zuiver scheerwol. 

Onderdeken, kussens en dekbedden zijn ook gemaakt  uit 100% zuivere schapenwol. Lekker warm in de winter en afkoelend in de zomer.

Je slaapt met met een andere deelnemer op een kamer. 

ETEN

Alle maaltijden worden voor ons verzorgd door Nathalie! We gaan voor simpel, puur en lekker. Er zit voor iedereen wat tussen.

De lunches bestaan uit heerlijke soep, boerenbrood en koude groenten. Al onze soepen zijn gemaakt met verse seizoensgroenten en bouillon zonder vlees, gluten en lactose.

Ook de diners zijn simpel maar lekker. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben, dan horen we het graag.

PROGRAMMA

Naast de vaste elementen in het programma, kijken we altijd ook naar wat de groep nodig heeft. 

We geloven dat jullie als groep niet voor niks samenkomen. Jullie hebben iets te doen met elkaar! We stemmen het programma dan ook af op de thema’s die spelen in de groep. We zijn spiritueel en werken vanuit onze intuitie, maar we zijn ook nuchter en niet zweverig. We geven je zoveel mogelijk tools om de verbinding met je paard te verbeteren. 

CHILLEN

Je komt niet voor niks op deze retraite. Dat betekent: veel tijd om te chillen! Om alles te doen wat JIJ wil. Misschien wil je wandelen, lezen, kletsen, paarden knuffelen, helpen in de moestuin of SLAPEN (dutjes zijn altijd goed).

Hoe anderen eerdere retraites en paardenmassage hebben ervaren: 

Sinds mijn weekend weg bij Soulhorses lukt het mij weer om lekker lang te slapen. Vanmorgen werd ik om 8uur pas wakker, zo fijn!! Ik voel me een ander mens sinds dat weekend. Twee dagen me-time en rust hebben mij heel goed gedaan. Wat wil ik en heb ik nodig waren vragen die regelmatig gesteld werden door de coaches. Dat raakte mij zo! De opdrachten en de paardencoaching hebben mij een diepe heling gebracht. De paarden spiegelden mij dat ik me alleen, eenzaam en vaak verdrietig voelde. Dat zijn gevoelens uit mijn kindertijd en zaten mij nog regelmatig dwars als volwassenen. Op de laatste dag moesten we een liefdesbrief schrijven aan ons zelf en daarna voorlezen aan de groep. Nou ik brak volledig maar heb het gedaan. Ik ben trots op mezelf en neem afscheid van de gevoelens die ik als kind had. Dat was toen! Ik ga weer plezier maken in mijn leven en genieten van alles wat op mijn pad komt. Ik heb mijn rugzak geleegd bij de paarden en voel me herboren! Ik ben vrolijk en voel me verlicht. Die rugzak is af en ik ga weer leven!!

Stella

Normaal gesproken ben ik niet zo’n vroege vogel. Als het even kan blijf ik zo lang mogelijk in mijn bed liggen, maar dit weekend was dat anders. De prachtige locatie van Soulhorses lokte me tijdens de ochtendschemer al uit bed. Hier stond vroeg opstaan niet gelijk aan een overhaaste confrontatie met de dagelijkse sleur. Vroeg opstaan stond hier gelijk aan zo lang mogelijk genieten van de stilte, de natuur en de paarden (en het zwembad!). Het was een regenachtige ochtend in oktober, een dag waarop ik thuis in de stad misschien liever helemaal niet naar buiten zou zijn gegaan, maar de lichte energie van deze plek haalde het beste in me naar boven. De begeleiding van Katja en Ilaria sloot hier naadloos op aan. Met fijne gesprekken en liefdevolle meditaties creëerden ze een open en intieme sfeer in de groep. Daarnaast voelde ik me door hun gevoeligheid en rake observaties op een dieper level begrepen. Van tevoren had ik niet bedacht dat ik daarvoor naar deze retraite was gekomen, maar het bleek dat de aanmoediging om meer op mijn intuïtie te vertrouwen misschien wel precies was wat ik nodig had. De oefening met Toes, een van de paarden, onderstreepte dat nog eens. Zodra ik in mezelf geloofde, geloofde Toes ook in mij. Dat was een mooie les om het weekend mee af te sluiten. Thuis oefen ik in gedachten verder. Als ik merk dat mijn piekerende brein weer eens als een ongeleid paard aan het rondsnuffelen is, dan pak ik zelfverzekerd de teugels in handen om de onnodige gedachtes achter me te laten. Zo wordt het dagelijks leven stukje bij beetje wat lichter en straal ik elke dag ietsjes meer. Ik kijk er nu al naar uit om nog een keer terug te komen bij Katja, Ilaria en Soulhorses om hier verder in te groeien.

Marle

Zelfliefde

Het retraite gunde ik mezelf. Even weg uit het dagelijks leven en aandacht voor mezelf.

Alles is goed, alles mag er zijn, niets moet, gewoon mezelf zijn.

In een sfeervol met liefde gevulde warme harmonieuze omgeving kwam ik terecht. Ik voelde me ontzettend welkom.

Een groep verschillende mensen, met zoveel gelijkenissen. Met elkaar delen, huilen en lachen, openstaan om te leren.

Ik ben dankbaar dat het mogelijk was om deel te nemen aan dit weekend.

 liefs Chantal.

Chantal

Hoi lieve Katja en Ilaria,
Dank jullie wel voor het geweldige weekend wat ik met jullie en de andere deelnemers heb mogen ervaren op de prachtige locatie van Soulhorses te Lille.
Heerlijke minivakantie! Wat een verwennerij qua eten setting lang geleden dat ik zo in de watten gelegd ben.
Echte aanrader. Lachen, huilen, ervaren, heerlijk thuiskomen bij jezelf en terugkomen als herboren vol nieuwe mogelijkheden .
Wat een mooi en kundig team zijn jullie met zijn allen.
En meteen de week na thuiskomst vol vertrouwen grote stappen kunnen maken naar mijn droomleven!
Dank dank dank!
Keep up the good work!!!!

Monique

Na 2 jaar thuis zijn vanwege een burn-out met angsten was ik toe aan het eerste stapje om mijn wereld opnieuw wat groter te maken.  Ik schreef me in voor het retraiteweekend van The Clever Company op het domein van Soulhorses.  Tijdens dit weekend leerde ik het geweldige domein en zijn inwoners kennen.  Een plaats waar je gewoon wil zijn.  Ik zag een bijzonder mooi stukje natuur, ik ervaarde de kracht van de paarden die lang verborgen emoties blootlegde, ik kon genieten van heerlijke maaltijden en gezellige conversaties, ik had enorm veel respect voor de spontane, lieve en professionele begeleiding van Katja en Ilaria, maar meest van al voelde ik de rust. Rust die ik al 10 jaar kwijt was. Gewoon ‘zijn’ zonder verwachtingen, zonder ‘moeten’.  Ik heb mezelf een bijzonder mooi geschenk gegeven door me in te schrijven, het heeft mijn toekomst ongetwijfeld verbeterd en de herinnering, Katja en Ilaria zitten voor altijd in mijn hart.

Annick

Een heel weekend lang voor jezelf! Je hoeft niks te doen, alleen maar te zijn.

Hoe Monique het heeft ervaren:

Reacties na de Retraite 😀

Praktische informatie

De Weekend Retraite bij de paarden vindt plaats op de prachtige locatie van Soulhorses in Gierle (België, net over de grens in Lille).

Je wordt op vrijdag verwacht rond 17:30 uur. Om 18 uur starten we met een heerlijke barbecue. Op zondag ronden we af na de lunch (rond 15:00 uur).

We werken met een groep van maximaal 8 personen, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. Zo kunnen we je altijd begeleiden in je proces, ook als je even vastloopt.

Voor de reservering van de weekend retraite werken we met een aanbetaling van €150 euro bij reservering. De rest mag je tot twee weken van te voren betalen. Pas na de aanbetaling is je plek verzekerd. In overleg is het mogelijk om in termijnen te betalen.

Neem zelf stevige schoenen mee voor bij de paarden en kleding die een beetje vies mag worden. Neem een aantal verschillende setjes mee en zorg voor laagjes, dan zit je altijd goed! Een eigen badhanddoek meenemen is ook handig en een bikini of zwempak ook, want er is een heerlijk zwembad waar we een frisse duik in mogen maken!

 

Inschrijven voor de Weekend Retraite om de connectie met jezelf & je paard te verbeteren

Laat je gegevens achter, dan laten we weten wanneer de data bekend zijn! 

Bekijk de Algemene Voorwaarden.

<<< Ik heb liever eerst even persoonlijk contact >>>

Wanneer kom je naar de retraite?

Algemene Voorwaarden

Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden

1. Annulering van de Weekend Retraite
1.1 Annulering van deelname aan de Retraite kan alleen schriftelijk gedaan worden. Stuur hiervoor een e-mail naar katja@theclevercompany.nl.
1.2 Tot 30 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving kosteloos annuleren.
1.3 Tussen 29 en 15 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, waarbij de aanbetaling van €150 euro incl. btw in rekening wordt gebracht.
1.4 Binnen 14 dagen voor de geplande retraite datum kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, in welk geval 50% van het totaalbedrag voor de retraite in rekening wordt gebracht.
1.5 Indien de deelnemer ter plaatse, om welke reden dan ook, niet kan deelnemen aan de retraite, wordt het reeds betaalde totaalbedrag voor de retraite niet terugbetaald.
1.6 Bij onvoorziene omstandigheden, zoals een Corona Lockdown, waardoor we de grens niet meer over mogen naar België, wordt de retraite geannuleerd en / of verzet. In dat geval wordt het door de deelnemers reeds betaalde totaalbedrag terugbetaald of kan worden deelgenomen aan een volgende retraite.
1.7 The Clever Company behoudt zich het recht om de retraite te annuleren wegens onvoldoende deelnemers. In dat geval wordt de door de deelnemers reeds betaalde retraite terugbetaald.
1.8 Indien je zelf Corona krijgt, en je kunt daardoor niet deelnemen, krijg je bij een doktersverklaring of positieve Corona test het volledige bedrag terug.

Vragen over de retraite

Kan ik mijn paard meenemen?

Nee, helaas kun je je eigen paard niet meenemen. We werken met de 13 paarden die op SoulHorses staan, allen met hun eigen karakter. 

Ik heb geen eigen paard, maar wil wel mee, kan dat?

Ja, natuurlijk! Van harte welkom als je een verzorgpaard hebt of als je ergens anders rijdt of met paarden werkt. 

Ik werk als ondernemer met paarden, is dit iets voor mij?

Dat ligt aan het doel waar je mee naar de retraite komt. Je kunt de kennis zeker gebruiken in je onderneming, maar deze retraite is vooral over jou als persoon. Als je echt verder wil met het masseren van paarden bijvoorbeeld, dan is een andere cursus of opleiding waarschijnlijk meer geschikt. Neem contact op, dan stemmen we af. 

Hoe is de locatie te bereiken?

Je bent welkom met de auto. Parkeren kan voor de deur. Ook met het openbaar vervoer kun je de locatie bereiken. 

Mocht je geen vervoer hebben, maar wel heel graag meewillen, laat het ons dan weten, dan kunnen we je misschien ergens oppikken. 

Met hoeveel mensen slaap ik op één kamer?

Je slaapt met maximaal een andere persoon op een kamer. Indien je daar vragen over hebt, horen we het graag!

Kan ik samen met een vriendin, mijn partner of mijn moeder / dochter komen?

Ja hoor, van harte welkom samen. Het is juist heel mooi om dit samen te doen. Je leert elkaar nog beter kennen.

Hoe werkt de betaling?

We werken met een aanbetaling van €150 euro. Die betaal je meteen als je je aanmeldt. De rest van het bedrag mag je tot 2 weken voor aanvang voldoen. 

Ik heb dieetwensen of een allergie, wat nu?

Geen probleem! We horen graag wat je wel en niet mag. We kijken of we een alternatief kunnen vinden, en desnoods vragen we of je bijvoorbeeld je eigen brood of crackers kunt meenemen. Hier vinden we wel wat voor :). 

Ik wil wel, maar ik twijfel nog.

Geen probleem! Neem even contact op, dan bellen we kort om te kijken of dit bij je past.

Wat moet ik allemaal meenemen?

Neem voldoende kleding mee. Als we met de paarden werken, bestaat de kans dat kleding vies wordt. We raden aan om met laagjes te werken. Zorg vooral voor kleding die lekker zit! Grote kans dat je de helft van de dag gewoon in je joggingpak loopt ;). Neem ook badkleding en een badhandoek mee, want er is een zwembad. Zorg daarnaast voor dichte schoenen voor de veiligheid bij de paarden. Belangrijk! Op teenslippers mag je de oefeningen bij de paarden namelijk niet meedoen. Een paard op je teen is niet echt een succes, dat kun je je vast voorstellen.

Neem verder mee waar je blij van wordt: boeken, tijdschriften, een notitieblok… Dit kun je zelf beter invullen dan wij :).

Verder hoef je alleen de beste versie van jezelf mee te nemen!

Hoe zit het als ik onverwachts niet kan?

Daarvoor gelden de volgende voorwaarden:

1. Annulering van de Weekend Retraite
1.1 Annulering van deelname aan de Retraite kan alleen schriftelijk gedaan worden. Stuur hiervoor een e-mail naar katja@theclevercompany.nl.
1.2 Tot 30 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving kosteloos annuleren.
1.3 Tussen 29 en 15 dagen voor de geplande retraite kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, waarbij de aanbetaling van €150 euro incl. btw in rekening wordt gebracht.
1.4 Binnen 14 dagen voor de geplande retraite datum kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, in welk geval 50% van het totaalbedrag voor de retraite in rekening wordt gebracht.
1.5 Indien de deelnemer ter plaatse, om welke reden dan ook, niet kan deelnemen aan de retraite, wordt het reeds betaalde totaalbedrag voor de retraite niet terugbetaald.
1.6 Bij onvoorziene omstandigheden, zoals een tweede Corona Lockdown, waardoor we de grens niet meer over mogen naar België, wordt de retraite geannuleerd en / of verzet. In dat geval wordt het door de deelnemers reeds betaalde totaalbedrag terugbetaald of kan worden deelgenomen aan een volgende retraite.
1.7 The Clever Company behoudt zich het recht om de retraite te annuleren wegens onvoldoende deelnemers. In dat geval wordt de door de deelnemers reeds betaalde retraite terugbetaald.
1.8 Indien je zelf Corona krijgt, en je kunt daardoor niet deelnemen, krijg je bij een doktersverklaring of positieve Corona test het volledige bedrag terug.