fbpx

Workshop Paardenmassage

Leer hoe je je (verzorg)paard kunt masseren. Tijdens de workshop leer je verschillende massagetechnieken, zodat je zelf kunt onderzoeken wat bij jou en je paard past.  

Binnenkort nieuwe data voor 2024

Workshop voor je paard 

Samen met Sandra geef ik (Katja) een super leuke en leerzame workshop voor paardenliefhebbers! Je kunt je (verzorg)paard namelijk heel goed ondersteunen door ze zelf regelmatig te masseren. Hoe je dat makkelijk zelf kunt doen, leer je in deze workshop. 

Leer je paard masseren en leer je paard beter te begrijpen

Dieren kunnen net als mensen ook wel een massage gebruiken. Omdat ze ergens tegenaan lopen en bijvoorbeeld even niet zo fit of soepel zijn, of omdat ze wel een extra verwennerij kunnen gebruiken. Tijdens deze workshop leer je ontspanningsmassage technieken voor je (verzorg)paard.

Hoe zorg je dat je de spieren van je paard losmaakt? En hoe zorg je dat je dier echt heerlijk kan ontspannen? Welke punten kun je beter wel en niet masseren? Hoe hard moet je masseren? Hoe merk je aan je paard of hij of zij het lekker vindt?

En… wat laat je paard jou eigenlijk zien? Paarden reageren namelijk met hele kleine signalen, wist je dat? Soms is het draaien van hun oor al genoeg om tegen een ander paard te vertellen wat ze van iets vinden. Wij als mens pikken die signalen soms niet snel genoeg op. Tijdens de workshop zullen we je dus ook meer leren over de lichaamstaal van een paard, zodat jij je paard veel beter leert begrijpen.

Niet alleen leer je je paard beter begrijpen, maar ook jezelf. Tijdens het masseren kunnen paarden je spiegelen en een boodschap geven, net als tijdens de paardencoaching en -therapie. Dat kan soms confronterend zijn. Onze ervaring is dat je altijd precies de boodschap krijgt die op dat moment belangrijk is. Uiteraard begeleiden we je waar nodig, ook als je geraakt wordt in jouw eigen stuk. 

Je dier masseren is een mooie manier om de verbinding tussen jullie te versterken! Het is echt een fijn moment voor jullie samen. Je wordt er rustig van en bent echt bezig in het moment. Een soort mindfulness, maar dan met je dier. Echt even onthaasten en weg van alles dat nog “moet”.

 

Verschillende soorten technieken die je gaat leren

Sportmassage

Ontspanningsmassage

Healing

Bindweefselmassage

Leer welke olie het beste past bij je paard

De olietjes zijn een mooie ondersteuning voor de paarden naast de massage. De olietjes zijn puur natuur en kunnen jouw dier ook helpen als hij bijvoorbeeld stress heeft gehad (bijv. het trainen, een wedstrijd of een verhuizing) of een extra boost kan gebruiken voor lichamelijke klachten. Gladur zijn favoriet is pepermunt.

Je mag allerlei olietjes ruiken en onderzoeken wat de dieren er van vinden. Het kan zijn dat je zelf bepaalde sensaties ervaart bij een bepaalde geur. De verschillende geuren hebben allen hun betekenis en werking. Je kunt ze ook goed inzetten voor jezelf thuis, bijvoorbeeld als EHBO kit. Zo kun je bij muggenbeten lavendel inzetten. Je krijgt tijdens de workshop een korte introductie over de etherische oliën. 

 

 

Over Katja

Ik begeleid mensen die een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt door middel van coaching en therapie bij de paarden. Paarden geven veel, en ik wil de paarden ook graag iets teruggeven. Vandaar dat ik graag, samen met Sandra, anderen leer hoe ze zelf hun paard kunnen ondersteunen dmv massage en healing.

Ik creëer bewustwording rondom paardengedrag en welzijn en onderzoek graag samen met jou wat de paarden jou vertellen over je eigen gedrag en patronen. 

 

Over Sandra

Ik ben ondertussen alweer jaren werkzaam als osteopaat en manueel therapeut voor paarden en honden.

Mijn missie is om dieren te ondersteunen in
hun ontwikkel- en herstelproces, fysiek
en mentaal, met de kracht van
manuele therapie en de natuur.

Naast dat ik zelf nog steeds dagelijks met liefde paarden (en honden) behandel, geef ik ook opleidingen tot paarden- en hondenmasseur.

Praktische informatie

Deze workshop is zowel voor kinderen (vanaf 12 jaar) als voor volwassenen! Je bent welkom om 10:00 uur op onze locatie in Weert. We gaan samen aan de slag met een kleine groep. We starten met de olietjes en gaan daarna de paarden masseren.

Wij regelen iets lekkers, drinken en lunch. De workshop duurt tot 15:00 uur.

Belangrijk is kleding die een beetje vies mag worden. We gaan immers lekker aan de slag met dieren! Kleed je ook naar het weer.

De investering is €125 euro per deelnemer. Graag het bedrag contant meenemen.

 

Inschrijven voor de workshop

 

Datum

Algemene voorwaarden

Aanvullende annuleringsvoorwaarden
Annuleringsvoorwaarden

1. Annulering van workshops
1.1 Annulering van deelname kan alleen schriftelijk gedaan worden. Stuur hiervoor een e-mail naar katja@theclevercompany.nl.
1.2 Tot 30 dagen voor de geplande workshop kan de deelnemer zijn inschrijving kosteloos annuleren.
1.3 Vanaf 29 dagen voor de geplande workshop kan de deelnemer zijn inschrijving annuleren, waarbij 50% van het totaalbedrag in rekening wordt gebracht.
1.4 Bij no show of afmelding van 3 uur van te voren of korter, wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. 
1.5 Indien de deelnemer ter plaatse, om welke reden dan ook, niet kan deelnemen, wordt het reeds betaalde totaalbedrag voor de workshop niet terugbetaald.
1.6 The Clever Company behoudt zich het recht om de workshop te annuleren wegens onvoldoende deelnemers. In dat geval wordt de door de deelnemers reeds betaalde workshop terugbetaald.